Last updated!

30 September 2011

Tempahan Dibuka Sekarang..Sapa Cepat Dia Dapat

Warna Tudung =
Warna Kain = 
Warna Baju = 
URL Blog Korang = (Tukar apa pown boleh)
Nama Korang = (Tukar apa pown boleh)

Warna Baju =
Warna Seluar = 
Warna Kasut = 
URL Blog Korang = (Tukar apa pown boleh)
Nama Korang = (Tukar apa pown boleh)
Warna Baju Lelaki & Perempuan =
Warna Kasut Lelaki & Perempuan = 
Warna Seluar = 
Warna Tudung =
Warna Kain
URL Blog Korang = (Tukar apa pown boleh)
Nama Korang = (Tukar apa pown boleh)
Extra = 
Korang nak tempah tak gambar di atas?
korang boleh letak apa sahaja yang korang nak dalam icon blog..
warna baju, kain dan tudung terpulang kepada anda..
kalau berminat boleh tempah di facebook apit..
bayaran topup atau transfer maybank2u..
hanya antar details kat apit okay!

ha nie bukan 100% idea apit..
apit cuma modified jer..
credit to nayzak..


29 September 2011

Korang Nak Tempah Tak??

salam blogger kat korang semua..
wahh dah terlepas sehari untuk update blog..
sangat2 letih ..tak sempat nak update entry yang bes2 kat korang..
kali nie bukan freebies ke apa..tapi nak design untuk korang..
korang nampak kan gambar kat atas tue..
ada baju,kain,tudung..sambil pelok icon blogger..
korang nak tak URL dan nama korang kat situ?
korang leh tempah kat apit gambar kat atas tue..
bagitaw details2 kat bawah nie kat facebook apit taw!
Warna Tudung =
Warna Kain =
Warna Baju =
URL Blog Korang =
Nama Korang = 
korang leh anta details nie kat facebook apit taw..
korang ada kan facebook apit..kalau takdak, add nie..


tempahan nie juz RM5 jer korang..xmahal pown kan..
nie bukan design 100% dari apit taw..
apit juz lukiskan balik dan akan warnakan untuk korang n modified jer..
kalau nak tempah boleh la okay!

:: credit untuk nayzak ::


27 September 2011

Yeaaa!! Churp-Churp dah boleh Cashout!

salam blogger kat korang..mood hepy lagi nie..
kenapa? why? pasaipa?
haa sebab churp-churp dah boleh cashout! yahoo..
balik2 keja tadi bukak la akaun churp-churp..
perghhhh..sekaligus boleh cashout oooiiii..
cer korang tengok kat bawah nie ye..


amacam korang? best kan? bess ooo...
hmm korang tak daftar churp-churp ke?? laa..
meh daftar kat sini ye..bess...memang masyukk dengan cepat..
korang xperlu nak update survey apa bagai pown..
churp-churp nie korang just biar org klik ja iklan tue..
korang boleh promote iklan churp-churp kat fb, tweet jugak..
senang ja korang..kalau korang nak cantikkan churp2 kat blog.
korang klik sini untuk cantikkan churp2 kat blog korang..
okaylah korang..tak rugi pown korang join churp-churp nie..
simple senang dan mudah..gua chow lu..
babai korang..tata!


1st GA Ccicutedesign

 salam blogger kat korang..
okay..apit nak join satu GA akak CCI nie..
bes nie korang..dapat doodle taw..
hope kalau apit menang, dapat doodle lelaki la..
kalau korang nak join, klik banner tue ye..
hahaha..okay..apit nak tag member blogger apit lak...
 
1. Shida
2. Yana
3. Nana

okay..nak buat slogan lak nie..apa ye..
Saya Suka Dooly Kerana.......
dolly menyerlahkan kecomelan dan sangat sedap mata memandang..

26 September 2011

Jom Sertai Contest Bongkar Kod Rahsia

salam blogger kat korang..ahh letihnya 1st day kerja hari nie..
hmm entry simple mimple..xmau cakap banyak..
join kita ramai2 join contest nie..
mana taw dapat menang IPAD ke..iPhone ke..
Contest Bongkar Kod Rahsia >> KLIK
jom pakat2 join no bak kata oqang kedah..
okaylah korang..itu saja nak share hari nie..tata!
PERADUAN BONGKAR KOD RAHSIA >> KLIK

25 September 2011

Freebies Cartoon Untuk Blogger Muslimah

salam blogger kat korang semua ye..
hmm besok bermulanya apit start keja baru..
maybe tak dapat nak update blog sangat kot..
sebelum nak start keja besok kan..apit nak kasi freebies kat korang lagi..
tapi ini freebies just untuk foolower muslimah ye..
yang laki nak amik pown xper..maybe tuk awek ke..huhu..
ini cartoon korang leh buat shout ker..gadget ke..
tak kisah..korang amik jer..free jer taw..
tapi hanya untuk follower apit ja.
sebab korang lah..apit terus bersemangat nak berblogging..
kira korang nie sumber inspirasi lah..hihihi..
design nie apit just lukis balik ja..bukan 100% idea apit k..
apit just modified apa yang patot jer untuk korang share..
credit utk nayzak
korang suka tak? cepat cakap suka!
hahaha..maaf ye kalau tak cantik ke..
hmm korang kalau nak amik tue..minatk backlinkkan ke blog nie ye..
sebab orang lain pown dapat jugak usha blog nie..ye korang..
thanks semua sebab banyak support blog nie..
nantikan freebies2 yang lagi menarik nanti okay!
jangan lupa tinggalkan komen korang pasal freebies nie..
babai korang..peace..salam..


