Last updated!

30 July 2012

Sukan Olimpik 2012 Agenda Freemason, Illuminati Dan Zionis

Korang tahu kan yang Sukan Olimpik 2012 dah meriah sekarang nie. Acara sukan dunia yang begitu gah sekali. Dan apit tak buat pown freebies untuk Olimpik nie. Huhu. Jangan haraplah nak buat freebies untuk Olimpik nie. Langsung tak berminat. Sebab? Ohh banyak sangat kot sebabnya. Korang mungkin dah tahu dan ada yang tak pernah nak amik tahu. Apa-apa pown korang kena jugak amik tahu. Sebabnya Sukan Olimpik 2012 ini telah membawa unsur freemason, Iluminat dan Zionis. Apit akan huraikan satu persatu kepada korang. Baca taw!
Okay sekarang kita tengok dulu pasal logo Sukan Olimpik 2012 nie yang membentuk seakan-akan 2012 kan. Tapi cuba korang perhatikan betul-betul, kalau ia disusun satu persatu, macam membentuk perkataan kan? Seperti Z.I.O.N iaitu membawa maksud ZIONIS! Tidak dinafikan logo Olimpik London 2012 mempunyai kaitan dengan Israel. Lihatlah betapa licik dan jahatnya Yahudi Zionis dalam mencipta propaganda dan kaedah sulit untuk menghancurkan umat manusia. Memang benarlah kata-kata sesetengah pihak bahawa bangsa Yahudi adalah bangsa yang menyebabkan umat manusia sering huru-hara sehingga tidak sunyi daripada peperangan. Memang layak mereka mendapat laknat Allah swt dalam Al-Quran.

Apit huraikan dengan gambar kat atas. So senang nak faham. Korang tengok video Maskot Olimpik 2012 di SINI plak. Babak semasa besi ini dihidupkan seolah -olah ada satu kuasa yang boleh menghidupkan patung yang asalnya besi kimpal seolah - olah ingin menunjukkan kuasa sihir yang sangat hebat.
Kontroversi melanda kedua-dua maskot ini apabila ia hanya mempunyai satu mata sahaja..Seperti yang diketahui, bentuk tersebut sering kali dikaitkan dengan simbol Dajjal serta simbol rasisme, kiamat, nabi palsu dan antichrist..Penganjur membidas dakwaan itu dengan kenyataan mata satu tersebut merupakan simbol dari sebuah kamera yang akan merakam segala aktiviti yang berlangsung sepanjang Olimpik London 2012..

Kalau nak tgk video perasmian tu klik link ni VIDEO perasmian olympic london 2012 OPENING CEREMONY.
Korang dah tengok upacara perasmian Sukan Olimpik London baru-baru ni? Agak konfius kenapa tiba-tiba ada orang keluar dari pokok yang diletakkan atas bukit tu, ramai pulak tu... Rupanya pokok tu lah pokok Yahudi berdasarkan hadis Rasulullah s.a.w. ! Dan yang keluar tu nak tunjukkan mereka selamatkan diri dari mati dibunuh sebenarnya. Kita tengok kena faham, bukan sekadar tengok. Dan banyak lagi unsur Yahudi, Freemason dan Illuminuti ditonjolkan dalam upacara perasmian tu. Faham-fahamlah kenapa ia diadakan pada bulan Ramadhan ye. Musuh Islam memang licik dan halus. Lindungi kami ya Allah.. Amin
Nabi saw bersabda dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim dan al-Tirmidhi bermaksud :
"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah akan berlaku peperangan di antara orang Islam dan Yahudi, maka pada waktu itu (tentera) Yahudi akan dibunuh
oleh (tentera) Islam, sehingga apabila orang Yahudi berselindung disebalik batu dan pokok, lalu batu dan pokok itu akan bersuara dengan katanya: 'wahai muslim, wahai hamba Allah, di belakangku ini ada Yahudi, marilah bunuhnya', kecuali POKOK GHARQAD (yang tidak bersuara), kerana sesungguhnya ia merupakan pokok Yahudi".
UPDATED!!
Gambar di atas: Dikatakan bahawa Nabi Musa dihanyutkan oleh ibunya di Sungai Nil kerana bimbang akan tentera Firaun yang akan membunuh mana-mana bayi lelaki yang lahir pada masa itu. Lihat gambar bayi itu, yang sedang tidur dan dibawa secara perlahan-lahan upacara pembukaan Olimpik 2012, menggambarkan bahawa bayi tersebut adalah Nabi Musa A.S yang sedang dihanyutkan diatas Sungai Nil ketika waktu malam.
Selepas itu dalam gambar ini muncul pula patung seolah-olah ahli sihir yang memegang tongkat. Kita pernah dengar cerita-cerita mengenai Nabi dan Rasul kita termasuklah Nabi Musa kan. Nabi Musa A.S mempunyai tongkat yang mempunyai kuasa dan itu adalah mukjizat yang diberikan Allah SWT kepada beliau. Nabi Musa A.S menggunakan tongkat itu untuk membelah laut setelah mendapat petunjuk dari Allah SWT bagi menyelamatkan kaumnya Bani Israel untuk melarikan diri dari dikejar Firaun Laknatullah. Dan dengan kuasa Allah SWT laut itu terbelah dua dan ketika Firaun melintasinya, laut itu kembali seperti sedia kala dan menenggelamkan Firaun dan pengikutnya. Iklan --> http://bit.ly/OHP6HB

