Last updated!

31 May 2012

Akta Keterangan (Pindaan) 2012 Berkuat-Kuasa Mulai Esok 1 Jun 2012

Dengan media baru yang semakin popular, termasuk blog, Facebook dan Twitter, serta dalam usaha untuk menjadikan rakyat lebih bertanggungjawab terhadap aktiviti mereka di atas-talian, kini ia telah pun ditetapkan yang mana Akta Keterangan (Pindaan) 2012 bakal dikuat-kuasakan bermula esok, iaitu 1 Jun 2012.

Bagi yang tidak ketahui, melalui pindaan pada Akta Keterangan, ia menetapkan yang mana para pengguna Internet akan bertanggungjawab terhadap sebarang kandungan yang dihantar ke internet melalui rangkaian ataupun peranti mereka. Secara ringkasnya, sekiranya seseorang pengguna menghantar komen pada blog anda, halaman Facebook Page anda, tweetjack akaun Twitter anda, mahupun dengan “menumpang” talian WiFi anda, maka anda akan dipertanggungjawabkan terhadap sebarang perkara yang dikongsikan melaluinya. 

Selain daripada itu, ia juga mengatakan yang mana sekiranya seseorang memulakan halaman Facebook, Twitter, blog mahupun sebarang perkara menggunakan nama dan gambar anda dan menerbitkan kandungan yang bertentangan dengan undang-undang serta memfitnah seseorang melaluinya, maka anda akan didapati bersalah, dan perlu membuktikan sebaliknya. 

Anda mungkin akan menghadapi masalah sekiranya: 
Anda mempunyai blog, dan seseorang pembaca menerbitkan komen, maka anda akan dianggap sebagai menerbitkan komen tersebut.
Anda mempunyai halaman Facebook Pages, dan seseorang pengguna menghantar komen atau menerbitkan sesuatu pada Wall, maka anda akan dianggap sebagai menerbitkannya.
Seseorang menggunakan tablet atau telefon pintar anda untuk menghantar sesuatu yang tidak baik, maka anda akan dianggap sebagai yang menerbitkannya.
Seseorang menggunakan komputer anda atau laptop anda untuk menerbitkan sesuatu pada internet, maka anda akan bertanggungjawab atasnya.
Seseorang menceroboh ke talian WiFi anda dan menghantar pelbagai perkara yang bertentangan dengan undang-undang di internet, maka anda akan bertanggungjawab ke atasnya.…dan pelbagai perkara yang berkaitan.
Lihat Juga Di Sini --> http://bit.ly/L0RQRj

p/s : Nampaknya negara kita semuanya telah dikongkong. Dari dunia nyata, hinggalah dunia maya. Apa nak jadi nie ngan Malaysia. Takut semua rakyat tahu ke kegiatan orang-orang atas. Kami ada hak untuk menilai sendiri. Jangan sekat-sekat kami. Ini bukan negara Jepun..semuanya dikongkong. Gambar dan video fitnah seks di akhbar-akhbar dan media tidak diambil tindakan, hanya komen di facebook dikira salah? Apa punya negara nie! A.P.T.B.

Amboii..Ayahku Beli Kereta Baru Lagi

Hyep korang! Semalam kereta baru ayahku dah sampai. Semalam malas nak updated lagi pasal nie sebab khusyuk tengok 3 Idiot. Hahahahaha. Kalau tak silap kereta nie baru launched 1st April lepas. Kalau tak silap lah. So masa lonceng tue, my mom n dad berkenan plak kat keta nie, so tengok punya tengok, so order lah. Kereta keluaran Hyundai nie makin menarik skang nie. Mula-mula hari tue kuar Hyundai Sonata. Gila gempak keta tue kat jalan. Kebanyakkan tengok cina jer yang pakai kat area nie. --> http://bit.ly/Jiriuu

Kereta nie diberi nama Hyundai Elantra. Tunggu depan umah nak tunggu kereta sampai. Sampai2 jer, parking dalam rumah. Wow! Agak panjang nampaknya. Lepas ke kereta aku nak keluar nie. Pagar rumah tak luas mana. Testing parking, huh naseb baik lepas kereta aku nak keluar. Myvi jer pown! Kecoh! 

Lihat Juga Di Sini --> http://bit.ly/Jiriuu

Gambar di atas ehsan dari google. Apit tak sempat nak snap2 picture kereta sebab malas. Hahahaha. Warna yang ayah apit beli warna putih. Parking tepi kereta aku warna putih jugak. Alahai. Nampak sangat erbezaan warna kat situ. Sebab kereta aku sangat kotor. Hahaha. Besok jugak nak basuh. Basuh sendiri jerlah besok. Nak antar carwash, asa macam membazir la plak RM10. Ish rugi-rugi. Kalau nak tengok spec kereta nie, korang boleh tengok di --> www.hyundai.com.my Alhamdulillah atas rezeki mu kepada keluarga aku Ya ALLAH. Amin Amin Amin. Salam.

