Last updated!

28 April 2011

Hartanah di Negeri Kedah akan Dilelong

salam 1 bloggers..

kawan kawan blog semua sihat ke tidak?? kalau tak sihat makan la ubat tue k..biasa la sekarang ni musim dah tak menentu..kejap hujan kejan panas..pagi panas petang hujan..malam panas tengah pagi hujan..kan..so minum air putih banyak banyak untuk kesihatan badan ok! Jangan pula minum air yang manis manis tiap tiap hari.. Takot umur 30 tahun dah kena operate buang kaki dan tangan akibat kencing manis..mencegah lagi baik dari merawat kan!

kurangkan manis dalam minuman
tambahkan manis dalam senyuman

ok apit berbalik semula kepada tajuk entri ini..ada tak sesiapa yang tahu menahu mengenai lelongan tak kira lah lelong rumah, tanah, kereta, dan sebagainya..ada yang tahu dan ada yang tidak.. Ok pada sesiapa yang yang berminat untuk mencari rumah baru atau rumah yang murah murah di Negeri Kedah tempat kelahiran apit nie boleh la menghadirkan diri ke satu Karnival Lelongan Awam Hartanah yang akan diadakan di Kulim,Kedah..kawan kawan boleh klik banner di bawah nie untuk direct terus ke website diorang..

Bagi sesiapa yang berminat boleh la hadirkan diri pada karnival tersebut..Dan insyaallah apit dapat berjumpa dengan kawan kawan bloggers di situ sebab kemungkinan apit akan hadir pada hari tersebut untuk menembak picture pada hari tersebut..hehe..

Apit hanya mempromosikan karnival ini untuk membantu kawan kawan yang mahu membeli rumah baru di serata negeri kedah ini. Mana la tahu kot kot ada yang berhajat mahu berkahwin dan mahu mempunyai rumah boleh la pergi usha usha pada hari karnival ini ok! Gud Luck!

*Hartanah yang dilelong sangat murah*


27 April 2011

Bloglist Bangku Kosong Dibuka Untuk Pendaftaran !!

Salam bloggers dan selamat malam semua!
Hmm tadi tetiba jer jengok blog ini dan tertarik dengan segmen dia..
so nak join lah..nie syarat2 nya..

1. Pilihan Pertama:
Jika anda ada masukkan saya dalam bloglist/blogroll korang, print skrin atau captured skrin tu sebagai bukti dan buat satu post/entri apa-apa tajuk pun tak apa ... pastu tinggalkan link entri tu kat dalam komen di bawah. Selesai.

2. Pilihan Kedua:
Tak masukkan saya dalam bloglist anda tetapi nak blog anda masuk dalam bloglist saya? Caranya buat satu entri dengan masukkan badge/banner ini:

Saya memilih pilihan yang kedua taw. Buleh buleh..hehe..ha amik nie..wahhh hensem aih..
klik gambar di bawah untuk join jugak!

So ini buktinya ok..hehe..


.:: Contest Blog Saya Smart ::.

Assalamualaikum bloggers!
semua sihat? hope semua sihat2 ok!
hmm hari ini rasa macam nak join satu contest nie la tapi layak ke??
saja suka suka join..mana la tahu kan menang ke (mula lah tu nak berangan ala ala mat jenin)
ok contest nie diberi nama Contest Blog Saya Smart oleh owner blog nie sendiri iaitu Qistina!

ada sesiapa yang rasa nak join jugak boleh klik kat banner di bawah ini ok kawan kawan!

syarat syarat penyertaan boleh didapati di blog owner tue sendiri k..
boleh menang ke apit ooiii?? haha..ada rezeki ada la..kalo takda tue mungkin rezeki di tempat lain kan..saja jer nak join..nak tambah kenalan dah mencuba nasib.. Tapi rasanya tak menang kot. Ramai lagi blog yang cantik menarik smart kebaboom dari blog ini..

kat sini apit nak tag 4 orang
1. seha ameera
2. cik aryu
3. cik nik
4. gugu

26 April 2011

Sapa rasa yang Dia Cun?

assalamualaikum semua..
salam 1 bloggers..
hampa duk tengah buat apa tu?? apadia?? tidoq??
cakap loghat kedah hari nie..pasaipa??
ha sebab hari nie nak share kan hampa semua pasai filem CUN..sapa dah tengok filem ni?? tengok kat na?? apa?? wayang?? orite la tue..apit tak sempat p tengok kat wayang citer nie..al maklum la..banyak keja nak kena buat..apa yang bes cite nie?? Semestinya bes sebab shoot filem kat kedah..sebab tue aku cakap kedah ngan hampa semua tue..(paham dak paham dak)..

kat bawah nie link yang hampa nak download k!
Part 1 - Cun!
Part 2 - Cun!
Part 3 - Cun!

