Last updated!

31 May 2011

Download Filem Kongsi Percuma

salam bloggers kepada semua..
tengah buat apa tue? ooo..blogwalking..
sambil kita blogwalking..meh singgah sini..
kita download satu filem yang baru..
nak kata baru tue tidak la baru sangat..
tapi dalam bulan MAY 2011
movie apa? ha nak tahu?
filem KONGSI..Lu Langsi Lu Mati..
lakonan Sam Saheizy tue la..

hahaha..sungguh kacak bergaya beliau menjadi ganster..
filem nie apit tengok mengisahkan tentang gangster baergaduh..
boleh la filem nie..Farid Kamil pengarah kan..
so apit sokong budak kedah buat filem..
sebabnya apit anak jati kedah..
bagus Farid..lu terbaikk bro..

ada sesiapa nak download?
klik sahaja di bawah ini okay..
sharing is caring..
sharing is loving..
Link
Kongsi Part 1 - download
Kongsi Part 2 - download

selepas dah abes download kedua-dua part..
kena extract dulu okay file tersebut..
apa?? tak tahu nak extract? klik sini..

SELAMAT MEMUATURUN
Salam by Hafizzi Aziz

TUTORIAL - Cara Download Movie di Internet

salam bloggers kepada semua..
kawan kawan jemu ke tidak menghadap tutorial apit saja 24jam?
harap harap tak jemu lah..kan kan kan..
hihi..takpe, kalau jemu meh kita layan movie dulu..
movie?? kat mana?? ada ke?
alaaa download ja kat internet..kan banyak..
tak tahu? meh nak ajar..

kali ini apit dapat request dari saudari waniey..
dia nak download movie tapi tak tahu..
cuba tengok shout buruk apit kat bawah nie..

saudari waniey nie tak tahu bagaimana nak download..
hmm dekat dunia siber ini macam-macam website yang terdapat movie..
berbayar atau tidak berbayar..
mestilah kita nak yang tidak berbayar bukan..
okay..apit bagi website yang dapat download movie..
yang selalu diupdate lah..
apit selalu download di sini..
1. syok.org
2. teamaryzs

terdapat banyak gudang download..contohnya..
mediafire, ziddu, hotfile, fileserve, dan macam-macam lagi..
bagi apit yang paling mudah untuk download adalah link dari mediafire..
ini contoh untuk download movie atau apa-apa saja dari link mediafire..

1. masuk website syok atau teamaryzs tadi tue..
2. sebelum tue daftar dulu okay..sekejap saja daftar..
3. dah abes daftar cari movie yang mana nak..
4. dah pilih..tengok ada link dari mediafire ke tidak..
5. kalau ada..right click open link in new tab! seperti di bawah..


6. then akan keluar satu paparan iklan..
7. lihat di hujung sebelah kanan..click di situ apabila page tersebut selesai loading.


8. selepas itu masuk ke link mediafire..
9. so click ja download..siap!

senang saja kan..sebenarnya banyak lagi link selain mediafire..
tapi mediafire lagi simple dan boleh download lebih dari satu fail pada satu-satu masa..itulah kelebihan mediafire..simple!

SELAMAT MENCUBA!

Salam by Hafizzi Aziz

29 May 2011

TUTORIAL - Hack Facebook, Blogger dan Website Lain

salam bloggers kepada kawan-kawan..
hari ini agak not in mood sangat..
maybe sebab letih dengan kerja kot..
so tak tahu apa nak ditulis pada entri hari ini..
jadi apit nak share something dengan kawan-kawan semua..
tajuk entri pon memang hot dah kan..

HACK? HACKER? GODAM? PENGGODAM?
Pernah dengar kan perkataan di atas? wajib pernah dengar pada yang celik IT dan teknologi yang serba canggih..
tutorial ini bukan spesifik sepenuhnya kepada hack laman sosial facebook, myspace, twitter, yahoo, gmail atau lain-lain TETAPI lebih cenderung kepada kaedah untuk mengetahui password atau kata laluan..
bagaimana caranya untuk mengetahui password orang lain?
ada sesetengah orang yang suka explore mungkin dah tahu cara ini tetapi kepada mereka yang tidak tahu marilah kita perkembangkan ilmu ini dengan belajar..

Sebelum kita belajar..apit nak tnya..
kawan-kawan apa itu RAM dan ROM??
benda alah itu berada di lappy or PC kita..
Singkatan RAM adalah Random Acces Memory..
Singkatan bagi ROM adalah Read Only Memory..
nak tahu dengan lebih lanjut sila wikipedia okay!
kalau apit nak terangkan memang terdapat banyak pecahan..

kita juz straight to the point..
adakah orang lain pernah guna lappy anda untuk online (on9)?
contohnya kawan-kawan?
adik beradik? kakak? abang? ibu bapa? sepupu?
kalau mereka pernah guna so anda boleh tahu password yang digunakan mereka pada waktu mereka menggunakan lappy anda dulu..
mari kita belajar bagaimana caranya..
ikut step by step okay!

