Last updated!

04 May 2011

Photoshop Manipulation Ala Osama

assalamualaikum..
salam bloggers..
kawan kawan blogger sihat ke tidak hari ini?? ada selsema?? batuk?? hmm tak mengapa,, makan ubat dan rehat banyak banyak ok.. Hope semua kawan kawan blogger apit sihat sihat selalu di samping keluarga dan boyfriend/girlfriend tercinta..

Hari ini apit nak berkongsi dengan kawan kawan blogger semua mengenai kecanggihan dan kepelbagaian dalam mengendalikan perisian yang diberi nama Adobe Photoshop.. Adobe Photoshop nie memnag terkenal dengan pelbagai guna dan semestinya untuk mengedit/memanipulasikan gambar contohnya gambar peribadi,logo,perkahwinan,pemandangan dan sebagainya.. Apa? Tiada Adobe Photoshop? Meh download sini ok..apit kongsikan dengan kawan kawan semua.. Ini hanya portable sahaja. Adobe Photoshop CS4. Mudah. Hanya download bagi habis lepas tu extract then guna! Mudah kan? Tak payah nak install install bagai.. Apit guna yang portable nie saja..senang..ringan dan user interface..

Portable Adobe Photoshop - Klik sini untuk download

Seperti entri apit yang lalu mengenai penipuan gambar Osama Bin Laden, apit rasa terpangil pulak untuk mencuba bakat dalam bidang manipulasi gambar seperti gambar Osama Bin Laden tue..hehe.. Apit tak la pandai sangat dalam bidang memanipulasikan gambar nie tapi at least apit nak cuba dan warning orang yang edit gambar Osama tu bahawa ramai orang Malaysia pown boleh buat lg hebat dari dia. Bodoh nak menipu tak pandai.

Gambar gambar kat bawah nie gambar yang apit cuba edit (manipulation of Photoshop) menggunakan Adobe Photoshop CS4 (Portable)..

klik untuk tumbesaran yang sihat



OK..sudah tengok gambar apit edit di atas kan.. Ada ala ala gambar osama yang diedit tue ke tak? hehe.. Ini hanya percubaan apit dalam bidang manipulasi gambar seperti ini. Mungkin ramai yang lagi expert tentang manipulasi gambar macam nie. Sekali lagi apit tegaskan ini hanya percubaan apit untuk mencuba bakat apit dalam bidang edit mengedit nie. Hehe.. Kat bawah nie ada lagi gambar apit cuba manipulasikan dari gambar yang sebenar.

klik untuk tumbesaran yang sihat


klik untuk tumbesaran yang sihat

Okay! Setakat ini sahaja entri tentang manipulation Adobe Photoshop apit. Kepada yang nak komen gambar buruk apit tue boleh tinggalkan komen di bawah ini ok. Terima Kasih kawan kawan. Ha kepada sesiapa yang lebih arif tentang Photo Manipulation Photoshop, mintak kongsi dengan kawan kawan blogger semua okay!

Salam : By Hafizzi Aziz


59 orang comel komen:

aqmalazmi said...

wahhh..cantek la derrr!!!!
pasal obama gua tanak comment
HAAAAAAA
:D

Shida Radzuan said...

huhu..nampak beno nipunye^^ kite bako je benor2~

LADIT_14CELL said...

wah keren juga ne edit fhoto nya,,salut dech,,,

faralovexx said...

haha,,boley tahan aa apit..huk3...
tp btol laa,,igt org zaman skrg snang ke nk kena tipu...stakat nk bezakn original ngn fake,memang senang..hihi...
pasni,edit gmbr fara plak..hehe

siti suraya said...

erk , seram je tengok . hehe . (:

Melda Mohd said...

Pic yang kat castle tu cun! =D

fiq. said...

hebak2..
ntah2 awok terlibat dengan penipuan ni ye idok??

NadiaFaz said...

haha . menakutkan pun adaaa gambar tu . padahal edit je .

aRe-PeaK said...

aqmalazmi : obama tue tipu jer!

Shida : kita bako! setuju? angkat tgn mcm sayeeee...

Ladit : terima kasih banget..

fara : edit gambar fara? boleh jer..

suraya : gambar yang mana satu seram?? hehehe..

melda : terima kasih melda..

fiq : haha..saya tidak terlibat langsung! hihi..

nadiaFaz : edit scary..hihi

aneng hitchies said...

hahahahah . terbaik ! suka pic gigi pirana tuh

Fathiah Hamim said...

aiyak. gamba jelir lidah tuh scary la ngeng. :P

aRe-PeaK said...

aneng : hehe..gigi pirahna + alien marikh..hahaha..

aRe-PeaK said...

fathiah : ha tue nama brutal..ganas x?? ada mcm predator x?? hihi..

Aida Omar said...

ahh! sudah xdpt tido la malam nie..hahah

cantik ah apit edit yg gambar bawah tu..

Eyrah ♥ said...

waa. pndi2 edit gmba. suke gmba yg family kt rmh hantu tu. haha :D

aRe-PeaK said...

aida : terima kasih edit..dlm percubaan ja..

aRe-PeaK said...

eyrah : suka? credit to hafizzy aziz..hihi..sng jer kalo tahu basic adobe..juz guna basic..

Norhafsham said...

ni bkn osama da.obama pon bley kot.huhu

aRe-PeaK said...