Cara cara untuk download
1. mula mula download part 1 sampai part 3 sampai abes..
2. Bila dah abes download belom boleh play lagi taw..kena joined kesemua file dulu..
3. Ok nie software hjsplit untuk korang joined file part 1 sampai part 3 tue..

klik sini untuk download

lepas download abes jangan lupa extract dulu taw..
apit,bagaimana nak joined semua file tu??
senang jer la..ikot step kat bawah nie k..

1. double click icon hjsplit tadi..
2.Keluar paparan camnie kan..then tekan Join.

3. Click button Input File..cari la nama file yang nak join..cari yang file 001 kat belakang tue taw..dah pilih?

4. Then tekan start pastue tunggu jer dia join..siap!
5. Enjoy the movie.


Tutorial Menggunakan Joined

Cara cara untuk download

1. mula mula download part 1 sampai part 3 sampai abes..(ikot berapa part yang ada taw)

2. Bila dah abes download semua, belum boleh play lagi taw..kena joined kesemua file dulu..

3. Ok nie software hjsplit untuk korang joined file part 1 sampai part 3 tue..


klik sini untuk download

lepas download abes jangan lupa extract dulu taw..

apit,bagaimana nak joined semua file tu??

senang jer la..ikot step kat bawah nie k..


1. double click icon hjsplit tadi..

2.Keluar paparan camnie kan..then tekan Join.


3. Click button Input File..


4. Cari la nama file yang nak join..cari yang file 001 kat belakang tue taw..macam gambar bawah nie..


4. Then tekan start pastue tunggu jer dia join..siap!

5. Enjoy the movie.


Sebarang pertanyaan silakan tinggal komen di ruang komen okay. Insyaallah apit akan tolong.

Salam By : Hafizzi Aziz


25 April 2011

Contest : Gambar DesktOp Lappy !

ada sesiapa yang nak join contest nie x?? sila klik banner di atas nie ok!
Tamat : 14-05-2011

tetiba jer rasa menarik bila tertubuhnya contest sebegini rupa.. kan kan kan.. yela, menarik sebab orang lain dapat tahu apa yang kita letak untuk wallpaper desktop pc/laptop/netbook kita kan.. Ha yang kat bawah nie wallpaper yang digunakan oleh pengasas contest nie..

wah wah wah kacak bergaya sungguh..hehe..simple and kemas kan desktop pengasas contest nie kan..nak tahu siapa yang anjurkan contest ni?? GuGu nama diberi oleh beliau sendiri..hehe..(kan gugu kan).. ok sekarang apit nak tunjuk pulak wallpaper apa yang apit guna k..jeng jeng jeng..
v
v
v
v
v
v
klik gambar untuk besarkan image

kenapa saya guna picture ini untuk wallpaper desktop saya??
1. Ini anak buah saya yang paling disayangi oleh kami sekeluarga..
2. Dia nie nakal dan bila lihat dia, akan tersenyum sendirian bila kenang kembali celoteh2 dia..
3. Dia sangat comel dan menenangkan hati apabila melihat..
4. Ada macam pelakon kanak2 yang nama Mia tue x?? hehe..

Saya nak tag dua orang di sini..
1. cik aryu comot
2. cik seha ameera

23 April 2011

Naga Terakhir..Naga Wujud Ke?


Assalamualaikum rakan2 blog semua. Duk buat apa tu?? Hari nie kuar pergi mana mana ke tak?? Bosan bosan bosan.. Hari ini apit kuar pergi tengok wayang dan berkarok karok (karaoke).. lagu apa?? ada lima lagu yang kami nyanyi..hehe..

