Iklan Terbaik Bulan Ini!

Baca Entry Latest Nie Jugak!

18 April 2011

Tutorial - Cara Extract File

kawan kawan dah abes download?
apa? tak boleh nak open file? ada cara la..
file itu format .zip atau .rar perlu extract dulu sebelum open..
okay apit bagi tutorial cara cara nak extract file okay..
ikut satu persatu okay sambil tengok gambar apit ajar..

1. pertama sekali kawan kawan pergi dekat file yang tak boleh open tadi..
2. pastikan format rar atau zip okay kawan kawan..gambar bawah ini format rar..


3. right click pada file itu pastue pilih Extract Here macam bawah nie..

4. tunggu proses extract sampai abes.

5. bila dah selesai, kawan kawan dapat lah file tersebut. Done!


Senangkan kan..
Selamat Mencuba!

19 orang comel komen:

Aida Omar said...

file hantu kak limah balik rumah la..hihi

nice info lah apit..good!! good!!

Diana Derwina Mustafah said...

if zip pulak ?

Diana Derwina Mustafah said...

Tutorial - Cara Extract File tu kan , if zip pulak macam mane ??

Diana Derwina Mustafah said...

Tutorial - Cara Extract File tu kan , if zip pulak macam mane ??

Hafizzi Aziz said...

@diana : ZIP pown sama jugak. cari ada x Extract Here.

cheq sue dieyha said...

nape gambar format rar 2 lain dgn owg punya?klau x de extract here plak mcm mana?

Hafizzi Aziz said...

@cheq sue dieyha : xdak extract here? xdak langsung perkataan extract? zip ke Rar?

cheq sue dieyha said...

x de pn..format rar.x mjadik la ikut tuto apit 2 sebab owg x jmp pn extract here.owg gne windows xp..nak sgt ada adobe photoshop 2 tp x pelh.thanks ye apit..

Hafizzi Aziz said...

@@cheq sue dieyha : apit mintak kamu print screen n story masalah kamu then buat entri. nanti apit boleh lihat benda apa yg menjadi masalah. boleh tue,cuma cara len.

Nurul Ayna Nabiela said...

x boleh ma...
dah extract da.. tpi x lh bukak..... ade file missing..

Nurul Ayna Nabiela said...

x boleh la...
dah extract dah tpi x leh open...
teringin sngat nk ade adobe. huhu

Adibah said...

Salam abg apit..
Dh download, bole tu bole tpi bila nk extract here kuar notice "no archive found"..urmm..dia nk apa aah..dh ikut dh step2 yg dlm tuto tu..tpi tu lh kuar bender tu..apa aah sebenarnya mslh tu?? abg apit bole detect x???Pliss..

Ary said...

ooo...kena exract2 rupanya,,,patutlah x dapat2 nak dwnlod..huhu..akk try eh...

Bunny-lala said...

apit knpe tak boleh pon extract ? dia akan kluar script ape tahh .

farah said...

saye dah download , bile saye pegi kat file (dlm photoshop), pastu kat open. bile dah pilih gambar die kluar "COULD NOT CREATE A NEW DOCUMENT BECAUSE THERE IS NOT ENOUGH MEMORY"
mcm mane nie?? plis balass. saye tunggu 3 jam baru siap.dari pukul 11 mlm - 1 pagi . pliz tolongg ! penting tau .

Aremeera said...

huhuhuhu...abg apix cm mne nk extract ni...???

ngan rar 2 x blh nk eextract sbb xder prktaan 2f...

ngan zip plak ad perkataan extract all jer...p x blh nk extract jgk...

huhuhu...lme mera tggu nk dptkan adobe photoshop 2 last2 jd cm ni plak

sHiMi sHinHae~ said...

thanks info !

♥ Lia Abdillah ♥ said...

thx ya ! da menjadi . umm apit tau x, cmne nk download font comel2 yg kite download letak dlm blog . kalau menjadi bgitau kat cbox Lia eh ?
www.najaha-abdillah.blogspot.com

Shamila Hassan said...

apit , dah download dah , boleh bukak , dah ade gambar yang warne kelabu tu , then saye klik file , new , dah siap adjust saye klik OK . hilang ! ape masalahnye ye ? tolong jawab .. please ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...