Norhafsham : betol..osama ngn obama dekat sama ja..
ntah2 orang yang sama..
penipu betoi amerika.haram jadah betol..

Norhafsham said...

xsyak la.tp obama lg terok dr osama. amerika bkn bley caye skunk ni.kaki kelentong la

aRe-PeaK said...

Norhafsham : dulu ingt x masa obama jd presiden amerika? ingtka dia boleh bwk perubahan..tp lg haprak..
kesimpulannya sapa yg jd presiden amerika..semua xleh pakai..

Norhafsham said...

yeah.dorang sume same je.yahudi la katakan.

Scya LollitA said...

haihh . ni la jd kalo teknologi maju sgt . konfius mne yg real mne yg fake -.-

aRe-PeaK said...

Norhafsham : yahudi bodoh!

aRe-PeaK said...

Scya LollitA : diorang guna teknologi untuk menipu..diorang xtahu bukan semua orang yang bodoh mcm diorang..huhu..

mabk.abubakar said...

pergghhh.. kalo mcm nie lah gayanyer.. Terbaikkkk..

c.i. said...

cuba edit gambar obama pulak...wat mcm osama tu..american percaya tak?haha...

aRe-PeaK said...

mabk.abubakar : thnx bro..hihi..

aRe-PeaK said...

c.i. : kalo edit obama,,sah2 amerika dtg cr pasal plak ngn malaysia..ada saja point diorang nak cr pasal ngn umat islam kat dunia nie kan..

♥♥LiSsA♥♥ said...

huhuhu.macam same lahhhhh:)

i'm the stalker ! said...

oke anak anak . nampak ta permainannye kat situ ? hahha^^ lau ta nampak p balek sekula tadika balek .

lalallaaa^^

aRe-PeaK said...

♥♥LiSsA♥♥ : haa..mcm sama kan..magic! hehehe..

aRe-PeaK said...

i'm the stalker ! : anak2 semua nmpak..kalo nk g tadika..jgn tadika kat amerika ye anak2,,nnti ajaran terpesong..hihi..

Norhafsham said...

ate xyah jejaoh mekome menganta ank g tadika.moh anta kat teman.muahaha~

aRe-PeaK said...

Norhafsham : hahaha..sakit perut aku wey..merapu kuat ang nie no..
announce " pada sesiapa yang ingin menghantar anak2 untuk dijaga oleh beliau sila hubungi saudara ini..utk maklumat lanjut boleh ke website beliau iaitu http://www.norhafsham.blogspot.com/

Norhafsham said...

sori la bro.aku da tingtong ni.tu psl merapu mcm org xdpt muruku.

btw, thx ho sbb pomot link aku yg comot tu^^

aRe-PeaK said...

Norhafsham : bereh bro..satu pala ja kita..hahaha..

nano said...

apittttt,,,nano mai cni,,,skrg de kat kmpg dah,,,,ermmm nano caya tu sume photoshop semata,,,,eh2,,lagu tuh,,,sedey,,npe apit pasang???tacing tau

cikida said...

wahhhhhhhhhhh,,semmat r ! nak satuuu kasi edit boleh ?? ahha..

aRe-PeaK said...

cikida : nak apit edit gambar cikida ke?? hihi..

Izzuddin Fauzi said...

ajo ak buat bulleh :D

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

CWL wanie LovelA said...

hehhe nice entry folow u.folow me back naa keep in touch

aRe-PeaK said...

Izzuddin Fauzi : buleh..sng ja..juz guna basic photoshop ja..ce tgk youtube..bnyak di situ..

aRe-PeaK said...

CWL wanie LovelA : u follow..i follow..terima kasih..hihi..

Miss Shikio said...

geli lah tgk osama tu

hahahah~

eh2.. nnt edit lah pic kita dok kat dasar lautan ka

hahahahha~

aRe-PeaK said...

Miss Shikio : dasar lautan?? bolehh..edit Miss Shikio kena telan dek jerung ok..hihi..

shidee said...

hai.. nice blog.. beautiful picture.. i love it..

if you have time come to visit my blog http://shidee08.blogspot.com/
do not forget to follow me..

thank you..
hehee..=)

cik sakdi said...

edit cantik sket obama oi. heheh

cik azeya said...

photoshop punye hal. -_-'

aRe-PeaK said...

cik sakdi : obama x pro..mengaji takat spm ja..tue x reti..hahaha..

aRe-PeaK said...

cik azeya : taw xpa..

zacky ~786~ said...

mmg smart la beb... :D

Jierah dongsaeng said...

tipu je ni :(

Gee said...

wahh..yg pic bawah tu cantik la..nampak real..boley edit tuh..hehe

leeanna said...

wahhh ! thumbs up to this entry:) best gilaaa:D hehe

aRe-PeaK said...

zacky ~786~ : thnx zacky!

Jierah dongsaeng : tipu belako!

Gee : hehe..nmpak real ke.. thnx..dlm proses percubaan..

leeanna : thnx leeanna. done follow kamu!

euka said...

apit,apit tau tak kalau nak download photoshop untuk macbook kat mane???

NoRaQiLah JohaRi said...

apit..x blh nk download la..
malware detected =(

cik saa said...

da download... pastu kene extract ke mana plak? tak paham laaa