Last updated!

31 March 2011

Sony Ericsson Xperia Play

Pernah dengar tentang Xperia Play yang diterbitkan dari Sony Ericsson?? Tidak Pernah?? Yeah.. Di sini aku akan cuba terangkan apa yang termampu.. Ok Xperia Play ini kebanyakkan bloggers memberi nama Playstation Phone tapi pengasasnya iaitu Sony Ericsson memberi nama Xperia Play.. Aku pown tak berapa arif sangat tentang Sony Ericsson sebab aku sekarang guna Nokia.. Tapi model nie telah menarik perhatian aku kerana design nya yang unik seperti controller untuk Game..
Dengan model terbaru dari sony ericsson ini..pengguna maybe mendapat pengalaman yang pertama pada Playstation SmartPhone ini.. Terdapat butang2 seperti gaming..so kepada sesiapa yang kaki gaming tue boleh la try test Xperia Play nie..boeh main game sambil tengah tunggu lecturer masuk kuliah ke..tunggu bus ke..tengah berak ke..hehe..tak la terasa bosan sangat kan..

~~pada aku..design menarik tetapi kualiti sony perlu diupdate~~

Icon Percuma

aku nak share icon pada anda semua..kat sini aku ada icon yang pelbagai..bentuk2 katon n macam2 lagi..nak download link di bawah..

Koleksi Islam


Di sini aku nak berkongsi tentang application islam..ia berbentuk file .exe..anda x perlu untuk install2 bagai..senang je..mudah pengguna bak kata orang..hehe.. dalam nie mempunyai 4 application untuk dikongsi iaitu..

1. Doa selepas Solat..
2. Penutup Doa
3. Wirid Selepas Solat
4. Kalendar Hijrah

download Koleksi Islam

Application nie semua mudah dan mempunya tulisan jawi dan juga rumi..DAN mempunyai audio visual untuk memudahkan anda semua melihat,mendengar dan belajar.. Jom lah kita sama2 kenal islam semula.. Aku pown bnyak sangat dah buat dosa..Tersimpang jauh dah..so mari kita kenal mendalami ilmu islam semula ok!

Mesyuarat Agong Pertubuhan Jurulelong Kedah

Pada 26 Mac 2011 telah diadakan satu mesyuarat agong untuk Pertubuhan Jurulelong Berlesen Negeri Kedah di dewan tingkat atas No Rain Lite & Easy Cafe bertempat di Sungai Petani. Aku ditugaskan untuk menembak picture dalam meeting tersebut. Oh begitu rupanya apabila bermesyuarat.. Aku kiranya 1st time lah tengok orang mensyuarat yang real..haha.. mesyuarat ini berlangsung selama 2jam lebih.. Pelbagai topik yang dibincangkan..aku dengar jer pown.. Dilarang untuk masuk campur..hehe.. Yang pasti,tugas aku perlu dilaksanakan..hoho..

Bawah nie satu picture yang aku tagkap masa sesi bergambar bagi mesyuarat agong tersebut..aku buat sedikit edit untuk me'nice'kan tone picture tersebut..dan mengubahsuai background untuk picture tersebut..

click picture untuk besar!!

24 March 2011

Download Hantu Kak Limah Balik Rumah

assalamualaikum kawan kawan..
salam bloggers.
sihat semua? apit nak bagi movie nie..hadiah..
ce tengok ce tengok..

sapa dah tengok citer Hantu Kak Limah Balik Rumah?
ramai dah tengok rasanya..
movie nie dah jadi satu fenomena kat Malaysia nie..
hihi..terima kasih kepada pengarah filem nie iaitu abg Mamat Khalid sebab hasilkan movie merapu komedi nie.. hihi..
so kepada yang belom tengok atau dah tengok tapi tak puas lagi tengok boleh sedut movie nie..


Hantu Kak Limah Balik Rumah (DVD)
PART 1 - download
PART 2 - download
PART 3 - download
PART 4 - download

Selepas selesai download semua. kawan kawan kena extract dulu okay!
apa? tak tahu nak extract? senang jer..klik sini..

:: SHARING IS CARING ::