Last updated!

29 December 2010

++ Saja Suka ++

Wah2!! Aku mula nk blog balek plak dah..gila..boring ngat aih..ayoyo..hmm aku teringatkan sepupu aku..sebab tue aku bukak blog nie sat..kepada sepupu aku yg x brapa nk sihat tue..ang sihat la cepat2 wey..x syiok la kalo ang cmnie..aku xdak sepupu yang rapat dah ngn aku..kalo ang xdak,,aku nk mengarut ng sapa lg..naa.. ang jgn cmnie k..cepat2 la sihat..

Aku Rindu sngat kat Hang!!

29 July 2010

PhotoshopSecret

14 July 2010

LetiH doe!!


Lamanya aku x update blog nie..dlm hati mmg terasa nk on9 n create pape yg bes kat blog nie tp x smpat la der..huh btol2 penat..keje..bkn ofis hour lak tue..mana la lrat..tp apa leh buat..cr pengalaman keja..xkan la abes blaja,,nk duk umah goyang kaki ja kot,..ye x??? haha.. Nie pown aku on9 jup sbb nak anta resume kat satu company yg nak pakai owg keja..tunggu bapak lg..hahah..apply je la..xdpt,,keje tmpat lama dulu..bak kata org kedah..pelan2 kayuh..hmm nak tlis apa lg ye..Entah!! K lah..aku nk mandi dulu lah..lwt dah..c u all nex time k..adios abigos,,aku berambos!! Chow cin Chow...

30 May 2010

MeH La SiNggaH!!

Kepada semua yang mengenali diriku ini..meh la singgah mkn kat kedai makan yg x seberapa nie..aku kasi diskaun..chewah..aku pown keja ngn owg..(Bapak aku pnya kedai daa..) So meh kita pakat2 rasa mknn kat cnie k..Laksa ada..nasi tomato dah..western pnya mknan ada la cket..besa la..bawu ja bkak kan..pelan2..selamat 'try'..haa lupa plak..alamatnya kat Sungai Petani..Taman Seri Wang..Blok2 Kedai..K..

28 May 2010

Pulang Ke Tanah Air


Setelah sekian lama aku menyembunyi kan diri..aku kembali lg skang..aku suda settle bab blaja..n x lama lg aku mungkin diiktirafkan Diploma dlm bidang kejuruteraan..tp itu semua bgantung atas result aku sem nie..bnyk sngt msalah yg blaku pada akhir sem6..mcm2 bnda dah jd..hinggakan satu kelas aku hampir mengulang subjek tertentu disebabkan seorang durjana dan bak kata budiman nye "mangkuk" dah buat kesilapan yang x sepatutnya dia buat..bodoh btol..so skag aku bgantung ats result tersebut utk bjaya..mmg aku x sdap hati pown..kes besar bai! huh.. Sabar je la.. Hmm pape pown aku dah terlepas dr tnggungjawab utk memgang modul bt masa skang nie..Insyaallah kalo da rezeki n ada minat,, aku akan smbung blaja lg pd peringkat yg lebih hot n hot! Chow..

12 February 2010

Percy Jackson And The Lightning Thief 2010

Percy Jackson And The Lightning Thief..movie bawu nie bro..kena p tgk nie..tgk trailer pown mengasyikkan ja..huhu..movie nie duration dia dlm 1 jam 50 mnit kot..dekat 2 jam jgk la..so bg sesapa yang minat ceta harry potter,Narnia ke blh la tgk movie nie..grafik cun kot kalo x clap aku..kuar smlm nie..aku x p tgk lg..nnti r kuaq ngn awek p tgk..hahaha..(Jgn mrh Dollah)..

Alice In Wonderland 2010

X sabar nak tgk ceta nie..nie citer Alice in Wonderland. Citer nie sebuah filem animasi keluaran Walt Disney , yang ... pada tanggal 26 Julai 1951..lama dah..so skang diowg buat balek citer nie dlm versi movie utk ditygkan..bkn lg animasi beb..zaman dah canggih..hmm spark x tgk pown citer nie time animasi dulu..yela..tgk r tahun biler pnya citer..ada kat dunia pown blom ag..haha.. Yang menariknya pasal filem nie sbb aa lakonan dr idola merapu spark iaitu..jeng3..Johnny Deep..dia nie kalo belakon watak yg merapu blh bg kat dia la..hehe.. 4 example k..korang tgk citer Pirates Of Carribean?? Haa kapten Jack tue dia la belakon..lg filem Edward Scissorhand tahun 1990..Charlie And The Chocolate Factory..lg filem aksi Public Enimes dan skang film Alice In Wonderland..n bnyk lg..So jom kita tunggu filem nie kat wyg dlm bln Mac nie k..njoy the movie..

