Last updated!

28 July 2011

Tutorial Photoshop - Lengan ala ala Ben Ashaari

salam blogger kepada semua blogger kat uar sana..
mood agak sedih sebab Malaysia kalah..adoyai..terleka dan gol..
mungkin takdak rezeki..tapi sepatutnya tak boleh gol tue..arghhhh..!!
sabar sabar..tenangkan diri dengan membuat tutorial photoshop..
hope korang semua dapat belajar sesuatu hari ini kat blog apit..
nampak perbezaan lengan di antara kedua-dua gambar di atas?
ada macam lengan bro Ben Ashaari ke tidak? haha..
bro Ben Ashaari original..yang nie tiruan okay!
macamana nak buat tue? okay mari kita terokai caranya k..

1. Open Adobe Photoshop..kalau tiada klik sini untuk download..
2. Klik File > Open dan pilih gambar anda. Contoh di bawah gambar yang apit pilih.


3.  Pilih Filter > Liquify atau pown boleh juga Shift+Ctrl+X. Contoh di bawah.


4.  Sekarang masa untuk edit. Pilih Bloat Tools di button tepi tue dan pilih brush size di tepi sana. Pastikan anda memilih size yang besar dari lengan anda supaya tumbesaran lengan berpandukan size brush anda. Selepas itu anda click di lengan anda. Contoh seperti di bawah.


5. Dah berpuas hati dengan lengan anda, boleh click OK. Then gunakan lah kreativiti anda untuk edit gambar supaya nampak lebih menarik. SELAMAT MENCUBA!


18 orang comel komen:

~NajiLaA~ said...

omak aih!!!cenggini pn bole buat ke??!!!huhu.tabik spring lah kt apit!

shida'R said...

hehee..terbaiklah tp kalo shida wat gitu mau sume lari hahaaa :P

si kiut lavender said...

agk2 klaw gurl wat tgn tegap mcam tu chumil x...ahaks...

Wanie said...

waa..dasatnye muscle die..kah3..ni kalah abg ben..:D

agak kalau wanie edit buat macam ni ok tak?lalala

bumbleB said...

HAHAHAmpeh! ;p

||aLeaSaRa|| said...

hati gundah gulana gara2 bola...terus ceria sengih sorang2 gaara2 tgk tgn bro wink..wink jadi macam tgn bro BA!Kreatif...mmg suka sggh sini cr tutorial PS.

amir aizat said...

hahah cam menarik jer

alif haris said...

hahahaha .. nk jadi mcm bang ben ke apit ? :D

Nizam Ijam said...

ben pon tak lengan besa mcm nie....haha

Fateen Atiqah said...

Hahaha lawak gila ingatkan betul2. Baru nak kata tough nyaa apit ni XD

echa takashimaya said...

aku nak buat jadi tinggi boleh tak?haha.

cik sakdi said...

eh leh eh wat mcm ni. hahah lelaki2 diluarsana leh la cube. haha

NiNaBaNaNa said...

OMG ! abg apit jangan lahh sampai abg apit edit tuff2 mcm tuh . eii seram lah . pelik kalau abg apit tuff gitu skali . rasa mcm nak tumbuk jeh tau . hehehe (gangster ni) :D

♥ Cahaya Pelangie ♥ said...

hebat! wahh~

AIEN NOT ALIEN said...

kuasa edit2..sume boleh...hihi..

ce wat lengan ada duri2 lak..hihi

Qhamel said...

abis la org xcaye ke abg ben lagi

muhammad asyraf said...

bro..kalau nak kuruskan gambar mcm mana? huhuhu..

Nurul Ain Atikah said...

eish, law nak kurus ni caner. hehe