Last updated!

05 July 2011

CONTEST : WATERMARK UNTUK DARKBATMAN

  
salam blogger kepada semua blogger hensem dan cantik kat luar sana..
semua sihat ke tak? alhamdulillah semua sihat kan..bagus!
so entri kali nie apit nak join satu contest lah..
dah nak abes pown tarikh tutup contest nie..so cepat cepat apit edit hari nie..
Contest yang diberi nama Watermark Untuk Darkbatman..
kepada sesiapa yang nak join masih sempat lagi..
klik banner tuan penganjur yang hensem kacak bergaya kat atas..
tarikh tutup sebelum 7 JULAI 2011 okay! sempat lagi nie..hihi..

syaratnya adalah watermark yang direka mestilah mempunyai ayat darkbatman.com..
so setelah berhempas pulas cari idea tadi..inilah hasilnya..
 lihat watermark apit buat kat bawah nie..
tolong komen sikit kawan kawan eyh..layak ke tak entah la..

** UPDATED **
 
WATERMARK PERTAMA
pada watermark pertama ini diletakkan gambar tuan penganjur..
ia sesuai dengan tagline BERMULANYA SEBUAH TRANSFORMASI..
batman campur abang hensem akan berubah menjadi DarkBatman..
ayat DarkBatman bewarna hitam melambangkan batman yang hitam..
ayat darkbatman kecil di atas adalah URL blog tuan penganjur..

WATERMARK KEDUA
di sini pengubahsuaian berlaku kepada sayap logo batman..
kepala batman dicrop dan diletakkan di kedua dua sayap..
tagline pada watermark pertama juga dikeluarkan..
ia mungkin nampak sama dengan watermark pertama..
tetapi tetap berbeza di sesuatu tempat..

WATERMARK KETIGA
pada watermark ketiga pula hanya satu perubahan..
ayat tagline pada watermark pertama diubah..
digantikan dengan www.darkbatman.com iaitu URL tuan contest..
dan ditambah sedikit tone hitam dan putih supaya nmpak meyerlah..
shadow ditambah untuk menampakkan watermark di gambar putih..


macam serabut pown ada..ntah la..harap harap okay la kot..
idea tak berapa nak datang sangat petang petang camnie..
watermark fizgraphic akan dibuang jika apit menang..
saja la nak mencuba nasib kan..mana taw ada rezeki ke..
al maklum lah, tak pernah menang apa apa contest pown sebelum nie..
terasa diri amat malang..hihi..takda rezeki kan..sabar sabar..
yang penting berblogging cara sihat..yeahhh....
kat bawah nie contoh watermak kalau letak kat picture..



 

hmm kewajipan untuk design watermark sudah dijalankan..
harap harap dapat menang lah contest ini..amin..
kepada yang nak mencuba bakat, boleh la join..
klik banner kat atas sekali tue taw..jangan lupa..komen entri apit jugak..
hihi..see you next entry..babai!
:: KEPADA TUAN PENGANJUR ::
1. ayat fizgraphic akan dibuang jika watermark ini dipilih..
2. Jika mahukan penambahan dan pengubahsuaian masih boleh dilakukan..
3. terpulang pada anda jika mahukan file png atau jpg..
4. Opacity pun boleh dilakukan jika anda mahukan..
5. warna boleh ditukar samada tulisan atau logo..terpulang..

Salam by Hafizzi Aziz

37 orang comel komen:

diana said...

canteeekkkk!!!
hehehe..
blog akak takde watermark..
blog kamu ada tutorial buat watermark tak??nak geledah ni..:p

Hafizzi Aziz said...

@kak diana : xbuat lagi tuto watermark..x sempat..hihi..insyaallah dlm masa terdekat nie k..

laskar pelangi said...

good luck apit!

yehaaaaa.....

Cik Azizah said...

wah cantik! gudluck! rasa boleh menang ni!

Hafizzi Aziz said...

@pelangi : thanks pelangi..hihi..

Hafizzi Aziz said...

@cik azizah : thanks..mintak2 menang..hihi

encikAPPLE said...

good luck apit ! :)

encikAPPLE said...

good luck apit ! :)

Hafizzi Aziz said...

encikAPPLE : thanks taw..hihi..

GaRy™ said...

pergh... mantap la apit buat... x boleh lawan dah ni~..

sarah mohamad said...

nampak stylooo. ganas tapi unik :D

cik najihah said...

gud luck

Bui Idzra Ryn said...

gud luck apit..dh cantik sgt tu..^_^

miszatie said...

huhuu gewd2..truskan usaha anda..rajin gle la die nih..hoho..hahahahaha

Hafizzi Aziz said...

@gary : hihi..nanti gary pown blh lawan apit asanya..

Hafizzi Aziz said...

@sarah : thanks sarah..rasa2 leh menang x eyh? hihi.

Hafizzi Aziz said...

@cik najihah : thanks..

Hafizzi Aziz said...

@aka BUI : hihi. thanks taw..peace..

Hafizzi Aziz said...

@miszatie : hihi..hidup kena rajin..yeahhh!!hihi

echaRierie said...

sure u menang..
hehehe..Goodluck apit.. :D

Hafizzi Aziz said...

@echa : xtahu lagi kot..
ada rezeki ada la..
hihi..

TYNTHA LANA said...

apit..gambar lelaki tu memg ada dlm logo tu ke? jwb kt shoutbox eh?

Syazwani Amira said...

konpem menang,,, smart sgt! ;)

Hafizzi Aziz said...

@syazwani amira : huih..xkan la sampai konpem..hihi..thanks taw..amin..

Hafizzi Aziz said...

@TYNTHA LANA : apit edit letak kat situ.kenapa?

dyra adira said...

gud luck apit !!!

GaRy™ said...

gary join gak.. hehe~.. tapi x bleh lawan apit punyer la~.. huhuhu~.. anyway, gud luck!!

CONTEST : WATERMARK UNTUK DARKBATMAN blog gary!!

amir aizat said...

goodluck ye!

Hafizzi Aziz said...

@amir aizat : thanks bro..

alif haris said...

lawa r bro ^^ hehe ..

Mejuez said...

smart ang mendesign... :D

Hafizzi Aziz said...

@alif haris : thanks bro..

Hafizzi Aziz said...

@Mejuez : hihi. hobi masa lapang. thanks bro.

* HeeBum * said...

gud luck apit.. ^^
meowww :3

* HeeBum * said...

gud luck apit.. ^^
meowww :3

A M E ! said...

hey . good luck yaw ! :D

ohh , jemput singgah blog ame ya bila bila free . ;) and have a great day ahead ! :)

Nur-nba said...

Good luck Apit.. Cantiknya design tu..