30 May 2012

Kongsi Kisah Cinta Korang Meh

Apa Kisah Bercinta Korang --> http://bit.ly/MetCCJ

Apa Kisah Korang Bila Merajuk --> http://bit.ly/HjKUk

Kisah Cinta Sebelum Berkahwin --> http://bit.ly/MetCCJ

29 May 2012

Sinopsis Dan Download Movie Nongkrong (2012)

Nongkrong mengisahkan tiga pemuda, Aman (Angah), Bada (Sam) dan Cumi (Epy) yang cuba mencari kekayaan dengan menggunakan jalan yang tidak sepatutnya iaitu meminta nombor ekor. Cumi terdesak ingin meminang kekasihnya, Lin (Nuremy) manakala Bada dan Aman yang mahu mengubah nasib keluarga, tekad menemui bomoh bagi melaksanakan hasrat mereka.

Segala-galanya bermula apabila seorang bomoh handal menjalankan upacara memanggil puteri laut untuk membantu mereka. Puteri bersetuju dengan syarat, salah seorang daripada mereka bertiga iaitu Bada perlu berkahwin dengannya. Melihatkan kejelitaan Puteri, Bada tanpa bertangguh terus bersetuju. Usai sahaja upacara perkahwinan, Puteri bertukar rupa menjadi hantu yang menakutkan menyebabkan semua mereka lari lintang pukang. Bomoh pula dibunuh oleh hantu Puteri. Hidup mereka berubah apabila hantu Puteri terus mengejar dan menghantui kehidupan mereka termasuklah mengganggu Zura (Siti Aziz), isteri Aman yang sedang hamil dan Haryani, anak perempuan Bada yang masih kecil. -sumber jiwang.net-

MOVIE NONGKRONG (2012) - DOWNLOAD
Lagi? -->  http://bit.ly/LcMoYF

Freebies Chibi Muslimah Comel



Assalamualaikum w.b.t

Hyep korang. Harap freebies kali nie diterima no. Hahaha. Chibi la pulak. Try buat muslimah kecik2 macamnie lak. Korang nak buat apa pown buat lah dengan freebies nie. Tapi kalau korang nak amik buat entry ke, mintak korang creditkan ke belog apit nie okay. Thanks korang! Nanti buat freebies K-Pop lelaki. Takmau buat freebies K-Pop pompuan mcm Hari Belia hari tue. Huh! Terok bebenor sangat pakaian. Tak senonoh. Bodoh betul sapa sokong.
Lagi --> http://bit.ly/Jiriuu

Gaji Nazmi Sebulan RM300,000

JIKA Safee Sali menerima gaji bulanan berjumlah Rupiah 350 juta (RM118,000) sebulan, wonderkid Malaysia yang baru sahaja mengikat kontrak tiga tahun bersama kelab Portugal, Beira-Mar, Nazmi Faiz pula dikhabarkan bakal menerima gaji bulanan sebanyak RM 300,000. Mencetus fenomena dalam bola sepak negara selepas terpilih sebagai pemain untuk kelab liga divisyen satu Portugal sehingga Jun 2015 nanti, gaji pemain tengah Harimau Muda itu kini menjadi topik perbualan hangat penyokong serta pemerhati bola sepak tempatan.

Meskipun khabar angin mengenai gaji yang bakal diterima oleh Nazmi masih belum dapat disahkan, namun, sekiranya benar, pemain muda yang bakal mencecah 18 tahun 16 Ogos nanti akan bergelar pemain termuda Malaysia berstatus jutawan selain Safee Sali. Sementara itu, ejen Nazmi, Marco Guimaraes, mengakui jumlah gaji yang bakal ditawarkan kepada tonggak skuad bawah 22 tahun itu adalah sangat lumayan bagi seorang pemain muda dari Asia Tenggara, bagaimanapun beliau enggan mendedahkan jumlah sebenar yang akan diterima oleh anak buah Ong Kim Swee itu.
"Terpulang kepadanya (Nazmi) sama ada untuk mendedahkannya atau tidak, katanya.
Dalam perkembangan lain, akan mula menyertai latihan bersama Beira-Mar selepas pusingan kelayakan Piala AFC bawah 22 tahun yang akan bermula 21 Jun sehingga 4 Julai nanti, Nazmi akan turut ditemani pengendali Harimau Muda, Ong kim Swee. Selain menguruskan soal kontrak dengan kelab tersebut, Kim Swee yang berada di sana selama seminggu akan turut membantu anak buahnya menyesuaikan diri sebagai pemain professional di kelab Eropah itu. -sinar harian-
Lagi berita --> http://bit.ly/JU1hTs
p/s : Moga nazmi tidak ikut budaya barat kat sana. Solat jangan tinggal ye dik.

28 May 2012

Jawatan Kosong Terbuka 2012

Salam blogger. Hyep korang. Sapa kat sini yang sedang mencari kerja di Malaysia nie boleh la try aplly kat sini. Banyak jawatan kosong terbaru 2012 kat JobsCebtral. Korang hanya perlu isi dan submit. Nanti macam biasalah korang akan dapat panggilan dari pihak dorang untuk temuduga. Kat bawah nie contoh borang online yang pelru korang isi. Good Luck!