11 February 2010

JaLaN2 SaBaN HaRi

Wah!! Begitu hebat spark mengenakan kaca mata yang begitu 'mahal' harganya..hanya membe2 spark jer tahu price 4 dis Rayban..hehe.. Picture nie diambil sempena peringatan utk spark mengingati peristiwa berjalan2 dgn bebudak umah sewa yg kepala haru biru satu persatu.. Kami merancang utk ke Sungai Petani (Hometown spark tue) untuk ke kedai Electronics sbb nk 'Beli' brg projek utk Projek Diploma DTK!! Tapi bkn projek group gua ye,,nie projek membe spark..ayoyo..agak lembab la depa nie buat keja.. Group aku dah settle pown wey..tunggu nak present depan juri jer..haha.. Lambat btol buat keja..tue pown ada hati nak amik diploma..haha..(Mampuih aku kalo depa nie baca)..

My First Contest is KALAH!!

aKu sampai umah ptg td..cuti Raya Cina 4 Hari..aku pown on9 la.. Then aku teringat pasal contest yang aku join tempoh hari..huhu.. Alamak bro!! Kalah la..haha..tp orait jgk la result dier kan..xder r paling tercorot skali.. kat atas tue aku ader underline kan senarai contest nie..tp yg top3 aku x letakkan la..maleh..hehe..(Jelez la katakan).. Tp xper,,ader lg contest yg best2 aku coba n coba lg mcm Faizal Tahir song..haha..

15 January 2010

BANNER WISH CONTEST





Hehe..mcm bez jer kan contest nie..yela..saper la yg suka suki jer nk perah otak bt banner free kat kiter kan..aku pnya banner pown mcm hampeh g..x kreatif ler mcm FCU nie.. Tp bgus jgk contest nie..walaupown aku bawu jer nk join tp la..at least pmbca blog aku kenal dgn FCU yg kreatif nie..design lawa2 tol..kagum aku..

KENAPA AKU NAK MENANG??
1. Aku nk bg femes blog aku yg buruk nie..(cian aku)
2. Nk mencntikkan blog aku nie..design FCU kan terbaik..
3. Nk meramaikan follower blog nie sbb aku bawu jer buat blog nie..
4. Untuk menaikkan martabat aku sebagai blogger yang x pro..

CIRI2 BANNER AKU NAK??
1. saiz 190x200 cukup lah..
2. nama blog aku mesti ada..
3. Kalo blh design style2 pnya..
4. Kaler lak Bersesuaian dgn bckground blog aku..mrah,hitam.oren..n lg2..

Kepada yg melawat blog aku nie..komen lah ye..doakan aku menang contest nie..trima kaseh..

Dulu,,Kini Dan Coming Soon..

Aku bosan giler x taw nak buat apa..Emm so aku akan citer kan kat korang pasal Hp2 aku yg dulu smpai la skng nie.. Aku start guna hp nie masa aku form 4..huhu,,bawu nak bejinak2 la kiranya.. Tp budak2 sng nie,,skolah rendah pown dah guna hp.. Tue xper g,,anak sedar aku umo 2 Tahun pown dah dapat hp..haha.. Betapa kecilnya nilai mata wang kat malaysia nie yek..blh beli ape saje..(Hp cokia la).. Dulu 1st aku pakai hp nokia 3310..mcm kat bawah nie..

Pastue hujung thun 2005,kira hujung form4 aku,,aku beli lak hp sony ericsson k750i..lama gila aku pkai hp nie..smpai aku masok ke Poly la..ha model sony k750i cmnie la..bes jgk hp nie,,kiranya cnggih jgk la masa tue saer pkai hp cmnie..siap ada kamera lg tuh!

Pastue aku g jalan2 kat submit BM,,aku bekenan dekat 1 hp nie..apa model ntah,,yang penting,,speaker kuat..tergedik2 aku nk beli hp tue.. Aku pown buat point hp oasak kat mak aku.. Padahal nk pow hp baru.. Hahaha.. Rupa2nya hp tue chinese mari maa..haha.. Rupa bentuk hp tue xdapat di search bt masa skng kerana terlalu 'sulit'..haha.. Then aku boring,,aku pakai hp Sony ericsson w800i..org cnie pngil Walkman Emas..cam kat bwh nie..

Lepas ak guna hp nie sepuas2nya,, aku pown beli hp len iaitu..jeng3..Sony Ericsson w910i.. Mmg minat lama dah hp nie.. Nie hp Shake yg pertama sekali antara Sony..(Nokia xtaw la).. Guna pnya guna,,x smpai 3 bulan jer pakai,,dah mcm lingkup..hampeh jer..nie hp Shake aku tue..

Tp smpai skng ada lg hp nie..sebab luaran still lg elok..simpan jer la..buat pekasam..hehe.. Pastue aku melabur lg beli hp Sony Ericsson c902..Hp nie aku beli sbb tgk citer james bond tue..dia pakai hp nie.so aku beli la..tp function cokia jer,,x mcm james bond pown..haha..Tp hp nie tgl dlm kenangan jer..Hilang la plak..aduhai..

