Last updated!

28 October 2013

Design & Printing Business Card #21



Assalamualaikum w.b.t

 Customer : Wan Haimarostini
Perniagaan : Dnars Skincare Malaysia
Email : WHRostini@yahoo.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


 Customer : Firdaus
Perniagaan : Rano Car Rental
Email : mypetitbakery@gmail.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : SB Persona
Perniagaan : Branded Perfume & Couple T-Shirt
Email : staythesame23@ymail.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : Efa Nur
Perniagaan : Pakej Percutian Dalam & Luar Negara
Email : efanurjannah@gmail.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : Fikrah
Perniagaan : Shawls | Scarve | Accessories | Skin Care
Email : mypetitbakery@gmail.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic

TEMPAHAN CUSTOMER LAIN DI LINK BAWAH

Untuk membuat Tempahan dan order Bisnes Kad Murah, boleh menghubungi facebook --> TEKAN untuk mendapatkan quatation harga. Atau boleh
Whatsapp : 0135971979 



25 October 2013

Design & Printing Streamer/Bunting #1



Assalamualaikum w.b.t
Customer : Rizal Yusof
Perniagaan : Minuman Berkhasiat Glutacol Fosy
Size : 2kaki x 5kaki
Design : Fizgraphic
Customer : Doktor dari Hospital Sultan Abdul Halim SP
Jenis : Hari Keluarga Jabatan Oftalmologi
Size : 2kaki x 6kaki
Design : Fizgraphic
Customer : Syarifah Intan
Perniagaan : Freelance Make Up Artist
Size : 2kaki x 5kaki
Design : Fizgraphic
Customer : Zahirin Yusof
Perniagaan : Jurulelong Hartanah Kedah
Size : 2kaki x 6kaki
Design : Fizgraphic


Anda nak tempah juga? Boleh..terus order kat aku di facebook --> TEKAN atau boleh email aku fizgraphic@yahoo.com.my utk bincang. 


23 October 2013

Design dan Printing Sticker #5



Assalamualaikum w.b.t

Customer : Hafiz Hamzah
Perniagaan : Sticker Perkahwinan
100 pcs (Design + Printing + Cut Sticker + Postage)
Size : 7cm (Diameter)
Design : by Fizgraphic


Customer : Farahin
Perniagaan : Bakery / Cup Cake
100 pcs (Design + Printing + Cut Sticker + Postage)
Size : 3.8cm (Diameter)
Design : by Fizgraphic


Customer : Fragrance by Mood
Perniagaan : Perfume
100 pcs (Design + Printing + Cut Sticker + Postage)
Size : 7cm (Diameter)
Design : by Fizgraphic


Customer : Siti Noriah
Perniagaan : Shopping & Retail
200 pcs (Design + Printing + Cut Sticker + Postage)
Size : 7cm (Diameter)
Design : by Fizgraphic

TEMPAHAN CUSTOMER YANG LAIN

Untuk membuat Tempahan dan order Sticker Bulat / Custom Murah, boleh menghubungi facebook --> TEKAN untuk mendapatkan quatation harga. Atau boleh
WHATSAPP : 0135971979 

21 October 2013

Design & Printing Business Card #20



Customer : FiqneeCollections
Perniagaan : Pakaian Muslim Muslimah
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fiqnee


Customer : Mariani Shafie
Perniagaan : Homemade Soy & Bakery
Email : mypetitbakery@gmail.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : Hilmi Hafizuddin
Perniagaan : Bus Rental / TOUR
Email : hilmi.ztetravel@gmail.com
4 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : Cliptho Wiryawan
Perniagaan : Herbalife
Email : ikhwanijaafar@gmail.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic

TEMPAHAN CUSTOMER LAIN DI LINK BAWAH

Untuk membuat Tempahan dan order Bisnes Kad Murah, boleh menghubungi facebook --> TEKAN untuk mendapatkan quatation harga. Atau boleh
Whatsapp : 0135971979 



Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia Sebenar Shida


Assalamualaikum, peace upon you.


Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :


Syarat-syarat wajib : 

  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini

TEKAN --> Senarai Hadiah


19 October 2013

Komputer Keluaran Apple Yang Pertama




Gambar di atas tidak pernah dilihat sebelum ini. Gambar inilah komputer pertama elektronik gergasi Apple yang disusun dalam kotak di dalam bilik tidur Steve Jobs. Gambar ini telah diambil pada tahun 1976 apabila Steve Jobs dan rakannya iaitu Steve Wozniak telah membina 50 komputer asas di rumah 'ibu bapa' Steve Jobs.