1. Open Mozilla (Firefox) seperti biasa..
2. okay..perhatikan di atas menu bar Firefox, click Firefox > Option seperti di bawah..


3. Keluar satu Box bagi Option..di menu tab pilih Security..
4. seterusnya click Saved Passwords..


5. Kemudian akan keluar box untuk Saved Passwords tadi..
6. Klik pada Show Passwords seperti gambar di bawah..


7. Then akan keluar satu message box kecil seperti di bawah..kawan-kawan just klik YES..


8. So dapatlah password bagi username masing-masing bagi sesiapa yang pernah menggunakan lappy atau PC anda..lihat gambar di bawah..bahagian merah adalah password dan bahagian yang diwarnakan biru adalah username untuk memasuki suatu website..



9. senang saja kan..jangan menceroboh hak asasi orang lain kecuali terdesak..


**PERINGATAN**
jangan gunakan untuk tujuan jahat tetapi gunalah cara ini ketika terlupa password anda. Sekian terima kasih.. Hihihihi..

SELAMAT MENCUBA

Salam by Hafizzi Aziz




28 May 2011

TUTORIAL - Buat Follow dan Dashboard di Belog

salam bloggers kepada kawan kawan apit..
hari ini dapat request lagi dari asimira..
jejaka kacak macho lagi bergaya..(ayat bodek) hihi..
apa yang asimira request?
lihat shout buruk apit kat bawah ini okay!

maksud asimira yang bawah ini ke??

oooo..yang Follow and Dasboard itu ye..
senang saja kawan kawan..
nak apit ajarkan ke tidak?
okay okay..kita belajar sama sama okay!

1. Log In > Dasboard > Design > Add a Gadget > pilih HTML/JavaScript
2. copy code di bawah ini untuk FOLLOW.



ID Belog Anda = tak tahu ID belog sendiri? klik sini.
URL Image Anda = letak la gambar yang sesuai untuk button Follow..


3. untuk DASHBOARD pula copy code ini..



URL Image Anda = letak la gambar yang sesuai untuk button Dashboard..

4. kedudukan yang kawan kawan nak letak tue boleh godek godek sendiri kat code. terpulang kepada kawan kawan mahu right, left, top, bottom or else.
5. Selepas dah siap..save saja..siap!

SELAMAT MENCUBA

Terima Kasih Encik Nuffnang

salam bloggers kepada semua..
harap kawan kawan apit sihat hari ini..alhamdulillah..
entri apit kali ini buat pertama kalinya berkenaan dengan Encik Nuffnang..
ini bukanlah disebabkan apit telah menerima BE dari Encik Nuffnang okay!
terlalu jauh untuk menerima BE dari Encik Nuffnang kita ini..
mungkin nanti blog apit akan terpilih untuk untuk menerima BE dari Encik Nuffnang kita yang sangat baik hati ini..InsyaAllah..
apa itu Nuffnang??
mari kita mengenali Encik Nuffnang terlebih dahulu..
Nuffnang merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik.
Pelantar dalam talian Nuffnang membolehkan pihak pengiklan untuk menyiarkan iklan berasaskan grafik mahu pun video ke dalam lebih 100,000 blog pelbagai jenis pelantar.

Pasukan-pasukan di setiap pejabat Nuffnang giat berusaha menghubungkan jenama-jenama produk kepada para blogger Nuffnang. Di antara para pengiklan Nuffnang ialah Citibank, Nokia, Sony, Procter & Gamble, Nokia, Nike, Nestle, dan banyak lagi!

Selain pengiklanan berasaskan blog, kami juga membina reputasi kami dengan menjadi sebuah komuniti untuk blogger oleh blogger, menganjur dan menyokong pelbagai jenis aktiviti seperti tayangan wayang, seminar/bengkel kerja, parti dan lain-lain lagi.

Nuffnang telah menjadi tumpuan media akhbar utama seperti The Star, Malaysia dan The Sunday Times, Singapura selain media-media lain.


okay.kisah apit pula.
hari ini apabila apit membuka akaun nuffnang apit..
wah..wah..wah..tersenyum sendiri..
mana tak tersenyum..dah ada peningkatan la dalam akaun..
sebelum ini sangat la susah untuk dapat rm0.25 sen pown..
tapi hari ini tersenyum lebar melihat akaun nuffnang apit..
suka suka suka..permulaan yang baik..
mungkin apit menghantar ticket pertanyaan pada Encik Nuffnang tempoh hari atas bantuan dan nasihat kawan blogger apit tersayang iaitu saudari Shida yang banyak membantu apit dalam proses mengaktifkan diri dalam nuffnang..
walaupun traffic belog apit tidak lah meningkat sangat..
tetapi alhamdulillah sejak dua menjak ini banyak peningkatan..
bukan dari dalam Malaysia sahaja pengunjung belog apit..tetapi
dari lain lain negara jugak..lihat di bawah..