Now mak aku belikan Nokia plak kt aku,,Nokia Express Music 5730 yg menjadi kegilaan org skng,,Chewah..Xdak la..murah ja..emm aku pkai hp nie skng n bes jgk la..n coming soon aku xtaw la nk pkai hp aper lak..tgk r yg mana bekenan nnti..hehe..


14 January 2010

V3 Samseng Jalanan

Nie merupakan filem yang diarahkan oleh abg aku si farid kamil.. Setelah sekian lama menunggu filem ini di tapis oleh pihak2 berkenaan,, maka muncul jgk kat cinema yg berdekatan..tp bukan skng kot..di anggarkan maybe dlm 11Mac 2010.. Movie nie ber'genre' Action semata2.. Movie ini mengisahkan tentang Rudy(Farid Kamil) dan member dia(Nama apa ntah) tlibat dlm big problem apabila diorang race smpai Shah n Liza iaitu psngn belangkas mati katak dlm kemalngn..n citer nie bekenaan dadah n Rudy ngn membe dia lari pergi ke KL(Kelang Lama kot) sbb wanted oleh polis..haa..lebih kurg la.. Aku dh tgk pown citer nie.. Cepat kan?? Hampa nk tgk,,tunggu kat cinema..chowzz!!


13 January 2010

Bebudak Senior Poly Spark

Kpd sapa2 yg x daftar pengajian di web poly,, sila berbuat demikian sebab bsok tarikh last utk daftar pengajian on9..then sila print result daftar utk hari pndaftaran 18hb nnti.. so sila segera ye..aku dah datar dah.. Kat bwh nie contoh slip pendaftaran aku..


Sorry! aku terpaksa hidden beberapa maklumat penting mengenai diri spark..

12 January 2010

Kata-Kata Semangat sPaRk

+ Mimpi diperlukan dalam hidup +

+ Jika takut sesuatu, lihat dan hadapilah +

+ Tiada ketawa dlm sehari adalah merugikan +

+ Lelaki x berharta mempnyai lidah bermadu +

+ Tiada hadiah berharga selain nasihat yg baik +

+ Semua perkara sukar before menjadi mudah +

+ Kegagalan merupakan permulaan nak success +

+ Tanpa permulaan tidak akan smpai ke mana2 +

+ Harta menjamin dunia, Iman menjamin akhirat +

+ Jika poket penuh, tidak akan kekurangan sahabat +

+ Lelaki berani mungkin kalah but x akan mengalah +

+ Dendam adalah manis but balasannya adalah pahit +

+ Org yg selalu usaha akan takut terhadap kegagalan +

+ Lelaki pendiam ibarat air tenang dalam dan bahaya +

+ Berdoa & Meminta bukan suatu perkara yang sama +

Merantau Warrior

Merantau Film manghasilkan sebuah karya yang x brapa merantau sangat bg aku..hehe.. Movie nie bes but i think kan,, bez time 'gocoh' jer..(Kelantan Language).. Movie nie mengisahkan pasal mamat silat nie kuar p bandar sebab nk keja as teacher silat kat sana(Silat Harimau)..pastue terjadi la citer apabila adik kepada Sisca Jessica ::seakan2 agnes monica:: (heroin) mencuri dompet beliau.. N bertemulah beliau dgn papa jahat (ganster+bapok ayam) hehe.. Then ber'gocoh' la depa dengan jayanya.. jalan citer agak slow..X teratur sngt then bez part lawan jer.. Aku bg la 3 star.. Peace!!

bOleh jer melayu bergocoh..hehe..

08 January 2010

BrokenCyde Is Broken!!

Aku suke dgr lagu dr band Brokencyde nie..diowg bawak genre Rap n Scremo kalo aku x clap.. Boleh tahan jgk la..aku x sempat nk letakkan mp3 diowg..tp insyaallah kalo aku x bz nnti aku sharekan utk hampa semua k! (mcm la ada owg bkak blog aku)..

Virus Di Mana-Mana

Sejak sekian lama aku telah mendalami hp terbaru aku,, kini telah tiba masanya ia buat perangai seperti hp2 lain jugak..haha.. Aku nie mmg xblh pkai hp lama2 asyik nak osak jer.. Baru2 nie la, hp aku masok virus kot..gelabah aku.. mana la aku reti pasal hp nokia nie..serabut jer dia pnya function.. Tp sekarang dah ok sebb ada sorg insan mulia nie ajar aku format Memory di hp..haha.. benda simple pown aku xtaw..waduh2..malu tol.. Tp skng hp ak dpt digunakan seperti sedia kala..but,,Game N-Gage dah hilang sumer..rugi gila babi..ish!!! Nyesal buat pandai2..

Alesana The Emptiness 2010

The Emptiness (Album Terbaru Alesana 2010)
Download - klik sini