Baca Entry Latest Nie Jugak!

20 July 2011

TUTORIAL BLOG - Cara Untuk Print Screen

 
salam blogger kepada semua..apa khabar semua?
lamanya tak buat tutorial untuk kawan-kawan semua..
tutorial kali ini khas untuk newbie taw..
direquest oleh permata biru..
ada yang tak tahu cara nak print screen di lappy atau PC..
senang saja caranya..ikut step by step okay..

1. Buka la apa-apa page yang anda mahu print screen..
2. selepas itu cari Prt Sc di keyboard anda.. Contoh macam kat bawah nie..


3. Selepas itu bukak application Paint kat laptop kita..contoh kat bawah..


4. Kemudian di menu tab pilih Edit dan Paste macam kat bawah nie..


5. Contoh apit print screen blog apit..tadaa..kan dah jadi..kalau nak edit apa-apa pown boleh..pandai-pandai lah main dalam Paint tue okay..mudah kan..peace..


SELAMAT MENCUBA

Salam by Hafizzi Aziz

19 orang comel komen:

PeRmAtA bIrU said...

huhuhu..thanks yer... keh2... memang sebenarnya x tau cara print screen.. heheh.. tapikan... kat laptop tekan prt sc... tak leh pon... huhuhu....

ZouL said...

hehe..tutorial print screen? good2 memang detail la lu bro :D

Cik Azizah said...

gudjob..jijah pakai photoscape jer..huhu

saya dewi said...

suka suka. sebab dewi pun tak reti. kehkehkeh. btw nice info. like. aummm ^__^

PeRmAtA bIrU said...

huhuhu.. apit da pandai wat print screen tuh.. thanks yer..hehheh...memang senang aja... hehheh..

shida'R said...

hehe..shida tahu tutor ni nice2 ^_^

maomampos said...

hahahaha...

alif haris said...

hehe .. guud apit share bnde ni ..
ade yg tak tau .. hehe

Afiqa Dayana said...

cik guna photoscape jee sbb cara ni x dpt nk buat . hihi :D

aien sowad said...

hiiaaarrggghh ! tengs . pnat mintk org-2 aja . bru taw . ^^

cik wanie Lovela (CWL) said...

nice info

sabrina said...

thanks!!!abg apit!!!lame dah carik tuto nih!!!

k.h.a.l.i.l.a said...

hehee... lagi jelas kat sini ^_^

~Monolog Masturoh~ said...

assalamualaikum...kalau kat laptop caranya mcm mn...?

BEIHA MAT said...

thanks for this tutorial . PENAT GILAA CARIKKKKKKKKKKKKKKKKK !!!
TERUJA BILA JUMPA . AHAHAHHA

aidaziq said...

apit , klau gune notebook , cm ne nk print screen ek ?

sarang haeyo said...

wah , jadi2 ! thanks2 . ingatkan kat handpone n ipad je bleh wat wahahahahaha.

SafaRsiS said...

thanx apit.. ana bru tahu!! hihihi.. sblm ni ade tnya gak kakak,, tp dye xley ajar sbb dye xde kat dpn kita.. huhuhu.. papepun,, thanx! =)

SafaRsiS said...

thanx apit! =) da jadi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...