Last updated!

17 April 2013

Tutorial Blog - Cara Daftar Komli

Assalamualaikum w.b.t

Ramai plak yang tanya aku camna nak daftar KOMLI. Meh aku nak explain dulu pasal KOMLI. KOMLI nie bukan lah macam says ke churp-churp atau blin.gd. Tapi dia lebih kepada pengiklan yang berfungsi macam nuffnang, advertlets. Kita akan letak iklan mereka mengikut size dan mereka akan membayar kepada kita mengikut impresion yang kita dapat di blog. Yang bestnya, KOMLI membayar dalam nilai USD. Bukan RM (Ringgit Malaysia( seperti Nuffnang)

CARA DAFTAR KOMLI 

1. Okay 1st sekali mesti lah kena masuk website KOMLI dulu --> TEKAN
2. Then isi borang semua dalam tu. Isi maklumat dengan betul okay. Rujuk ja contoh aku tunjuk bawah nie. Kalau ada simbol * tu maknanya WAJIB kena isi. :-)

3. Dah siap semua, hampa terus SUBMIT lah. Kan bawah sekali ada button tu kan. Senang ja kan. Nak isi nie jer lah senang. Hihihi. 
4. Pastu apa yang perlu kita buat? Haa kena tunggu email dari KOMLI lah lepas kita sent permohonan. Selamat berjaya lah ye :-)

Banyak tanya aku, takper ke letak iklan KOMLI. Nuffnang tak marah ke? Haa meh aku nak tanya, selama hampa letak Nuffnang, ada ke dia pemurah hati bagi BE ke atau naikkan duit korang? Takder kan walaupon status kita Gliteratti. So buat apa nak setia kalau dah bertahun dia x bagi perhatian kat kita kan. :-) Aku dah 1 tahun lebih xdapat BE walaupun PV aku 3-4K sehari. Setakat skang, blog www.fizgraphic.com letak KOMLI dan NUFFNANG, dua-dua aku dapat. KOMLI tetap masyukkk dan Nuffnang still update earning RM1-RM2 seminggu. Dari KOMLI lak aku dapat sehari RM3-RM4 bt masa skang nie. 


Nampak graf atas tu? Itu graf dalam KOMLI. Kiranya KOMLI bayar kita mengikut trafik setiap hari. So maknanya tiap2 hari USD akan masuk ke akaun kita lah. USD nie 3x ganda dari duit Malaysia. Contohnya bulan APRIL aku dapat USD 21.32. So pandai-pandai lah hampa darab ngan 3 kan. So selamat mencuba daftar KOMLI. Sebab tu aku galakkan update blog selalu okay. Tu ja nak ajaq. Tata.


25 orang comel komen:

Normi Nieza said...

hurmm..:)

Mrs Velentine said...

akak masih nuff sebab buat masa ni dapat be juga walaupun UV 4++

Jamil Hashim said...

THANK SHARE ! JOIN > > http://jmbelog.blogspot.com/2013/04/segmen-seminggu-blog-hazwanhairy.html

yana aina said...

setuju !! xyah setia sgt ngn nuff ... dia bkn nmpk kita yg bersggh nie ... baik letak komli. dapat jgk USD ... hehehh

Cik Nah said...

terbaik.. hasil pndaptn baru !

Mieza Jhaa K said...

Tengah menunggu jawapan dari KOMLI

Cik Pena said...

nk cb lah nanti...tq apit....hehe klik komli dia ;)

zaxx said...

dh try daftar..:) nice sharing,.hehehe

Sukma Haron said...

tertarik nak daftar ler....

Cik Fie said...

komli best ! :)

Mohd Zuhri said...

mcm best je ni

Shakirah Rosli said...

belum layak nak daftar :P hehe cm menarik je komli ni

Nur Dzafirah said...

??? huhu...

Budak Kampung said...

kalau xd nuffnang xpe ke?

Nurul Aini said...

Dah daftar...terima kasih share. Agak kecewa dengan nuffnnang. T___T

angah5493 said...

aku dah dua kali daftar xdak respon..huaa

Kenit Cinonet said...

salam Apit, nak tanya macam mana nak letak iklan KOMLI tu kat bawah header macam Apit punyer ye? Kenit dah daftar, dan dah terima script dari KOMLI. Masalahnya, Kenit tak tahu macam mana nak letak script tu pada template html. Ada kena tukar apa2 ke pada script yang KOMLI bagi tu? Tolong bantu Kenit ye Apit (^_^). Tq...

farah izzati said...

KOMLI ni kene hantar ticket macam NUFFNANG jugak ke baru dia kasi earnings ? tak kan .

Seri_Najwa95 said...

Kalau takde number faks, macamana eh? nak kena letak apa?
saya takde faks kat rumah....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. sheila baru nak daftar komli ni. tapi yang current daily visitor tu kalau sheila takda nuffnang, sheila rujuk stats blog saja boleh? mohon penjelasan ya

Anonymous said...

Title tu dalam bhs melayu gelaran la. Mr. Mrs ka apa...
Kenapa tak reti sangat

Kak Tie said...

lama ke nak tunggu jawapan dari komli ni

Wafi Remli said...

Terima kasih atas tunjuk ajar...

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Baru daftar kelmarin, smlm dah dapat email daripada komli, suruh isi Network Membership Form.

Betul la tu kan Apit? Hehehe...btw, thanks 4 sharing...

Cikgu Norazimah said...

baru daftar..harap2 masyuk la lepas ni ;)