Gambar ini adalah satu penghinaan kepada Islam umumnya. Mereka menggambarkan Nabi Musa A.S sebagai ahli sihir tersebut. Dikatakan ketinggian Nabi Musa adalah 40 hasta.
1 HASTA = 45.72 CM

40 HASTA = 1828.8 CM 

1828.8 CM = 18.2 M
Bukankah ketinggian ahli sihir itu lebih kurang 18 meter ??? Wallahu’alam.. Semoga kita tidak tergolong dalam golongan yang mengagumi acara itu kerana percayalah banyak lagi bukti-bukti upacara penyembahan syaitan dan penghinaan kepada Islam berlaku pada acara itu. Cuma kita menyedarinya ataupun tidak sahaja.

Lampu di sekeliling stadium adalah segitiga. Waalahualam. 
P/S : Apit just nak share kat korang..yg baik itu dtg dari Allah..yg buruk Allah saja yg maha mengetahui.. lillahita'ala 

28 July 2012

Betul Ke Lagu Nie Diciplak Untuk Dijadikan Lagu Tema Merdeka 2012?



Assalamualaikum w.b.t

Entry apit tak habes2 dengan merdeka kan? Bermula dengan Logo Kemerdekaan 2012 sampai lah ke lagu Tema Kemerdekaan. Memang hangat diperbualkan oleh rakyat sekarang nie. Rmai yang memberi impak negatif dari positif. Logo dan lagu tema tidak langsung memberi semangat patriotik dikalangan rakyat. Logo yang seakan2 didesign oleh budak dan membuatkan designer2 amateur di luar berasa malu dengan gubahan logo tersebut. Cakap banyak di sini taknak pasal logo sebab korang boleh baca kat SINI terus pasal logo merdeka tue. 
Saja nak bergurau ngan korang Jangan marah. :-)
Berkenaan pulak dengan lagu officail kemedekaan tahun 2012 nie. Penuh lagi dengan kontroversi yang menampakkan kerajaan sekarang begitu terdesak sehingga terpaksa berkempen pada hari bersejarah untuk SEMUA rakyat Malaysia. Not kepada orang2 kerajaan. Hari bersejarah nie disambut oleh semua golongan, bangsa dan rakyat semua tak kiralah dia tue pro-kerajaan atau pro-pembangkang. Come on la. Jangan campur adukkan hal politik dengan patriotik. Kesian kot budak2 sekolah nak nyanyi lagu nie. Takdak langsung Merdekanya. Baca Lagi di SINI pasal lagu tema kemerdekaan malaysia 2012.

Now! Baru tadi dapat info di facebook dan youtube pasal lagu Tema Kemerdekaan Malaysia nie adalah lagu Indon. Laaa indon plak dah. Macam-macam sungguh aih. Hihihi. Korang cuba dengar melody dan tempo untuk lagu di bawah nie. Cuba korang pejam mata, dengar melody dia. Macam sama kan? Jangan nak feel teruk-teruk lak. dengar melody saja dan bandingkan dengan lagu tema merdeka kita tahun nie.