Inilah Komputer pertama dari Apple 1 yang direka khas oleh Steve Job pada tahun 1976 dan dikatakan computer ini akan dilelong dengan harga lebih kurang $9 billion . Komputer ini dimiliki oleh pemiliknya hampir 30 tahun, dan memutuskan untuk melelongnya setelah mendengar terdapat satu lagi computer dari Apple yang serupa dan dijual dalam harga $8 billion sahaja.





Kotak kadbod asal, yang ditandatangani oleh Steve Wozniak. Ini adalah kaedah yang Steve Jobs dan Wozniak digunakan untuk menandakan produk mereka bersedia untuk penghantaran.


Dalam pengiraan, hanya 11 buah computer Apple yang terdapat dalam dunia ini. Gambar Steve Jobs bersama dengan computer pertamanya Apple. Komputer ini tergolong teknologi termahal pada masa itu, kerana pembeli kena melengkapkan computer ini bersama cas, power supply transformers, power switch dan keyboardnya.


Tempahan Sticker Transparent & Mirrorkote


Assalamualaikum w.b.t

Tempahan sticker untuk transparent pula yang aku buka kali nie. Sebelum ni fizgraphic buka tempahan sticker bulat yang bersize diameter 3.8cm dan juga 7cm sahaja kan? Entry tempahan tu korang boleh tengok SINI jer terus k. Kali ni aku buka tempahan untuk bulat yang bersize diameter 1cm, 3cm, 5cm, 7.6cm dan 10.1cm. Tetapi minimum order adalah 1000pcs. Sesuai untuk wedding atau perniagaan. 

Terdapat 4 jenis size yang aku baru buka tempahan. Antaranya adalah Sticker Bulat, Empat Segi Sama (Square), Rectangle dan juga size Business Card. Kalau tak faham, boleh korang check aku buat contoh size di bawah ye. :-)
MINIMUM ORDER 1000 PCS (1 DESIGN)



Hampa paham ke tak aku duk explain berserta gambar kat atas nie. Kalau tak faham gak, susah aku nak explain dah la jenis size2. Kalau nak taw size sebenar, boleh pi amik pembaris naa. Hihihi. Mesti tak faham sticker Mirrorkote tu apa kan. Sticker mirrorkote nie macam sticker biasa tu lah. Cuma nama material tu ja asing bagi kita. Aku pon baru kenal material dia. Hihihi. Contoh cam bawah nie Transparent dan Mirrorkote.


CONTOH STICKER MIRRORKOTE


CONTOH STICKER TRANSPARENT

Berminat nak order? Quatation boleh tanya kat facebook aku --> TEKAN ataupun boleh email kat apit_afyz@yahoo.com. Insyaallah dalam masa 24jam aku dapat reply email atau IM hampa kat facebook. Untuk tempahan design printing lain, boleh tengok --> TEKAN


18 October 2013

GA October by Emas Putih



Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi




16 October 2013

Design & Printing Business Card #19



Customer : EMmaz
Perniagaan : Shaklee
Email : emmaznza88@hotmail.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


 Customer : Mr KiKi Enterprise
Perniagaan : Sewa Backhoe
Email : mrkiki_enterprise@yahoo.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : CT Fashion
Perniagaan : Pakaian
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic


Customer : Firdaus
Perniagaan : Perkhidmatan Kereta Sewa
Email : firdaus@greenmatrizcarrental.com
2 Kotak Matt Lamination Gred A (Kalis Air)
Design by : Fizgraphic

TEMPAHAN CUSTOMER LAIN DI LINK BAWAH

Untuk membuat Tempahan dan order Bisnes Kad Murah, boleh menghubungi facebook --> TEKAN untuk mendapatkan quatation harga. Atau boleh
Whatsapp : 0135971979 


15 October 2013

Header Khas Raya Aidiladha



SEBELUM

HARI RAYA HARI INI
|
|
|
|
|
V



SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA KEPADA SEMUA!!!

BALIK KAMPUNGGGGG.......

Untuk tatapan anda. Lapah sekor lembu 4minit ja. Terer. Aku nak lapah, berpeluh2.




10 October 2013

Pre Order T-Shirt Blogger Dibuka Sekarang!



