Last updated!

01 July 2011

Nuffnang - 15 Tips Untuk Mendapatkan Buffered Earning Dari Nuffnang

 
 salam bloggers kepada semua blogger..
harap semua sihat-sihat saja taw..jangan sakit sakit okay!
hmm entri kali nie berkenaan dengan Buffered Earning (BE) dari Nuffnang..
apa tue BE? mesti ramai yang tahu dan ramai yang tak tahu..
yang nak tahu BE tue apa sila rujuk pada saudari shida..
dia guru apit..dia tahu lebih banyak dari apit taw..
ramai yang mahukan BE dari nuffnang ini kan..

Di sini apit nak kongsikan tips tips yang berguna untuk semua..
tips bagaimana untuk mendapatkan BE dari Nuffnang..
sama-sama kita lihat dan amik kisah pasal tips ini okay!
yang mana mahukan pendapatan poket dari nuffnang boleh cuba..
apit dah cuba dah pulangannya alhamdulillah..
before tue apit kreditkan tips nie dari netonx okay!

1. Pertama adalah dengan mengemaskini blogger bio.
2. Kemaskini survey. Reader yang terdiri dari pelbagai lapisan umur, jantina pembaca tersebut, kategori blog yang selalu pembaca anda buka merupakan faktor penting yang akan mempengaruhi iklan yang akan dimuatkan oleh pihak Nuffnang. Survey ini merupakan maklumat yang paling beharga buat Nuffnang untuk menilai blog mana yang terbaik untuk meletakkan iklan berdasarkan kehendak advertiser mereka.
3. Pilih kategori blog yang sesuai. Jangan klasifikasikan blog anda sebagai blog sosial atau politik. Pihak Nuffnang tidak akan membenarkan blog tersebut untuk menggunakan perkhidmatan Nuffnang.
4. Kandungan blog yang asli adalah dititikberatkan. Anda juga tidak boleh menyalin sumber orang lain secara keseluruhan.
5.  Jangan sekali-kali untuk klik iklan pada blog sendiri. Jangan sangka pihak Nuffnang tidak mengetahui perbuatan buruk anda tersebut. Base on IP address, kekerapan klik yang dibuat dan pattern klik yang dilakukan, pihak Nuffnang boleh banned akaun anda.
6.  Lokasi iklan perlu mengikut garis panduan yang telah diberikan oleh pihak Nuffnang. Jangan iklan tersebut tidak boleh dilihat oleh pembaca.
7.  Gunakan kesemua jenis iklan yang ditawarkan oleh pihak Nuffnang iaitu Leaderboard, Skycraper dan Large Rectangle.
8.  Rekod iklan yang lepas supaya kawasan yang menjadi tumpuan klik dapat dikenal pasti. Merujuk kepada analytics Nuffnang, bintang yang paling tinggi menunjukkan kawasan tersebut merupakan kawasan klik paling tinggi bagi kempen iklan kita yang lepas.
9. Hantar ticket atau pertanyaan pada pihak Nuffnang sekiranya terdapat sebarang persoalan atau permasalahan. jangan nak mengorat amoi Nuffnang sudah la. hehehe…
 10. Kekalkan prestasi trafik ke blog anda. Kebiasaannya, kekalkan pelawat unik 100 ke atas sehari. Lagi banyak lagi bagus.
11. Selalu kemaskini kandungan blog anda kalau boleh setiap hari. Anda juga boleh buat auto publish. Trafik tak tinggi jangan bimbang, tak ada blog yang baru cipta terus dapat trafik yang tinggi. Dan jangan tamak untuk letak pelbagai iklan yang entah-entah bagai.
 12. Usahakan supaya blog anda supaya memperolehi status Glitteratti. Pendek kata, untuk mendapatkan status tersebut, anda jangan curang dengan memuatkan pelbagai iklan dari pesaing Nuffnang. Nuffnang benci.
13. Tulis entri dengan memasukkan backlink Nuffnang. Peratus keberkesanan tip ini tidak diketahui. Tapi bukan kena bayar pun untuk buat backlink tersebut. (macam apit buat nie)
14. Pastikan loading time untuk membuka blog anda tidak terlalu berat. Untuk membuatkan ianya menjadi ringan tidak perlu kuruskan bagai. Cuma kurangkan pemasangan widget yang berat-berat. Ini juga akan mengurangkan kunjungan pelawat ke blog anda.
15. Selalu bertanya pihak Nuffnang mendapatkan khidmat nasihat mereka. Sekurang-kurangnya kita dapat mengetahui kekurang blog kita dan terus memperbaikinya untuk meningkatkan kutipan mouse klik di blog anda.
 So juling tak mata semua baca tips nie? hihi..
ini apit kongsikan kepada semua okay!
yang paling penting jangan berputus asa okay..
 sambil jari jemari menaip entri, boleh juga buat duit kan..
semasa apit membuat entri ini, apit bukak akaun Nuffnang apit..
ALAMAK! tengok kat bawah..


 ada satu BE apit tengah running dah jadi Metered Earning..
BE nie la yang paling banyak apit dapat setakat nie..
cukup sebulan kempen ini berjalan di blog apit..
ada 3BE lagi tengah running kat blog..wah wah wah..
 lagi lama lagi bagus ye Encik Nuffnang yang hensem kacak bergaya..
 kat bawah nie ada 3BE tengah running..