Melody seolah-olah sama dan tempo dikurangkan volume sedikit dan lirik ditukar.
Dah dengar? Korang bandingkan dengan lagu Tema Merdeka kita taw. Bukan nak cakap 100% sama tapi starting tue pown melody dah sama. Adakah kebetulan. Yaa maybe lah kan. Nak cakap lebih-lebih, takda bukti yang kukuh ye tak. Cuma nak korang pikir jer lah. Apit bukan nak laga-laga kan pihak-pihak tertentu. Juz info saja. Lagu ini  asalnya adalah dari Indonesia. Mengikut info yang diperolehi, pengulpoad video ini memberitahu video ini dirakamkan di bandung dan dipercayai ia dicipta oleh orang2 sana. Dah dengar? Lagu neh sebenarnya lagu ketuhanan bagi penganut kristian. Dan IMPORTANT! Jangan kita bincangkan hal-hal yang lari daripada tajuk. Jangan mainkan isu agama di sini. Fokus pada topik iaitu Adakah lagu nie DICIPLAK oleh Mereka Untuk Dijadikan Lagu Tema Kemerdekaan 2012 nie?

Sebenarnya tak aneh pun jika wujud persamaan melodi pada mana2 lagu. Tapi kalau macam obvious sangat jadi pelik pula. Apa pun aku takmo tuduh2. Sebab ia babitkan ciptaan dan kreativiti seseorang. Benda belum terbukti so susah nak cakap lebih2. Mungkin juga persamaan tersebut wujud disebabkan penggunaan alat musikal yang sama. Tak siapa yang tahu. Hanya mereka2 yang pakar dalam bidang neh jek bole ulas details. Dan aku benar2 berharap memang itu lah jawapan nya. Kita sudah ada logo yang teruk, kita sudah ada lirik yang teruk dan aku tak hadap melodi kita juga rupanya teruk sebab versi copypaste. 

P/S : Kalau betul ciplak dari lagu nie, kenapa nak buat camtue? Lagu Kristian kan. Kita negara ISLAM. Harap nie tak betul lah. Kenapa tak ciplak lagu Raihan ke? Kan lagi sedap. :-)

Segmen : Aku Terjah! Aku Follow! Apakah Itu?

Hri nie xtaw nak updated pasal apa. So nak join segmen lah. Selalu apit yang duk anjurkan segmen kan, so hari nie nak join lak segmen orang. Kih3. Lagipown lama dah tuan punya blog nie mintak join. Korang wajib join gak. Support jom. Abang nie baik giler oo. Banyak kot tolong apit pasal IT nie. Korang p lah bermah tamah ngan bro nie. Sempoi.


Kenapa Apit Terjah?
Alahai. Mesti la terjah bro. Kita kan selalu borak kan di facebook. Kih3. Memang kena terjah blog info camnie. Kena gak belajar camna nak design di hosting dan domain sendiri mcm blog bro. Huh. Banyak lagi nie kena belajar. Perghhh. Good luck ye blog nie.

Kenapa Apit Follow?
Sebab abang banyak support apit kot dalam blog nie. So dengan pantas dan rakusnya memfollow balik. pit rasa apit follower yang 4 or 5 kan di blog bro tue. Kih3. Ingat2 lupa dah. Wahh skang dah ramai ye follower. Terusakan lagi berblogging okay. Peace.
JOIN KLIK SINI
TAG :



27 July 2012

Lagu Tema Merdeka 2012 Macam Lagu Politik Jer




Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah selesai sudah menunaikan kewajipan berpuasa pada hari ke-7. Syukur dengan rezeki yang ALLAH bagi. Amin. Tak lama lagi kita nak masuk ke bulan Ogos iaitu bulan kemerdekaan bagi negara Malaysia yang tercinta. Tetapi sejak dua menjak nie kecoh kontroversi pasal logo kemerdekaan tahun 2012 nie. Apit dah buat entry pasal Logo Merdeka 2012 sebelum nie. Sekarang heboh pulak di youtube pasal lagu tema Hari Kemerdekaan Tahun 2012. Korang boleh dengar di bawah nie. Dengar setiap lirik2nya.


