Last updated!

31 July 2011

Header Baru FizGraphic Sempena Bulan Ramadhan

salam blogger kepada semua blogger-blogger kat luar sana..
salam ramadhan buat semua blogger muslimin dan muslimat..
alhamdulillah tadi pengisytiharan tarikh bermula puasa adalah besok
iaitu 1 Ogos 2011 bersamaan dengan 1 Ramadhan 1432H..
sempena dengan bulan ramadhan yang mulia ini apit bak tukar header..
cantik tak header baru apit sempena bulan ramadhan nie?
boleh la kan..tak da idea sangat nak create cantik-cantik..
yang fireworks meletop-meletop tue hasil tuto dari wanhazel..
hope korang suka datang blog apit sempena bulan puasa nie..
banyak-banyakkan kita membuat amal ibadat kepada-Nya..
(sambil mengingati diri sendiri juga) jangan ponteng-ponteng puasa..
so malam nie tidur awal okay! kalau tak tidur, bukan sahur namanya..
jangan lupa niat puasa taw..kang terlupa plak nak niat..
kepada kaum Adam tue..kita niat ja puasa untuk sebulan terus..
mari kita ingat-ingat balik niat-niat puasa dan doa berbuka puasa..
macam mana nak tengok? ha klik di sini okay!

SELAMAT BERPUASA SEMUA!


Selamat Menunaikan Ibadah Puasa 2011 Ramadhan 1432

salam blogger kepada semua dan salam sejahtera..
bulan ramadhan yang mulia muncul lagi pada tahun ini..alhamdulillah..
moga semua dapat menjalankan ibadah puasa dengan sebaik-baiknya..
jangan la ponteng-ponteng puasa pada kaum Adam tue..kutip pahala banyak-banyak..
jangan la hiraukan kaum Hawa yang semestinya diorang ada sebab untuk ponteng..
harap-harap semua bersedia menjalankan ibadah puasa tahun ini..
okay kat bawah nie apit ada sediakan niat puasa, niat puasa sebulan dan doa berbuka..
semuanya diambil dari google dan harap dapat berkongsi dengan adik-adik blogger..
harap sedikit sebanyak dapat membantu memudahkan ibadah puasa..
ia juga untuk mengingati diri apit jugak.. 


harap-harap ia berguna kepada muslimin dan muslimat di luar sana..
insyaallah..marilah kita sama-sama manfaatkan bulan Ramadhan yang mulia nie..
ingat semua..jangan ponteng-ponteng puasa taw! piat telinga kang!
jangan puasa nyang nyok pulak..masuk toilet minum air..jangan..
orang tak nampak tapi tuhan nampak (sambil memperingati diri sendiri)
selamat berpuasa kepada blogger-bloger semua..
tidur awal..nanti nak bangun sahur..kalau tak tidur bukan sahur namanya..

:: SELAMAT BERPUASA ::
:: SELAMAT BERBUKA ::
* apit rasa macam nak bagi duit raya la - klik *


Photoshop dan Graphic Tablet untuk Fizgraphic

salam blogger kepada semua pembaca blog nie dan salam sejahtera..
semoga kita semua sihat-sihat di samping keluarga yang tercinta..insyaallah..
entri ini apit nak kisahkan sedikit tentang gadget yang menaikkan blog nie..
pertama sekali ialah Sony Vaio apit yang tak pernah sekali pon buat hal..
yang kedua pula ialah gadget best iaitu Graphic Tablet..
ha korang tengok lah gambar kat atas tue..gambar atas katil apit..
pandangan dari depan..hihi..sambil meniarap sambil buat tutorial, entri dan sebagainya..
kedua-dua gadget ini banyak membantu apit..suka suka suka..
Graphic Tablet tue apit beli awal tahun nie..lama dah la..
ia banyak membantu apit dalam editing dalam adobe photoshop..
Graphic Tablet ini for Creative Painting..sangat berguna..
best taw..korang pergi lah beli satu..tengok gambar kat bawah nie okay!

hmm tablet nie sedikit sebanyak membantu apit dalam photoshop..
dapat menghaluskan lagi di tempat-tempat yang susah nak guna touch pad..
so anda berminat tak? hihi..pergi kat kedai cari taw..
tak mahal mana pown lah..insyaallah dapat beli..peace..


30 July 2011

Encik Nuffnang Boleh Bagi BE lagi Tak?

 
 salam blogger dan salam sejahtera..
selamat menghadapi bulan ramadhan al mubarak lusa..
hmm mood sekarang tak brapa nak okay sangat sebab BE dan stop running..
alaaa..Encik Nuffnang yang comel lagi hensem..bulan 8 bagi BE lagi naa..
kalau tak nak bagi 1, bagi 10 BE pown takpa..hihi..
janji ada juga nak bagi..taw Encik Nuffnang yang comel..
dan terima kasih sebab bagi BE kat blog fizgraphic nie selama nie..
tetapi apit nak lagi la..bes la dapat BE..hihi..
tiap-tiap hari usha Nuffnang kalau dapat BE taw..haa..

oh sebelum tue kan..nak tnya pendapat sikit la kat blogger semua..
rasa-rasanya apit nak cashout atau tak payah lagi ye..
buat masa sekarang nilai akaun Nuffnang apit ada RM134.32..
bukti kat bawah nie haa..hihi..bukan nak riak..alaa tak banyak pown kan..


so sekarang nak tnya pendapat semua lah samada nak cashout atau tak?
apit ingat malas lagi nak cashout duit dari Nuffnang nie..biar jer..
tetapi sejak dengar berita pasal Nuffnang kena Hacked degan Gaysec hari tue..
rasa macam tak selamat pulak..yela, tak pasal-pasal jadi reset..
ha putih mata..memang la bagi sesetengah tue nilai tue tak banyak kan..
tapi bagi apit, nilai tue besar selepas bergiat dalam blogging nie..
so camna ye..nak tunggu ke nak keluarkan ye?