 3BE sekarang tak tahu bile nak jadi ME plak..
sama sama kita tunggu..hihi..
so apit tak boleh cash out lagi la..kena tunggu lagi..
masih belom cukup lagi rm50..syaratnya minimum RM50 baru cashout..


lagi sikit boleh cashout nie..nak simpan ke nak cash out ye??
nanti lah buat keputusan..tunggu BE kat atas tue jadi ME dulu..
dah jumlah nanti mintak mintak capai dalam RM100..
nak beli baju raya nanti..hihi..aminn..
terima kasih kepada Encik Nuffnang taw..
tak lupa jugak kat shida comel..

:: bukan nak niat nak menunjuk tetapi nak berkongsi kegembiraan ini ::
:: harap semua guna lah tips yang kat atas tue okay ::

Salam by Hafizzi Aziz

24 orang comel komen:

shida'R said...

byknyer eanrs yg matang tuh hehee..tahniah buat apit sbb dah berjaya dgn nuffng..best kan :)
naseb tak ptus asa msa tuh..ingt lg hehe :)

teynteyn the doll said...

hah..teyn xpernah lagi dapat BE2 ni =.="

Hafizzi Aziz said...

@shida'R : hihi. xbanyak mcm shida lg..thanks shida sebab bnyak membantu. semua enrty apit pasal nuffnang akan disertakan dgn shida. hihi.

Hafizzi Aziz said...

@teynteyn the doll : ha lepas nie try lah tips2 apit buat. bes taw. yang penting sabar.

Aku Afzal said...

tq apit sangat2 membantu :)

Cikgu said...

thanks..nice info

PUTERI NATASSIA said...

wahh tahniah . :) thanxx dah share tips2 tuhh semua . :)

Azhafizah[フィザ] said...

thank you for sharing this..sume kene usaha kan apit!jangan give up..tu yang penting (=

CIK FERRA AWW said...

WAH SGUH MNJELESKANNNN! GRR DLU MASE I NGN NUFF, ASEK2 DPAT 50 SEN. PDAHAL I DAH BW SUME, SDEH SGUH

Hafizzi Aziz said...

@CIK FERRA : kalo trafic tinggi pown x semestinya nuff bg BE kat kita..cuba ikut tips2 kat atas n kat blog apit..insyaallah..

salwaismail said...

dah lama sangat tak dapat buffered earning. haha :D
http://salwaismail.blogspot.com

Hafizzi Aziz said...

@salwaismail : nanti dpt lah tue..hihi..chaiyok2..

~awa~ said...

eh, ade metered n buffered earnings ke.? nape awa xde die tulis camtu pon eh. juz tuls campaign jep. =.=

Wanie said...

thankz for the info...

syimiekitty said...

nice sharing!! xlokek ilmu langsung...bagus la :) thanx alot

Niena Sofea said...

apit , kalau iklan heartbeat pun dikira pesaing nuffnang ke ?
churp2 tu under nuffnang jgk kan ?

Hafizzi Aziz said...

@niena : churp2 under nuffnang..
heartbeat tue ciput..apit buat dulu..susah bebenor nak dpt earning..huhu..

Niena Sofea said...

oo .. cm 2 ea apit ? tgk lyssa pnye bnyk je .. hehe .. 2 yg join skli ..
thnxs 4 da info bout nuffnang ye.. =) ..b4 diz niena x tw coz new blogger ..

Cik FaRiZaM said...

leh tanya tak?sy tak paham la apa beza meter earning ngn buffered earning ek? buzz sy kat chat box blog sy k.

Nurul Aisyah said...

eh? background hitam?

Nurul Aisyah said...

oooo....thanks sbb share..baru tau.. :)

tahniah apit..hoho

rasanya dah terlambt kan? haha sekarang mesti dah byk ke dah cashout ke..apa2 jelah..hoho

Ahmad Haziq Azlan said...

dah setahun, tak lepas lagi rm30

cik nunu said...

inspired!!! akan ku coba :)

tiqa tia said...

thanks for the tips.. baru letak iklan hari ni... minta tunjuk ajar.. hihihi :)