Macam malam ikut siang
macam bulan ikut matahari
1Malaysia terus berjuang
Janji Kita ditepati
Kata Kita dikota
Janji Kita ditepati
Hidup Rakyat Dibela
Masa Depan Diberkati
Janji sudah ditepati
Kini masa balas budi

(Chorus)
Janji siapa? Janji kita
Janji APa? Janji 1Malaysia
Janji Siapa? Janji kita
Janji Apa? Janji 1Malaysia

Ini janji kita BR1M 1Malaysia
Ini janji 1Malaysia
BR1M 1Malaysia
Kata kita dikota
Kini 1Malaysia Janji kita ditepati
Kedai 1Malaysia

Hari tue kecoh kontroversi pasal slogan sambutan Hari Kemerdekaan ke-55 ‘Janji Ditepati’ yang didakwa hanya untuk meraih sokongan kepada Barisan Nasional (BN) iaitu kerajaan sekarang, kini lagu temanya turut menimbulkan persoalan yang sama. Lagu ‘Janji Ditepati’ yang dimuat naik dalam laman video sosial YouTube mengandungi lirik ‘Janji sudah ditepati, Kini masa balas budi’ (awalnya berkempen). Lirik lagu 3:35 minit itu turut memuatkan baris ayat ‘Ini janji kita BR1M 1Malaysia’, ‘Kata kita dikota‘, dan ‘Kedai 1Malaysia’.
TEKAN JUGA SINI
Lagu tema merdeka bukan menaikkan semangat patriotik kepada rakyat Malaysia tetapi menjadikan rakyat menyampah dengan lagu tema tahun nie. Hari kemerdekaan adalah hari bagi seluruh rakyat malaysia untuk meraikannya, bukan hanya untuk sebelah parti politik mempromosi atau berkempen untuk parti mereka. Tak kiralah kerajaan atau pembangkang, hari merdeka adalah untuk semua rakyat malaysia. Slogan "Janji Ditepati" sebelum nie pown sudah mendapat reaksi negatif dari rakyat. Ia seperti tema untuk parti politik, dan bukan untuk lagu kemerdekaan.


Lagu Tema Hari Kemerdekaan Dari Arwah Sudirman Haji Arshad Tetap Menjadi Pilihan Hati
p/s : Kecewa dengan sikap segelintir pihak tertinggi yang hanya mementingkan diri sendiri :-(

26 July 2012

Zoshare Mula Tersebar. Benar Atau Tidak, Tunggu Jawapannya Dari Fizgraphic

Korang taw apa tue ZoShare.com? Sejak hari nie, ia dah mula tersebar di blog dan facebook. Rata2 blogger mempromote kepada orang ramai di facebook dan entry masing2. Apit dapat tahu pasal ZoShare nie pown semalam. Memang sangat lumayan cara company Zoshare nie naikkan advertise diorang. Hebat. Tapi kemusykilan pasal Zoshare nie. Kenapa interface untuk web mereka sebijik dan sejibik dengan says.com? Adakah ini anak syarikat mereka? Hampir 90% sama. 
Sila buat perbezaan antara 2 company ini :


Okay dah tengok kan? Meh nak terangkan sikit apa yang ditawarkan oleh Zoshare nie. Kalau korang daftar buat pertama kalinya, korang akan dihadiahkan RM5 ke dalam akaun korang terus. Ia berbeza dengan Says.my bermula dengan 0sen. Hebat Zoshare. Kalau korang nak daftar says.my, korang boleh rujuk tutorial SINI. Apit dah ajar dulu. Sekarang cara nak daftar ZoShare.com plak. Tak menggalakan korang daftar sebab apit belum dapat bukti kukuh yang ZoShare akan membayar. 
Lihat sini juga --> http://bit.ly/OqXpb7 Tapi galakkan korang mendaftar terlebih awal. Mana tahu benda nie betul-betul. Up to you.

1. Masuk website www.zoshare.com
2. Tekan Button Sign Up atas tue dan log in guna facebook atau twitter.

3. Then korang terus dapat akaun Zoshare. Cuba lihat di bahagian akaun. Dah masuk kan RM5 secara automatik. Tahniah. Sekarang, cara share iklan Recomendation. Tekan Recommendation atas tue dulu.

