Last updated!

29 May 2011

TUTORIAL - Hack Facebook, Blogger dan Website Lain

salam bloggers kepada kawan-kawan..
hari ini agak not in mood sangat..
maybe sebab letih dengan kerja kot..
so tak tahu apa nak ditulis pada entri hari ini..
jadi apit nak share something dengan kawan-kawan semua..
tajuk entri pon memang hot dah kan..

HACK? HACKER? GODAM? PENGGODAM?
Pernah dengar kan perkataan di atas? wajib pernah dengar pada yang celik IT dan teknologi yang serba canggih..
tutorial ini bukan spesifik sepenuhnya kepada hack laman sosial facebook, myspace, twitter, yahoo, gmail atau lain-lain TETAPI lebih cenderung kepada kaedah untuk mengetahui password atau kata laluan..
bagaimana caranya untuk mengetahui password orang lain?
ada sesetengah orang yang suka explore mungkin dah tahu cara ini tetapi kepada mereka yang tidak tahu marilah kita perkembangkan ilmu ini dengan belajar..

Sebelum kita belajar..apit nak tnya..
kawan-kawan apa itu RAM dan ROM??
benda alah itu berada di lappy or PC kita..
Singkatan RAM adalah Random Acces Memory..
Singkatan bagi ROM adalah Read Only Memory..
nak tahu dengan lebih lanjut sila wikipedia okay!
kalau apit nak terangkan memang terdapat banyak pecahan..

kita juz straight to the point..
adakah orang lain pernah guna lappy anda untuk online (on9)?
contohnya kawan-kawan?
adik beradik? kakak? abang? ibu bapa? sepupu?
kalau mereka pernah guna so anda boleh tahu password yang digunakan mereka pada waktu mereka menggunakan lappy anda dulu..
mari kita belajar bagaimana caranya..
ikut step by step okay!

1. Open Mozilla (Firefox) seperti biasa..
2. okay..perhatikan di atas menu bar Firefox, click Firefox > Option seperti di bawah..


3. Keluar satu Box bagi Option..di menu tab pilih Security..
4. seterusnya click Saved Passwords..


5. Kemudian akan keluar box untuk Saved Passwords tadi..
6. Klik pada Show Passwords seperti gambar di bawah..


7. Then akan keluar satu message box kecil seperti di bawah..kawan-kawan just klik YES..


8. So dapatlah password bagi username masing-masing bagi sesiapa yang pernah menggunakan lappy atau PC anda..lihat gambar di bawah..bahagian merah adalah password dan bahagian yang diwarnakan biru adalah username untuk memasuki suatu website..



9. senang saja kan..jangan menceroboh hak asasi orang lain kecuali terdesak..


**PERINGATAN**
jangan gunakan untuk tujuan jahat tetapi gunalah cara ini ketika terlupa password anda. Sekian terima kasih.. Hihihihi..

SELAMAT MENCUBA

Salam by Hafizzi Aziz




67 orang comel komen:

miszzyumiew said...

hoh ! suka entry ni . . hik3

♥♥LiSsA♥♥ said...

whoahhhh!! apit ajar jadik jhat!:P:P
guwau je:)

keh2. nak book mark la entry ni, boleh gune bila perlu nnti.hhehehehe

Hafizzi Aziz said...

@miszzyumiew : hihi..suka? bagus2..xsia2 buat entry cam good2 nie..hihi..

Hafizzi Aziz said...

@lisa : ajar untuk menjadi pandai la..hihi..ha buat bookmark,mana la taw kot nanti berguna ka kan..kih3..

zatie razak said...

hee bagus nye apit ..hikhik

Hafizzi Aziz said...

@zatie razak : hihi..ce try..

misyamissyou said...

aaa bagus la..cm ni xyah la nk wat wasiat segale kalau ttbe meninggal kan..kalau gune chrome boleh?

Lieyly ︱ Alia said...

bg0s2 , leyh alia try ^^ HAHA !

zatie razak said...

apit dah try tapi utk google chrome x blh ke ? zatie bt cm x leh je .. hee

Hafizzi Aziz said...

@misyamissyou : haha..wasiat belog..BE banyak lah tue yang buat wasiat..hihi..

Hafizzi Aziz said...

@alia : ha alia try la..hihi..

Hafizzi Aziz said...

@zatie razak : alamak..apit pakai mozilla firefox tue ja..chrome apit xsuka guna..cmna ntah..jd slow..hihi.. chrome pown sama jugak rasanya..ce godek2 kat option tue..sure ada security..good luck!

zatie razak said...

apit zatie dh cr kt chrome tp security dia len..x sma ngn mozilla ;)

♥♥LiSsA♥♥ said...

apit..nape lisa ta boleh komen shoutbox apit ek?:(

Hafizzi Aziz said...

@zatie razak : yaka zatie? hmm cmna ye..xpa2..nanti apit try2 explore chrome..apit x install chrome sebab slow kat tempat apit..

Syazwani said...

Assalamualaikum ;D

tutorial ni cuma boleh guna untuk mozzila je ke ? kalau google chrome tak boleh ?

Hafizzi Aziz said...

@Syazwani : waalaikumsalam..

yup mozilla ja..
chrome boleh tapi xdetail pasword..
mozilla lg banyak ada..

Syazwani said...

Okey, thanks :D

aMiRaH said...

Ajar la juga 2k google chrome..hehehe

Hafizzi Aziz said...

@amirah : gogle chrome xdpt asanya..
cara tue ada tp hmm xpa2..nanti apit try usha..

aMiRaH said...

inform bila dah ada tutorial aa.. nak spotcek org punya lptp nih...kikiki

alif haris said...

hahhaha .. entry jahat nih .. :D
tp lappy gua orang tak pernah pakai .. hhaha .. tak dpt la hack cmni .. hehee

Hafizzi Aziz said...

