Last updated!

31 May 2011

TUTORIAL - Cara Download Movie di Internet

salam bloggers kepada semua..
kawan kawan jemu ke tidak menghadap tutorial apit saja 24jam?
harap harap tak jemu lah..kan kan kan..
hihi..takpe, kalau jemu meh kita layan movie dulu..
movie?? kat mana?? ada ke?
alaaa download ja kat internet..kan banyak..
tak tahu? meh nak ajar..

kali ini apit dapat request dari saudari waniey..
dia nak download movie tapi tak tahu..
cuba tengok shout buruk apit kat bawah nie..

saudari waniey nie tak tahu bagaimana nak download..
hmm dekat dunia siber ini macam-macam website yang terdapat movie..
berbayar atau tidak berbayar..
mestilah kita nak yang tidak berbayar bukan..
okay..apit bagi website yang dapat download movie..
yang selalu diupdate lah..
apit selalu download di sini..
1. syok.org
2. teamaryzs

terdapat banyak gudang download..contohnya..
mediafire, ziddu, hotfile, fileserve, dan macam-macam lagi..
bagi apit yang paling mudah untuk download adalah link dari mediafire..
ini contoh untuk download movie atau apa-apa saja dari link mediafire..

1. masuk website syok atau teamaryzs tadi tue..
2. sebelum tue daftar dulu okay..sekejap saja daftar..
3. dah abes daftar cari movie yang mana nak..
4. dah pilih..tengok ada link dari mediafire ke tidak..
5. kalau ada..right click open link in new tab! seperti di bawah..


6. then akan keluar satu paparan iklan..
7. lihat di hujung sebelah kanan..click di situ apabila page tersebut selesai loading.


8. selepas itu masuk ke link mediafire..
9. so click ja download..siap!

senang saja kan..sebenarnya banyak lagi link selain mediafire..
tapi mediafire lagi simple dan boleh download lebih dari satu fail pada satu-satu masa..itulah kelebihan mediafire..simple!

SELAMAT MENCUBA!

Salam by Hafizzi Aziz

11 orang comel komen:

aremieroul said...

owh,..thnks apit..^^

Hafizzi Aziz said...

@aremieroul : welcome..selamat mendownload..

peachippo gediks said...

eh , same , cik pom download kat syok.org..

apit , dulu hj split tuu ade kat komputer , pastuu cik rosakkan progrem komputer , camne nak download balik eh hj split ?

Azahragamal said...

tanx ea..lame da mncari nie..suke sgt all the tuto kat blog nie..

umulaisyah said...

hey , Team Aryzs tu mmg tak perlu daftar ke ?

Anonymous said...

asal lepas d/load jd rar file?

nurul ezzatie zulkarnain said...

amek part 1 jer ek..
part 2 x yah ker??

Cik Eiyra said...

winrar file tu ade tempoh ke nak gna abg apit ? sbb hari dah gna . dah byk movie yg kami download tapi skarg bila download nk bkak x blh . dia soh beli file winrar tu

helmetputih said...

file2 yg winrAR tu kena extract dulu yer :)

gadis sudut gelap said...

nape x leh open.. dye kate cannot read ):

gadis sudut gelap said...

nape x leh bkak ? dye kate cannot render file ):