1. Rahim Maarof - Cinta Kristal
2. X.P.D.C. - Cinta Kenangan Silam
3. Wings - Opera Hidup
4. Element - Bukan Orang Suci
5. Mantera - Bengang

klik tajuk lagu kalau rasa nk download

Ahh! apa nie..tajuk entri lain tapi cakap lain plak..haha.. Berbalik kepada entri balik.. NAGA?? Wujud ke tidak binatang yang bernama naga nie?? ke khayalan atau mitos bg sesetengah puak saja.. Seperti kita sedia maklum lah kan..cina memang percaya pasal naga nie..betol tak?? kita tengok naga mesti trus pikir cina kan?? hehehe.. Alaa ada ceta cartoon jugak tajuk Dragon Ball..Goku la..Gohan la..Goten la..haha teringat masa kecik2 dulu plak..ish ish ish..dah tua woiii.. Tadi la apit pergi tengok muvii ceta The Last Dragon kat Village Mall.. Takda la bes sngat muvii nie tapi terpaksa jugak tengok sebab xda muvii bes and bosan bosan bosan duk umah..hehe.. Muvii nie mengisahkan 2 orang budak boy and gurl mencari mutiara naga milik naga tersebut.. las2 naga tue dapat balik mutiara dia n lenyap cmtue jer.. So apit kasi 3 1/2 bintang dari 5 untuk muvii nie..


.:: Waiting for the end ::.


VideoClip HD - Download
MP3 - Download
Ringtone - Download

22 April 2011

Dark Of The Moon dah dekat??


assalamualaikum semua!
haii..lamanya tak update blog dengan entri2 bes.. kali nie terasa nk share something lak dengan semua..:-)

apa ye dark of the moon tue?? saja nak buat gempak.. tue tagline untuk filem transformer 3 yang mungkin dalam hunjung bulan mei nie akan ditayangkan..tak sabar betol la nak tunggu filem nie..
mungkin ada yang ikut filem nie dari awal (kebanyakkan lelaki) dan mungkin tak pernah amik tahu langsung pown..hehe..

mungkin semua taw yang lagu2 tema untuk filem2 transformer nie linkin park yang nyanyikan..eh sapa plak dah linkin park nie?? search kat google lah ye..budak2 pown kenal kot..
kali nie diorang sekali lg sedekahkan lagu tema untuk michael bay (director filem) untuk filem dia..
so sekarang nie apit sharekan lagu tema transformer 1 sampai 3 untuk semua k..

Transformers 1 - What I've Done
Transformers 2 - New Divide
Transformers 3 - Iridescent

klik je tajuk untuk download ok!

18 April 2011

Tutorial - Cara Extract File

kawan kawan dah abes download?
apa? tak boleh nak open file? ada cara la..
file itu format .zip atau .rar perlu extract dulu sebelum open..
okay apit bagi tutorial cara cara nak extract file okay..
ikut satu persatu okay sambil tengok gambar apit ajar..

1. pertama sekali kawan kawan pergi dekat file yang tak boleh open tadi..
2. pastikan format rar atau zip okay kawan kawan..gambar bawah ini format rar..


3. right click pada file itu pastue pilih Extract Here macam bawah nie..

4. tunggu proses extract sampai abes.

5. bila dah selesai, kawan kawan dapat lah file tersebut. Done!


Senangkan kan..
Selamat Mencuba!

13 April 2011

10 April 2011

Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)

Download Video HD - The Time (Dirty Bit)

aku suka dengar lagu-lagu dari black eyed peas..R&B music dari band nie sedap..dan yang penting lain dari yang lain..sebab tue best bila didengar.. Lagu terbaru nie sedap dan layan juga la bila kita dengar..videoclip lagu nie pown kreatif..siap ada cartoon2 lagi..wah! sungguh bijak band nie kan..yang paling penting..Fergie sungguh comel..kih.kih,kih..(over over).. So nie videoclip high definition (HD) yang aku dapat dr seorang rakan aku yang suka mengumpul koleksi videoclip HD..so tunggu apa lagi..sedut! kepada sesiapa yang nak request lagu silakan..peace!

Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull

05 April 2011

Sahabat Selamanya


Tanggal 18Julai 2007 bermulanya sesi perkenalan kami berempat di sebuah institusi yang tidak lah berapa gemilang dan terbilang sangat..haha.. Di sini bermulanya sebuah kisah di mana terjalinnya persahabatan yang agak terpesong dan juga menghiburkan..macam2 benda dah kami semua lalui..dari la sebesar zarah sampai la ke sebesar gajah..blurpppp... Aku nak story cket lah pasal kawan2 tidak baik aku nie satu persatu ok..