Tutorial Photoshop - Tulisan Melengkung/Bulat

salam blogger kat korang semua..
okay apit nak buat tutorial photoshop kat korang nie..
apit nak ajar camna nak buat tulisan melengkung macam kat atas tue..
ikut korang lah nak melengkung camna pown..
kornag boleh tentukan sendiri..senang ja..jom belajar!

1. Kalau korang nak order DVD Top Secret Photoshop >> KLIK
2. Open adobe photoshop korang okay..
3. Klik File > New > dan korang tentukan size width dan height korang tue..


4. Then korang klik Ellipse Tool..pastikan dalam keadaan path okay! path yang dimaksudkan cam icon kat ats tue.korang pilih yang path..korang tengok contoh bawah nie okay! Pastue korang create la bulatan kata atas layer tue. ikut korang nak bulatan bujur camna pown.


5. Dah siap buat bulatan tue? Okay sekarang nie korang pilih text tool..kita nak buat tulisan lak nie.. Korang dah pilih text tool, klik betul2 pada garisan bulatan tue..


6. pastue korang taip la ayat korang tue..automatik tulisan tue akan ikut melengkung macam bulatan yang korang dah buat tadi tue kan? Senang kan? 


SELAMAT MENCUBA!


24 September 2011

Yeaaa!! Apit Menang RM40 Dari Contest Blogger Telaga Putih

salam blogger kat korang semua..mood happy nie..
korang ingat lagi tak contest yang apit join masa bulan puasa hari tue?
kalau korang nak usha meh klik sini meh >> KLIK
haa pastue apit diisytiharkan salah seorang daripada 7 orang pemenang..
so hadiahnya, owner tak sempat nak poskan..
then owner contest tue anta email nak no akaun..
hadiah ditukarkan ke duit..okay la tue..sukanya!
apit dapat RM40 tadi owner contest tue kasi..thanks bro!
hepy gila vavi nie..nie kiranya fisrt time lah menang contest..kih3..
sangat2 pemurah la owner contest nie..
hmm kalau korang nak tahu sapa owner blog tue..
korang terjah la ramai-ramai blog beliau..
klik link bawah nie taw..
babai korang!

Buffered Earning Ke-8 Dari Nuffnang

salam blogger kepada semua..haiii...
hmm mood tengah sonok nie..hahaha..
tadi pagi dapat BE dari Encik Nuffnang wey!! (satu jer)
satu pown okay la wey..korang ada? hahaha..(terlebih suda!)
hmm nie BE ke-8 dari Encik Nuffnang..wah wah wah..
mau tak hepy..hihi..lama gak la Encik Nuffnang tak bagi BE kat apit..
semalam BE ke-7 dan jadi Metered Earning, so digantikan dengan BE baru..
alhamdulillah..rezeki nie..syukur2..amin..
BE yang apit dapat nie adalah..jeng3..jengok bawah nie..


sekali dapat Maxis iPhone 4 raya LR daa..sempoi2..
so korang tue jangan datang jengok2 and amik doodle jer..
ringan2kan jari jemari tue klik2 apa yang patot ye..sedekah..
tapi bukan paksa pown..seikhlas hati anda lah ye..

mesti korang nak taw camna nak dapat BE nie kan (pada newbie)
korang usha tips-tips yang apit dah share kat blog nie..
rajin2 la belek..yang penting usaha..taw3..
sebenarnya baru 2 hari lepas mengadu kat kawan blogger apit SHIDA..
ngadu kenapa Encik Nufffnang dah tak bagi BE kat apit..
shida suh anta ticket kat Encik Nuffnang..so apit antar lah..
cara nak antar ticket kat Encik Nuffnang >> KLIK
keesokkan hari tue Encik Nuffnang reply then hari nie dapat BE..
baik hati sungguh Encik Nuffnang nie kan..ayoyo..
terima kasih jugak kat Shida sebab ajar apit pasal nuffnang..
TERIMA KASIH NUFFNANG!
TERIMA KASIH SHIDA!


23 September 2011

Aku Nak Stop Berblogging..Goodbye Semua!

salam blogger kat korang semua..mood sedih nie wey..
hmm disebabkan sebab musabab yang tak boleh dielakkan..(banyak lak bab)
apit rasa apit nak stop men blog..sedihnya..
mesti rindu kat korang semua nanti kan..
rindu nak design blog lawa2..rindu nak buat doodle..
rindu nak melukis n tunjukkan kat korang..
maybe lepas nie dah takdak kot semua tue..huhuhu..
ini disebabkan ada satu entry blog nie yang terus melemahkan apit..
hmm okay lah korang..jaga diri ye semua..
korang tengok lah sendiri entry tue..sedihnya!
babai korang semua!
KENAPA APIT STOP BLOGGING? >> KLIK

22 September 2011

Pandainya Diya Modified Freebies Doodle Apit

salam blogger kat korang semua..
korang tengok gambar doodle banyak2 kat atas tue?
terbaikkkkk laa..hihi..apa yang beza kat situ?
cer korang tengok betol2 tue..
perbezaan kat bahagian mata..kih3..
sebelah kiri tue doodle dari apit bagi..
yang kana  tue la diya buatkan..hihi..
yang mana belom ambik.meh ambik >> KLIK
pandai la diya nie modified mata doodle tue..cute2 bebnor..
hahahaha..camna kau buat ha? kih3..bagus3..
korang kenal x ngan diya nie? xkenal?
jom kita terjah ramai2 jom..
sangat2 peramah orangnya taw..
jangan lupa follow belog beliau sebab menarik taw..
babai korang..peace..