4. Pastue korang klik iklan yang diorang bagi di bawah tue. Lihat contoh di bawah. Klik mana2 iklan tue dulu. Tengok ---> http://bit.ly/OqXpb7

5. Klik ja mana2 satu iklan tue, then korang SHARE IT! Then koran amik code dalam tue. Tekan SHARE taw. Pastue korang share la iklan tue di facebook. :-)

6. Contoh untuk promote iklan tue, Macam apit buat SINI

Terpulang kat korang samada nak join atau tak sebab benda nie baru. Nak kata percaya, belum tahu lagi. So tadi apit dah cuba cashout untuk Zoshare nie. Yela kena jugak cuba cashout, kang kumpul penat2, diorang tak bayar. Oh tidakkk. Hahaha. penat jer kan. 


Nak makesure diorang bayar atau tidak. Lagipown bila cukup RM20 RM40 pown korang dah boleh cashout. Kalau nak tahu betul atau tidak, korang kena tunggu jawapan dari apit lah samada betul atau tak diorang bayar. Mungkin seminggu rasanya duit akan dapat. (Apa yang tertulis di zoshare lah)

Buat Duit Online Yang Lain : 
1. Daftar Says --> SINI
2. Daftar Churp-Churp --> SINI
3. Daftar Nuffnang ---> SINI

p/s : Masih lagi was-was tentang Zoshare nie. Tunggu jer lah betul atau tak. :-)

Freebies Doodle Muslimah Love ALLAH



Assalamualaikum w.b.t

Hai korang. Camna puasa korang hari nie? Steady lagi kot kan. Alhamdulillah. Entry kali nie nak update pasal doodle yang apit buat doodle Segmen Kenangan Ramadhan beberapa hari lepas. Ingat lagi x? Semua dah dapat doodle masing2 dengan nama. Kalau ada sorang dua tak dapat tue, maybe blog dia x dpt bukak lah tue. Jangan salahkan apit lak ye. Hihihi. Hmm kat bawah nie freebies muslimah cintakan ALLAH. :-) Credit gambar asal untuk nayzak.deviantart.


24 July 2012

Hampehnya Logo Kemerdekaan Malaysia Ke-55! Patriotik Atau Politik?



Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah selamat sudah puasa kita hari ke 4. Skang nie heboh pasal logo merdeka tahun nie yang rasa2 nya sangat2 kreatif dan bijaksana. Wahhh! Aku sebagai freeleance designer berasa agak tercabar dengan logo merdeka negara kita tahun nie. Gila kentang hebat wey! Ehh kejap. mesti korang tak sabar kan nak tengok logo merdeka tahun nie. Kejap2, kita usha-usha dulu logo-logo merdeka yang lepas.


Cantik2 kan logo-logo merdeka yang dulu. Kreatif dan patriotik. Semangat jer dulu nak sambut Hari Merdeka negara Malaysia yang sangat ku cintai nie. Chewah! Bersemangat nie..tapi semangat terus hilang start dari logo merdeka telah dijadikan seperti logo parti politik. Ia bermula dengan pemerintahan Najib Razak. Korang tengok lah logo mereka yang start dari pemerintahan Najib pada tahun 2009.


Logo kemerdekaan dari 2009 mula dipolitikkan. Oh yeahh. Tak sabar dah ke nak tengok logo kemerdekaan tahun 2012 nie? Okay2 jangan terkejut taw. Sebab memang superb lah. Terbaik design nie. Sampai aku pown taktaw camna nak design logo nie. Eh logo ke nie? Paham tak maksud logo wahai pencipta benda yang aku taktaw nak pangil apa nie. Yang pasti, tak sesuai dipanggil logo. 

Tadaaaaaaaaaaa...........
Aku bagi sekali dengan maksud2 pecahan "logo" tue sekali.

