Last updated!

22 July 2012

Ramai Kawan Blogger Aku Yang Ber DotCom Sekarang Nie Kan?

Alhamdulillah. Dah selesai 2 hari kita berpuasa kan? Setakat skang boleh lagi ke teruskan wahai adik2 blogger yang baru bertekad nak puasa penuh tue? Hahahaha. Jangan nak ponteng2. Yang perempuan takperlah. Dioarng kan ABC (Allah Bagi Cuti). Hmm bukan nak cerita pasal puasa sangat entry kali nie, tapi pasal dah ramai membe blogger yang rapat ngan apit dah berdotcom skang. Wahh makin maju setapak skang. Sukanya tengok.


Dulunya apit pown guna blogspot sebelum beli domain sendiri. Dulunya xdak hati pown nak men blog nie, tapi makin lama makin melekat plak ngan blog. Pastue one day, jumpa la blog cik kak kita sorang nie. Pink sokmo blog dia dulu, tapi skang dah purple bagai. Tukar angin lah kot. Siapa lagi kalau cik kak lyssasecret.com kita. Makin hari makin bijak tengok blog dia. Siap berdomain sendiri. Jeles siot. Camna budak nie buat. Arghh nak buat gak! Lihat sini ---> http://bit.ly/OeqVAP

So teringin jugak nak berdotcom (domain sendiri). Then berbincang lah dengan akak Bee atau PuanBee.Com nie. Dia yang settingkan semua untuk apit pasal domain fizgraphic.com nie dulu. Thanks akak sebab buatkan dulu. kenangan mu tidak akan ku lupa. Hihihi. Pastue terhasil lah belog fizgraphic.com. Tahu tak, dulu nak buat hafizziaziz.com taw. Tapi tak jadi. Sebab banyak sangat z. Baru aku perasan yang nama aku banyak z. Hahahaha. Disebabkan suka men graphic walaupown tak sehebat mana, pilih nama graphic, fiz lak gabung nama fizi = Fi Z(Zi) so jadilah fizgraphic.com. Peace.


Then tahun nie, membe blogger apit yang paling lama dalam dunia blog nie si Aida Omar pown dah tukar jugak domain. Patut la sebelum dia tukar tue, duk tanya2 apit pasal domain, rupanya nak beli domain jugak. hiihihi. Korang kenal tak blog diarisifroggie.com nie? Dulu berblogspot, skang dah berdotcom. Bagus2. Kami dulu sama2 newbie. Teringat lak masa dulu2 kan. Tido 2-3 pagi duk berborak di shoutmix (skang dah xdak shoutmix). Tak layan facebook pown kami dulu. Borak di shoutmix jer. Kih3. Tahniah aida. Hihihi.


Then tadi blogwalking, baru perasan yang Shida membe blogger apit yang paling rapat sekali pown dah ada domain sendiri. Ooo diam2 ye tukar. Suprise ye. Nak merajuk lah camnie. Hukhukhuk. Alaa siapa tak kenal ngan Shida Radzuan nie iaitu pemilik blog duniashida.com. Blog yang biru kebiruan macam blog apit gak tapi biru dia cantik. Biru apit menakutkan dan semak. Hihihi. Blog laki, standard lah kan. hahahaha. Tahniah ye shida sebab dah berjaya berdomain sendiri. 


Pastue apit jugak ada buat email sendiri taw. email domain sendiri. apit89@fizgraphic.com. Hihihi. Sia-sia lah ada domain sendiri tapi tak buat email kan? Tapi bukan apit yang setting semua nie. Terima kasih banyak2 kepada myideakini.com sebab tolong settingkan email tue utk apit. Kalau korang rasa nak bertukar ke domain sendiri, korang leh gunakan khidmat abang nie, dia boleh buat untuk korang. 

p/s : Masih menunggu Wan Hazel untuk berdotcom bersama kami. Cepat la wan.

23 orang comel komen:

shida'R said...

ni yang denn malu nih.hehee..cantikk port apit print screen ekekee..semua kenal kalo nmpak gmborr gitu ekekee..sbnarnye baru je siap ptg tadi apit..nk gtau tp apit bz..so shida tangguh dulu heheee..jgn maraaa kawan..syg lu ketat2 kawan heheee ^_^

Anisa Anuar said...

wahhhh bestnya dah berdot com...saya?? masih jauh lagi nak jd kan dotcom

Aida Omar said...

kita dari dulu sama.. shida, aida, cha, apit, sorang lagi lissa.. cha dengan wan je tak berdotcom lagi..

Hafizzi Aziz said...

ooo ptg tadi rupanya. hihihi. seb bek sempat tgk. terkejut td. kih3. tahniah2.

Hafizzi Aziz said...

alaa. tukar jer. :-)

Myra Abdullah said...

best lah dh ber dot com..hehehe..

insyallah 1 hr nnti =)

Mizzs Ninie said...

Yang tersenarai nih semua geng la ni, Ohhh.. Baru tahu.. hiihi :D

Atin Tory said...

Betul tu Wan mmg patut guna DotCom huhu xD
huhu sebenarnye dh lame berminat nk buat DotCom ni . tapi kene berduit >< atin xde duit ><
bank pun xde >< mcm mn nak buat hihi . LOL ><

Remy hazza said...

ramai nyer geng...
nak jadi geng dgn berdotcom lah lepas nie.......he3

shida'R said...

macehhh apit..tp yg shida duk tnya2 apit tu kire apit la yg dah tahu pastu baru aida..hheeee :P

Eca Dwinky Asha said...

makin ramai yg berdomain sendiri,mkin meriah dunia blog kn?

Muttallif said...

Makin meraih dan semakin maju dunia blogging Malaysia :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa masing2 dah ada domain.. tahniah...
leeza belum lagi.

aliff zulfan said...

ape bezanyer dot.com ni... bukan same je kew apit

Bang Chik said...

Ramainya mmber ang apit dotcom, aku nak buh dotcom gak lah cmtu, tp tggu2 dulu lah bg ekonomi stabil hahaha... yg web yg lepas lingkup cmtu ja, blog aku yg dok running...

Cik Rongoks said...

bestnye ade domain sndiri..ika ble la nk ade.huhu

Myideakini [dot] com said...

@Hafizzi Aziz Wah terima kasih ye... :-)...ramainya juga peminat Apit ye...tapi kalau ada kawan2 apit yang nak tukar dot com...contatlah MYideakini ye...

http://www.myideakini.com/2012/07/info-penggunaan-domain-email-sendiri.html

nurdani said...

ada jugak yang nasihat aku ada domain sendiri. tapi entahlah. hehe

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Untunglaa apit dan geng apit semua dOTCOM!:) Tak aci ! HAHAHAHA .

Faqihah Husni said...

Semuanya femes-femes belaka nohh.. Cheq pun dah guna dot com walaupun umuq 12 tahun. haha

Aliff Haikal said...

ade je org suggestkan guna dotcom ni , tapi serious takde keyakinan dan takde sumber duit yang konsisten nak bayar . hehehhee

awesome ! ^^

What's Hot said...

Salam Ziarah

MaYa MustWany said...

wahhh hebat2