@aliff : entri jahat gila kan..
hahaha..lu g hack la lappy org len..bes 00..

PelangiCinta said...

kalau member da tukar password dy , still leh detect ke dy punya password baru kalau dy xguna lappy kite after change da password ?? or it still show password lama ??

PelangiCinta said...

mozila je ke bole ?? what about google ?? is it using same step ?

Hafizzi Aziz said...

@PelangiCinta : kalau dia dah tukar pasword len,xdpt detect sebab lappy kita hanya menyimpan email dan pasword yang di log in di lappy kita.

haah..ini mozella punya tuto.. ha? google? entah.. google tue enjin pencarian kan? ke baru kuar browser dia sendiri?

hihi

Muhd Aizie said...

bro, dahh try . tapi kenapa tak keluar password? dahh klik dahh . asalhnya yang past site tu keluar apa2. kosong jee .. ;(

Hafizzi Aziz said...

Muhd Aizie : mungkin ada someone dah pernah reset firefox kamu.

Lyza Qayudonajew said...

aduuh .. pdm entry niey lorh .. cm merbahaye je .. =='

pyqa said...

salam apit,boleh hack akaun fb yang pernah log in gune firefox kt lappy kite je k?

Hanis Nabila said...

Apit : Cam Ne Klau Mozilla Saye xNk MOZILLA Tu?

Tengku Mahkota Amar Ibnu Sultan Rothman Al-Haj Muadzam Shah Alam said...

kalau untuk google bleh x?

Tengku Mahkota Amar Ibnu Sultan Rothman Al-Haj Muadzam Shah Alam said...

setap kali login, dia akan keluar notis remember password or never remember password...x de ke setting automatically saved the password...

peyansanstaro said...

best la benda ne...
dah try buat td...
menjadi pulak...
terbaik lah=P

남 은 지 (Nam Eun Ji) said...

:D sye share ye apit ? nnti sye credit :D

nurtiradluvers said...

saya tau camne nak guna google chrome..
Kalau korang nak tau jenguk blog saya.. http://momoetira.blogspot.com

MaYa MustWany said...

fuhh baca entry ni baru sudut +ve hack.he2.nak bookmark.coz selalu lupa password.serik kelam kabut cari password skype sampai kene wat balik.

thanks fizzi!

Anonymous said...

ni kalau popup save kuar..kalau x macam mana?..pepepon social engineering macm encik Mitnick punye skill..selamat belajar!..

Miss_Yanfie (,")(",) said...

Kalau untuk IE plak camne?

AleeyaLiya said...

kalau untuk nuffnang boleh tak guna cara ni? terlupa pw nuffnang..huhu

Rozifah Iffa said...

hah , sya dapt kat google chrome laa. senang jaa. options -> personal stuff -> passwords kat sebelah dia manage saved passwords . bolehh tngok kat situ . lagii senang . aku explore sendri . sekejap jee ;) tenkiu apit bagi petunjuk

Eyra Arezmie said...

trime kasih buat tutor ni! actually ade 1 lgi email sy tu sy dh buat blog tpi lupe password.. huhu^^

Shah said...

save password tu bkan untuk password yg kita save je ke?

::cik asha:: said...

thanks for share..jadi hackers yg baek ye..

we siblings said...

assalamualaikum .

kalau nk buat kat google x boleh eh?

My Reality said...

as'salam
npe bla sye bukak firefox xda pun word firefox pastu option tu . .leyh arkan x apit???

Liya Zierah said...

Terbaikk Punye Entry !!

Imanul Aisyah said...

macam mn kalau tak ingat email + pass?

afina rahmat said...

ouh,haah..adik fina banyak kali asik lupa password fb dia..last2 asik wat FB baru je..

boleh guna cara nie..thanks a lot apit!

BeBy dOmO IiI said...

plis jawab !
takfaham , kne bukak firefox ke atau lain ,

BeBy dOmO IiI said...

dah log in tapi tak bole pun

Farhana said...

Ala....kosong je ruang bile tekan Saved Password tuh....nak buat camner ni!!!!...plss tolong la...

Nurul Aisyah said...

heheheheheheh

Nurul Aisyah said...

heheheheheheh

Imanul Aisyah said...

kenapa saya punya dia cm error?

Putri N@ilofar said...

Salam Apit...Selain gune ni, de x SoFtWaRe len UtK HaCkInG..UrGeNt Sgt2.... Please....

FITRAH JAMIL said...

bgus.. tp kt mozila je. google xbole.

Gadis Lolypops said...

mozilla (firefox) kne download ke ?

Hanis Zakirah said...

Apit,pass yang kita tak save takde? nk hack kawan punya..urgent ni

Fatin Amirah said...

Assalamualaikum apit, nk tnye sikit,n download mozilla cam mane ek??

Shasha Yacob said...

entri yang menarik. saya baru je lupa pass twitter.

Nurul Ain Atikah said...

knp asyik mozilla je.buatla google chrome pulak.

♥Riqa Ainureen♥ said...

kalau tak ingat password dengan email macam mane???

Anonymous said...

binawe...xder pekdah langsung..buang masa ak tgk website nie..hampeh..org buat blog kita nk wat blog..puih!!!!
I WILL HUNT U DOWN>>TILL CLOSED THIS BLOG!!!!!!!!

Fya Pelangi said...

alorh alorh. gmbar da tkde. zzzz. HAHA.

muhamad Nazri said...

tak boleh pun

Anonymous said...

klu google chrome boleh tak