Baca Entry Latest Nie Jugak!

23 May 2011

TUTORIAL - Fieldset Di Dalam Entri

salam bloggers..
salam dari Hafizzi Aziz..
kawan kawan tengah buat apa?
nak belajar somenthing tak? nak? nak?
semalam masa apit balas jejak kawan kawan ada kawan bloggers kita tnya apit..
nama dia saudari aniey sarawak blogger..
soalannya adalah..



1. Log In > Dashboard > New Post
2. kawan kawan copy code apit bagi kat bawah nie dalam entry..



Letak URL Picture..nak tukar picture pown boleh..klik sini..

3. pastikan kawan kawan copy code nie bukan di compose..tapi dalam Edit HTML taw..kalo copy letak kat compose tak menjadi..
4. Fieldset nie boleh juga diletakkan pada sidebar kawan kawan..
5. Senangkan. dah siap pastue save. done!

SELAMAT MENCUBA!

11 orang comel komen:

anieysayangkamoo said...

tq sedareeee :D

Hafizzi Aziz said...

@aniey : welcome aniey..peace..

Solihahazahar said...

tq for the tuto :)

Hafizzi Aziz said...

@Solihahazahar : welcome..peace!

Areda said...

apit kalo nk tukar kotak tu jd warna lain boleh ke?xnk putih...

Hafizzi Aziz said...

buat masa sekarang warna putih ja..
xtaw nk tmbah coding apa nk tukar kaler..
nnti apit akan cari..

Nieyza said...

niza amik ye kot ni apit..tq taw..:) <3

♂ Belog Si Budak HIJAU ! ™ ♀ said...

waah . mnjadik lh . hehe .
thx tw :)

cik alin gedik ! said...

yg ini besshh ! mcik ! hehe :)

Aanuar Jamil said...

cam mna nak tukar warna box tu???

meylshumeyl said...

Thanks for the tuto , da try and finally menjadi , tapi kenapa ada nih eah , ala ala gambar corrupted gitu -----> http://ourlifestoly-bigsbunny.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...