Oleh sebab itu apit menggunakan khidmat Google Translate dalam belog apit bagi memudahkan pengunjung dari luar dapat membaca dan memahami sedikit demi sedikit isi entri..
ini juga atas nasihat saudari Shida kerana beliau mengatakan bahawa bukan sahaja pengunjung dari luar negara sahaja yang mungkin berkunjung ke belog kita malah dari Nuffnang juga akan datang berkunjung..
Kalau kawan kawan nak tahu Nuffnang kini mempunyai cawangan pejabat dalam 4 buah negara iaitu Singapura, Malaysia, Filipina dan Australia.
Katakan lah Nuffnang dari Autralia TIBA2 berkunjung ke belog kita, dan tiada Google Translate, mungkin ia tidak dapat memahami apakah kandungan belog kita dan mungkin tidak dapat melihat apakah iklan yang sesuai untuk diletakkan pada belog kita..
Itulah pentingnya Google Translate..yang penting bahasa yang digunakan dalam isi entry seboleh bolehnya jangan digunakan bahasa sms!

akhir kata terima kasih kepada Encik Nuffnang!
tersangat sangat terima kasih.
harap harap dapat menerima BE dari pihak Encik Nuffnang.

salam by Hafizzi Aziz


27 May 2011

TUTORIAL - Lagu Youtube di Belog

salam bloggers kepada semua..
kawan kawan semua sihat? harap sihat okay..
hari nie apit dapat satu request dari kawan bloggers..
iaitu saudara SERN yang sempoi..
apa yang dia request kat apit? tuto apa?
ha cuba tengok potongan shout apit kat bawah nie..

ooo..SERN nak tahu cara letak lagu cam belog apit..
senang saja bro..mudah dan simple..
ada yang tahu dan ada yang tidak tahu..
mari kita belajar sama sama okay..

1. Log in > Dashboard > Design
2. Add a Gadget > pilih HTML/JavaScript seperti di bawah..

3. Masuk website youtube. Pilih lagu yang nak letak kat belog.
4. dah pilih? kat bawah video ada button Share. Klik button tue.
5. dah klik button Share pastue kat bawah tue klik button Embed. Sila lihat contoh di bawah okay kawan kawan.

6. Copy code embed youtube tadi dan paste pada
ruangan HTML/JavaScript tadi.
7. buang code di bawah ini dan gantikan dengan code baru.
** sila buang code di bawah nie (berada di dua tempat)**
hl=en_US&rel=0&hd=1

** gantikan dengan code di bawah nie (berada di dua tempat) **
autoplay=1&loop=


8. Selepas itu pada code di bawah ini gantikan dengan "no".
Lihat contoh di bawah ini okay!

**sila tambah 'no' pada code di bawah**
"allowFullScreen"
"allowscriptaccess"
"allowscriptaccess"
"allowFullScreen"

**menjadi seperti code di bawah**
"noallowFullScreen"
"noallowscriptaccess"
"noallowscriptaccess"
"noallowFullScreen"

*BERADA DI EMPAT TEMPAT*



9. Selepas itu tukar width dan height pada code tersebut iaitu :
width="224" height="25"

*BERADA DI DUA TEMPAT*


10. akhir sekali centerkan code tersebut..(terpulang)
Lihat contoh di bawah :
Yang dihighlight adalah peubahan yang dilakukan tadi.

11. kalau tak menjadi godek godek sedikit coding okay. cuma tengok saja contoh gambar keseluruhan coding di atas yang ditukarkan tadi.

SELAMAT MENCUBA
Salam by Hafizzi Aziz


25 May 2011

Segmen Bloglist Abg Teror | TANAH TUMPAH DARAHKU

salam bloggers kepada semua..
malam nie nak join segmen abg teror yang sangat teror..
semalam apit menerjah blog abg teror..
pastue melihat bloglist blogger2 dari seluruh malaysia..
wow! menariknya! tapi...
kenapa apit tak ada dalam bloglist beliau?
rupanya kena join segmen beliau..
alamak bro..sory, aku terlepas pandang..
maafkan daku wahai bro yang sangat teror..
tanpa melengahkan masa dan tenaga jari menaip di keyboard..
apit nak join jugak..excited nie..
mempersembahkan segmen Bloglist Abg Teror..
jeng..jeng..jeng..memperkenalkan..