Assalamualaikum geng-geng fizgraphic. Okay kali nie aku nak PRE-ORDER untuk T-shirt blogger yang orang tunggu-tunggu selama nie. Khas untuk blogger-blogger saja okay. Hampa ada yang dah pernah beli baju blogger sebelum nie? Apakata try pula pakai tshirt blogger yang diberi nafas baru nie. Yang paling best, boleh letak URL sendiri kat baju. So memang baju tu, hampa sorang ja lah yang ada dengan URL blog sendiri kan. Takkan nak pakai tshirt blogger yang ada link URL orang lain. Nak promote link orang lain plak padahal kita yang bayar dan pakai. :-)

So dengan adanya link kita sendiri kat baju, sedikit sebanyak dapatlah bagi orang kenal blog kita dan tahu yang kita nie sebagai blogger. Takda la orang pandang, alahai blogger ja pon. Hello blogger banyak yang dah berjaya okay. Penulisan blogger sekarang dapat perhatian taw. Takmau cakap banyak, meh aku explain baju jenis apa dan material yang digunakan. 


Embossed Silscreen nie aku akan print pada tulisan BLOGGER tu bewarna oren. So tulisan blogger akan seakan timbul taw. Kita mesti nak mentioned blogger kan, so aku guna keunikan macam nie supaya nampak menarik baju tu. Memang mahal sikit embossed printing tapi serius berbaloi bila aku p tengok kat kedai. LAWA!. Tak sabar nak pakai lak rasa. Jom tengok di belakang plak untuk URL. 


TAK SUKA LENGAN PENDEK? LENGAN PANJANG PON ADAAA!!!

Aku paham keadaan perempuan yang kena tutup aurat. Okay sebelum hampa nak tanya, aku terus bgtaw lah yang ada jugak lengan panjang (long sleeve). So yang mana muslimah boleh la pakai lengan panjang dan link URL boleh jugak nak letak di depan di bawah perkataan BLOGGER tu sebab letak belakang xnmpak sebab tutup ngan tudung kan. 


BAJU yang digunakan adalah 100% Cotton dan size yang ada setakat sekarang nie ialah XS - XXL. Yang pompuan size kecik pada S tu, pakai S ja, biarlah longgar sikit kan, tutup kemaluan anda :-) S pon dah kecik dah tu. Cantik dah :-) Ukuran untuk baju seperti di bawah. 


Mesti akan tanya ukuran baju untuk long sleeve lak kan. Sama ja cuma korang labuhkan lengan ja lah. Aku taw orang malaysia suka bertanya. :-) Harga untuk baju plak ialah : 

LENGAN PENDEK = RM33 SEHELAI
LENGAN PANJANG RM40 SEHELAI
+
POSTAGE RM5
NAK ORDER? PM FACEBOOK --> TEKAN
Hihihihi. Aku rasa itu ja kot yang boleh aku nak explain pasal baju nie. Kat bawah ni soalan-soalan lazim yang korang akan tanya, aku jawab siap2 lah.

SOALAN-SOALAN LAZIM

1. Ada BAJU warna lain tak selain daripada warna hitam?
Jawapan : Ada warna merah gelap dan biru gelap sahaja. Kenapa warna cerah takda? Sebab apabila request atas warna baju yang cerah, kena guna ink bewarna hitam, itu akan menaikkan lagi kos ink untuk baju padahal untuk ini hanya menggunakan ink warna putih dan oren. :-)

2.  Tak boleh kurang lagi ke HARGA tu?
Harga rasanya dah okay kot sebab URL sendiri, pastu embossed silkscreen (tulisan timbul). Kalau nak harga kurang lagi, boleh beli 3 helai ke atas. Pakat lah ngan kawan-kawan lain untuk beli jugak, Insyaallah aku bagi diskaun lah. 

3. Sampai bila nak open pre order nie ye?
OK aku akan bukak order sampai 14hb sahaja. Selepas tu, akan tutup order dan pada 16hb akan dicetak baju blogger masing2 mengikut URL yang telah diberikan. 


4. Kalau nak FREE boleh tak? Soalan FEMES!*
Tak boleh sebab kos nak buat ni bukan guna duit hasil sumber bumi yang ada di malaysia seperti bijih besi, getah, minyak, cukai2 dan sebagainya. So nak taknak, kena gak bayar. Hihihi. :-)

5. Tshirt labuh muslimah labuh ke punggung ada tak?
Boleh nak buat tapi kos baju muslimah kosong sahaja belum print dah cecah RM30+ keatas mcm tu. Kalau 3 orang sahaja order, berapa nak jual, kos printing lagi, URL lagi kan, so pakai tshirt yang majoriti boleh pakai :-)