Muhammad Fahmi Bin Rajie

  • Dilahirkan di jalan batas paip,Kedah negeri jelapang padi..
  • berkelulusan Ijazah Sarjana Sains Hayat (Kepujian)
  • Mempunyai hobi suka menonton tom and jerry
  • mempunyai rupa paras yang dapat mencairkan setiap gadis2 melayu..
  • Berkebolehan berkomunikasi dalam bahasa german dan italy
  • Tabiat buruk ialah kentot di dalam selimut sebelum tidur..
  • cita-cita beliau adalah menjadi pramugara air-asia..
  • ucapan yang selalu beliau ucapkan : "bak ang"


Abdullah Hafiz Bin Mohd Taufik

  • Dilahirkan di kota bharu,Kelantan negeri tiada cukai pintu..
  • Berkelulusan PhD peringkat kedua dalam bidang psychology (Kepujian)
  • Mempunyai hobi iaitu menggigit straw apabila sudah makan..
  • Mempunyai rupa paras yang cute miut dan bergaya..
  • Berkebolehan bertutur dalam bahasa mandarin dan Russia
  • Tabiat buruk yang selalu dilakukan ialah memaki hamun jiran tetangga..
  • Cita2 beliau adalah menjadi manusia prtama memiliki perot yg besar..
  • ucapan yang selalu diucapkan : "deh!"


Muhamad Yaziz Bin Abd Manaf

  • Dilahirkan di Pulau Nyior,Jitra Kedah..
  • Berkelulusan Master Kejuruteraan Website dan C++..
  • Mempunyai hobi iaitu suka mandi lama2 di dalam toilet..
  • Mempunyai rupa paras seakan2 vokalis Letto..
  • Berkebolehan bertutur dalam bahasa komputer ( digit number)
  • Tabiat buruk beliau adalah menghabeskan sisa2 makanan org lain..
  • Cita2 beliau adalah menjadi pelakon astro ria..
  • ucapan yang selalu diucapkan : "Entah!"

Soley-Soley - OST Hantu Kak Limah Balik Rumah

03 April 2011

I Miss You So Much Sayang!


Sayang..aku amat rindukan kau sangat2..kau telah berada berjauhan dengan aku.. Hari tue..masa aku nak bawak kau keluar jalan2,kau sakit terok.. Aku amat gelabah sangat2.. Aku ingat dah sampai waktu kau ingin tinggalkan aku.. Aku amat sedih sekali taw sayang.. Tapi alhamdulillah,sakit kau dapat diubati..moga kau cepat sembuh dan cepat2 lah kembali ke pangkuan aku k sayang.. Akan ku bawak kau jalan2 macam dulu2 lagi.. Rindunya masa kita bersama dulu.. Nanti kita pergi tempat2 menarik n cantik2,kita kuar jalan amik gambar lagi k wahai Nikon D3100.. Kepada Nikon D3100,aku sangat rindukan kamu!

Google Earth Pro


Erry Putra Menyanyi??

Biar betul Erry Putra nie berkecimpung dalam bidang nynyian pulak.. Macam2 bakat betol boleh.. Jelez aku..haha.. Aku ada tengok muzik2 semalam..hmm boleh tahan la suara dia..dia menyanyi dgn sowg awek Reen.. Tapi semalam aku tengok mcm bukan live jer..mcm miming jer..tapi whatever it is..dis song not bad la bagi aku..keep it up erry..

02 April 2011

Cyber Clean Hebat!


Tahu apa tue cyber clean?? Ia sejenis produk untuk clean kan korang punya keyboard..kan setiap button keyboard tue dipisahkan satu demi satu..korang perasan x yang keyboard korang tue berhabuk n berdebu dah..haa produk nie la yang boleh korang guna nak membersihkan habuk2,,debu2 n segala bulu2 yang melekat kat celah2 keyboard tue..aku bawu ja beli td petang..ada macam2 jenis..aku amik yang ada port untuk cyber clean nie..price dia rm28.. Benda nie fleksible taw..macam jeli..lembik2..haha..cold rasa..benda nie x basah n berair..just lembab..bukan setakat keyboard jer aku try..tetapi pada handset aku..external hardisk aku..DSLR aku pown aku senang cuci..memang berguna lah..try lah!

Siapa Najwa Mahiaddin?


Siapa Najwa Mahiaddin ini?? Ada yang kenal ada yang tidak kenal kan? Dalam Malaysia dia nie tidak la popular mana pown.. Maybe pada media dia x brapa sold out..tetapi bila aku dengar lagu dia iaitu Got To Go agak enak didengar..nice.. Aku dengar pada ending Melodi beberapa minggu lepas tapi aku try search di internet,,xdapat..tapi pada petang tadi, tv3 rancangan muzik-muzik ada view pasal aweks nie..not bad la suara dia..korang dengar n nilai lah sendiri k!

Videoclip Got To Go - Download (High Quality)
Mp3 Got To Go - Download