tanpa melengahkan masa kali kedua..
apit nak menjawab soalan soalan abg teror..
ehem ehem..macam budak skolah lak rasanya..
okay okay apit nak jawab nie..
BISMILLAHIRAHMANIRAHIM

1. Dimana anda dilahirkan?
apit dilahirkan di Hospital Besar Alor Star..

2. Dimana anda dibesarkan?
apit dibesarkan di Jalan Kuala Kedah.
tetapi pada umur 17 berhijrah ke Sungai Petani..
KEDAH DARUL AMAN

3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abg teror?
of coz KEDAH DARUL AMAN

4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut?
kerana apit merupakan anak jati KEDAH.
KEDAH terbaikkkk..!!

ha selesai sudah..dengan penuh bangga jawab soalan..
harap harap dapat menempah nama di bloglist abg teror.
amin..amin..amin..

salam by Hafizzi Aziz

TUTORIAL - Teks Bergerak di Menu Bar

salam bloggers..
salam by Hafizzi Aziz..
kawan kawan sihat? alhamdulillah..
hari ini apit dapat request dari kawan blogger kita iaitu saudari ciketawa..
apa yang kawan kita nie request ye?
ha semua lihat shout apit kat bawah ini..column purple tue..


okay! meh nak ajar meh..
jap jap,ciketawa try blockquote x menjadi?
ciannya..try and try again..godek godek jer coding..
kalau tak faham tanya jer apit!
kita belajar sama sama okay semua..
pandaiii...good girl! good boy!

1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML..
2. sila tick Expand Widget Templates..
3. Di keyboard pula, tekan Ctrl+F dan cari code kat bawah ini..



4. dah jumpa code kat atas itu?? bagus!
5. copy (Ctrl+C) code kat bawah ini and then paste (Ctrl+V) di bawah code yang kita cari tadi itu.


<script language='JavaScript'>
var txt=&quot;Tulis Ayat Kawan-Kawan Di Sini&quot;;
var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;
txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);
segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kelajuan);}bergerak();
</script>

5. Lepas dah buat semua kan, Save Template dan View Belog!
6. Siap! Done! Excelent!

SELAMAT MENCUBA!
Salam by Hafizzi Aziz


23 May 2011

TUTORIAL - Cara Buang Malware Di Blog

salam bloggers..
salam dari Hafizzi Aziz..
kawan kawan semua sihat?
alhamdulillah semua sihat.. apa??
belog x sihat? kenapa? sakit ke blog kamu tue?
ooo..malware..ingatkan tupperware tadi..
hihi..lawak saja tau..

tadi apit bukak shout di blog apit then ada sorang kawan blogger kita mintak tolong..
kawan kawan tengok shout kat bawah nie okay!


dia cakap blog dia ada malware..kesian dia kan..
kawan kawan tengok la WARNING kat belog pwincezna..

**klik untuk tumbesaran lensa**

apit tolong meh..apit pon bukan pandai sangat..
saja suka suka explore benda benda macamnie..
mari kita belajar sama sama okay!

1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML
2. Tick Expand Widget Template.
3. Di keyboard Ctrl+F, taip nikbir atau ripway atau mommypinky85.
4. Kalau tak jumpa, untick balik Expand Widget Template.
5. Dah jumpa link tue delete link malware tersebut.
6. Kat bawah nie gambar apit print screen link malware yang ada pada Source Code di blog Pwincez Na.

7. Selepas delete link tue Save Template dan View blog kawan kawan.
8. Ada lagi ke tidak? Harap harap dah hilang la.

itu saja yang apit boleh tolong setakat ini.
kalau ada apa apa nak tnya sila tinggalkan komen okay!
**kepada yang tak perasan malware ini di blog boleh try seacrh di HTML masing masing okay**

SELAMAT MENCUBA


TUTORIAL - Fieldset Di Dalam Entri

salam bloggers..
salam dari Hafizzi Aziz..
kawan kawan tengah buat apa?
nak belajar somenthing tak? nak? nak?
semalam masa apit balas jejak kawan kawan ada kawan bloggers kita tnya apit..
nama dia saudari aniey sarawak blogger..
soalannya adalah..



1. Log In > Dashboard > New Post
2. kawan kawan copy code apit bagi kat bawah nie dalam entry..



Letak URL Picture..nak tukar picture pown boleh..klik sini..

3. pastikan kawan kawan copy code nie bukan di compose..tapi dalam Edit HTML taw..kalo copy letak kat compose tak menjadi..
4. Fieldset nie boleh juga diletakkan pada sidebar kawan kawan..
5. Senangkan. dah siap pastue save. done!

SELAMAT MENCUBA!