Nie logo ke menatang apa? Tampal2 jer design? Ish3. teroknya. Macam artwork budak tadika. Kalau lah betul ini dijadikan logo merdeka tahun nie, alahai, aku hanya mampu tepuk dahi saja lah. Berat mata memandang, berat lagi bahu aku nak memikulnya. Apabila imej perayaan kebangsaan merendahkan taraf reka bentuk di Malaysia. Kami menerima seadanya logo merdeka terdahulu. Penuh dengan makna perpaduan, nasionalisma , perpaduan dan kesatuan. Tetapi yang ini, tidak sama sekali seandainya ia benar-benar gambaran logo merdeka negara tahun 2012. Memperlekehkan perayaan kebangsaan dengan imej rekaan yang memalukan.
Bagaimana hendak design Logo Merdeka 2012 di MICROSOFT WORD?
Pakai Microsoft office pun boleh bukan? Sekarang, semua orang boleh menjadi pereka logo, simple. Tidak perlu berfikir atau memerah otak untuk menghasilkan logo.
Bukan ke komputer designer kerajaan beriban2. Software canggih2. Tahap nie jer ke graphic designer kerajaan. Alahai. Memalukan betul graphic designer kat luar sana. Aku sendiri pown malu. Alahai. Malaysia oh tanah airku. Kuang3. Berita dibawah baru diterima tadi.
Lihat sini Juga --> http://bit.ly/T2TynB

Sumber dari : SINI

Contoh Artwork Logo dari salah seorang rakyat Malaysia
Gambar dari SINI

P/S : Tema kemerdekaan tahun nie pown rakyat dah boleh nilai sendiri. Ntah apa2. HARI KEMERDEKAAN adalah untuk rakyat malaysia. Jangan dipolitikkan pasal hari merdeka. Pembangkang ke, Kerajaan ke, semua rakyat malaysia. Mohon sila creatif dan inovatif dalam buat logo merdeka dan pohon sila tukar logo yang baru. Dari rakyat malaysia yang miskin lagi hina. Sekian.

23 July 2012

Freebies Doodle Boy | Kelebihan Membaca Al-Quran Pada Bulan Ramadhan



Hari nie merupakan hari yang ketiga kita sebagai umat Islam berpuasa di bulan Ramadhan nie. Alhamdulillah. Kita masih lagi bernyawa untuk terus bertaqwa kepada-Nya. Amalan membaca Al-Quran pada bulan Ramadhan sangat besar ganjarannya. Ibarat jika kita membaca Al-Quran tiba-tiba terjatuh duit RM 10 setiap satu patah perkataan, di bulan puasa plak jatuh RM10k, umpama sahaja, tetapi sebenarnya ganjaran yang Allah swt bagi sangat besar jika dibandingkan dengan nilai duit. Jadi untuk menyemarakkan semangat membaca Al Quran di bulan Ramadhan ini, jom baca satu artikel yang apit amik dari laman JAIS.

RAsulullah s.a.w telah bersabda bermaksud : 
" Semulia-mulia ibadat umatku ialah membaca Quranul Karim (ibadat yang bukan wajib)bahawa sebaik-baik amalan umatku ialah membaca al-Quran"
Al-Quran juga merupakan satu hidangan dari Allah. Sabda Rasulullah lagi bermaksud
" Sesungguhnya al-Quran ini ialah hidangan Allah S.W.T, maka hendaklah kamu terima hidangan ALlah sebanyak mana yang kamu boleh"
Daripada Ibnu Umar r.a berkata " Rasulullah s.a.w telah bersabda, hati manusia akan berkarat seperti besi yang dikaratkan oleh air. Apakah cara untuk menjadikan hati bersinar semula. Katanya dengan banyak mengingati mati dan membaca al-Quran.
Dari Ibn Mas'ud r.a telah berkata bahawa Rasulullah s.a.w telah bersabda:
" Barangsiapa membaca satu huruf daripada Kitabullah maka baginya satu kebajikan dan tidap-tiap kebajikan sepuluh kali gandanya. Aku tidak mengatakan 'Alif Lam Mim ' satu hurf tetapi Alif satu huruf, Lam satu huruf dan Mim satu huruf"
Dari Abi Hurairah r.a berkata bahawa Rasulullah bersabda
" Sesiapa yang membaca al-Quran sepuluh ayat dalam satu malam, tidak dimasukkan ke dalam golongan yang lalai"

Renung2kan & Selamat Beramal

1. Pahala membaca al-Quran, 1 huruf al-Quran dengan berwuduk (diluar solat) = 1 kebajikan =10 pahala
2. Pahala membaca al-Quran, 1 huruf al-Quran (dalam solat) = 100 kebajikan = 100 x 10 = 1000 pahala
3. Pahala membaca al-Quran, 1 huruf al-Quran (ketika berpuasa) =Cuba kira sendiri ...