Untuk keterangan lanjut ---> http://bit.ly/LwdyJu
Lepas dah isi semua, korang hanya perlu submit dan tunggu jawapan.
INGAT! Nak kerja, kena berusaha, jangan putus asa okay.
Itu saja nak share hari nie. Daa. Salam.

27 May 2012

Tragedi Berdarah Drag Racing di Himpunan Sejuta Belia Pukul 12.30 Hingga 2 Pagi

Satu tragedi berlaku di Himpunan Sejuta Belia sekitar jam 12.30-2.00 pagi tadi iaitu di dalam acara Drag Racing anjuran Kementerian Belia dan Sukan di Putrajaya, malam tadi. Penganjur rasmi perlumbaan drag race telah mengeluarkan kenyataan bahawa tiada kematian tetapi 2 orang penonton cedera parah dan yang selebihnya cedera ringan. Kita saksikan video di bawah ini di minit 5.29.


TENGOK JUGAK -->  http://bit.ly/LcMoYF

Hmm moga mangsa yang parah cepat sembuh. Itu la, buat program sampai ke pagi buta. Aku tengok Himpunan belia nie bukan nak mendidik belia ke arah keislaman, tapi lagi melencongkan belia ada lah. Bawak datang artis K-Pop lah..Berdangdut sakan semalam. Sampaikan kuliah agama terpaksa ditunda untuk memberi peluang kepada hiburan camnie. AGAMA ISLAM diketepikan di negara Islam sendiri. 


Lihat Juga di -->  http://bit.ly/LcMoYF

p/s : Fatwa kata himpunan Bersih hari tue haram, yang nie, tak haram ye. Mana dalil yang menghalalkan konsert K-Pop nie ye? Mana pergi majlis-majlis fatwa? Hiburan Diutamakan, Islam Ditinggalkan. Dunia akhir zaman. Waalahualam.


26 May 2012

Adakah 1Malaysia Pad Pilihan Anda? Tidak Bagi Aku. Maaf.

Dengan dunia tablet yang semakin mendapat perhatian ramai di Malaysia, kini sebuah syarikat tempatan hadir dengan tablet yang diberikan nama 1Malaysia Pad. Tablet Android yang bakal dijual bermula bulan hadapan itu bakal berharga RM999, dan kini dibuka untuk pra-tempahan oleh orang ramai.
Mahalnya! Ipad 2 pown sekitar RM1200 jer sekarang nie.
Dari segi rekabentuk, tablet 1Malaysia Pad kelihatan sebagai salah satu produk tablet daripada China, yang hanya dijenamakan semula dengan nama 1Malaysia Pad. Ia membawakan skrin sentuh seluas 7-inci, kamera 3.0-megapixel dibahagian belakang, kamera 0.3-megapixel dibahagian hadapan, bateri Li-Polymer sebesar 4000mAH, ruangan kad mikro-SD sehingga 32GB dan juga dijana menggunakan sistem operasi Android Gingerbread.
Banggakan Malaysia? Tengok lah sendiri --> http://bit.ly/Jiriuu
Pada masa yang sama, tablet yang menggunakan penjenamaan 1Malaysia ini juga didatangkan bersama-smaa dengan sebuah aplikasi khas, dinamakan sebagai 1Malaysia Messenger (1MM), yang mana menawarkan sokongan permesejan antara pengguna, seumpama Whats App dan lain-lain. Selain itu, tablet ini juga dikatakan akan dilengkapi beberapa aplikasi lain seperti 1Malaysia Club dan juga 1Malaysia Info.

Namun, dengan pasaran tablet yang mana para pengguna lebih gemarkan kepada iPad dan juga beberapa tablet Android lain, seperti daripada Samsung dan yang lain, serta Hyundai yang menawarkan tablet dengan rekabentuk lebih lawa pada harga yang lebih rendah, adakah 1Malaysia Pad ini terus akan menjadi pilihan pengguna? -sumber amanz.my-
p/s : Harga sangat mahal bagi aku. Beli barang cina dengan harga yang gila murah, and then jual pada rakyat dengan harga yang sangat tinggi. RM999? Wah! Kalau duit BRIM darab dengan 2, baru bley beli sebijik. Bijak dorang bisnes. Hihihi. Baik simpan duit lagi sikit, angkat Ipad or Samsung. Harga taklah jauh beza sangat. Yang penting kualiti ada. 1Malaysia Pad? Aku tak fikir kualiti ada sebab notebook 1Malaysia pown search kat google, semua negatif jer. Err. Bukan takmau support barang Malaysia nie, tapi kenyataan. Cikai2 jer buat kat rakyat. Brand 1Malaysia atas tue pown sticker. Adoyai. Sabo ajer lah. Aku lebih sayangkan SGT 7.7 aku. Sepatutnya 1Malaysia = RM1 sahaja. Hihihi. (Kidding)

25 May 2012

Freebies Vector Masjid : Islam Itu Indah

Hyep! Meh amik vector masjid nie letak di sidebar belog masing2. Maaf kalau lukisan kurang cantik ye. Huhuhu. Tadi melukis sambil dengar2 lagu. Saja nak bagi kat korang. ISLAM ITU INDAH kan. Jemput amik okay. Silakan. Jemput klik SINI dulu semua.