Baca Entry Latest Nie Jugak!

28 May 2011

Terima Kasih Encik Nuffnang

salam bloggers kepada semua..
harap kawan kawan apit sihat hari ini..alhamdulillah..
entri apit kali ini buat pertama kalinya berkenaan dengan Encik Nuffnang..
ini bukanlah disebabkan apit telah menerima BE dari Encik Nuffnang okay!
terlalu jauh untuk menerima BE dari Encik Nuffnang kita ini..
mungkin nanti blog apit akan terpilih untuk untuk menerima BE dari Encik Nuffnang kita yang sangat baik hati ini..InsyaAllah..
apa itu Nuffnang??
mari kita mengenali Encik Nuffnang terlebih dahulu..
Nuffnang merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik.
Pelantar dalam talian Nuffnang membolehkan pihak pengiklan untuk menyiarkan iklan berasaskan grafik mahu pun video ke dalam lebih 100,000 blog pelbagai jenis pelantar.

Pasukan-pasukan di setiap pejabat Nuffnang giat berusaha menghubungkan jenama-jenama produk kepada para blogger Nuffnang. Di antara para pengiklan Nuffnang ialah Citibank, Nokia, Sony, Procter & Gamble, Nokia, Nike, Nestle, dan banyak lagi!

Selain pengiklanan berasaskan blog, kami juga membina reputasi kami dengan menjadi sebuah komuniti untuk blogger oleh blogger, menganjur dan menyokong pelbagai jenis aktiviti seperti tayangan wayang, seminar/bengkel kerja, parti dan lain-lain lagi.

Nuffnang telah menjadi tumpuan media akhbar utama seperti The Star, Malaysia dan The Sunday Times, Singapura selain media-media lain.


okay.kisah apit pula.
hari ini apabila apit membuka akaun nuffnang apit..
wah..wah..wah..tersenyum sendiri..
mana tak tersenyum..dah ada peningkatan la dalam akaun..
sebelum ini sangat la susah untuk dapat rm0.25 sen pown..
tapi hari ini tersenyum lebar melihat akaun nuffnang apit..
suka suka suka..permulaan yang baik..
mungkin apit menghantar ticket pertanyaan pada Encik Nuffnang tempoh hari atas bantuan dan nasihat kawan blogger apit tersayang iaitu saudari Shida yang banyak membantu apit dalam proses mengaktifkan diri dalam nuffnang..
walaupun traffic belog apit tidak lah meningkat sangat..
tetapi alhamdulillah sejak dua menjak ini banyak peningkatan..
bukan dari dalam Malaysia sahaja pengunjung belog apit..tetapi
dari lain lain negara jugak..lihat di bawah..


Oleh sebab itu apit menggunakan khidmat Google Translate dalam belog apit bagi memudahkan pengunjung dari luar dapat membaca dan memahami sedikit demi sedikit isi entri..
ini juga atas nasihat saudari Shida kerana beliau mengatakan bahawa bukan sahaja pengunjung dari luar negara sahaja yang mungkin berkunjung ke belog kita malah dari Nuffnang juga akan datang berkunjung..
Kalau kawan kawan nak tahu Nuffnang kini mempunyai cawangan pejabat dalam 4 buah negara iaitu Singapura, Malaysia, Filipina dan Australia.
Katakan lah Nuffnang dari Autralia TIBA2 berkunjung ke belog kita, dan tiada Google Translate, mungkin ia tidak dapat memahami apakah kandungan belog kita dan mungkin tidak dapat melihat apakah iklan yang sesuai untuk diletakkan pada belog kita..
Itulah pentingnya Google Translate..yang penting bahasa yang digunakan dalam isi entry seboleh bolehnya jangan digunakan bahasa sms!

akhir kata terima kasih kepada Encik Nuffnang!
tersangat sangat terima kasih.
harap harap dapat menerima BE dari pihak Encik Nuffnang.

salam by Hafizzi Aziz


18 orang comel komen:

syufaa said...

hihi..nuffnang mmg agak lmbt cikit..
tp sekali dia bertmbh..agak byk kan..
syg jgk dkt nuffnang..
hikhik..tp kne jgk ada side income lain..
boleh try churp churp or says.my..

:)

Hafizzi Aziz said...

@syufaa : haah nak try yang len tapi nuffnang x jelez ke?? hihi..minx tunjuk ajar syufaa..

wan_cikgumuzik said...

nii entri nihh nk pujuk nuffnang ler nihh??? hahahaaha... boleh dapat kerrr???

Hafizzi Aziz said...

@cikgu wan : dalam proses pujuk memujuk jugak la..hihi..tapi pg td ada pningkatan..syiok gila..hahaha..

cayob said...

Time Blog Walking
Tu lah...nuffnang ini....mmm...dah berapa bulan pun masih lagi 50sen hehehe....sabar je lah......terkejut sya dengar lagu awk......teruskan blogger


Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........
http://cayob.blogspot.com/

Sern said...

wan, sern dlu pun lambat nuffnang ni bermanja2 kat blog..tapi...sekali sern hantar ticket..hah! amek...skali 8 iklan tgah jalan...tak metred agik...ehhehe..apit pun boleh!!! cayok2..tp jgn masukkan youthsays..sbb nanti status gliterati akan jatuh...nuff akan tarik status tu....n one more..dgr kata blogger lain..kalau pelawat dari negara lain, kite tak dikira unique click...

Aerol Hafiezi said...

best nyeee. ..aerol 1iklan be own takde =_='

shena erfan said...

hehe. congrats2. nnt dapat earning byk, ley la buat giveaway kan? hehe

Hafizzi Aziz said...

@cayob : hihi..lagu ganas + pop..kih3..okay saya akan berkunjung dan follow..thnx komen entri ini okay!

Hafizzi Aziz said...

@sern : mintak tunjuk ajar sern utk tips2 taw..jgn sombong2..hihi..

Hafizzi Aziz said...

@Aerol Hafiezi : apit pown xdpt BE apa lg..tp xpa..sabar membawa berkat..kih3..

Hafizzi Aziz said...

@shena erfan : hihi..insyaallah..

shida'R said...

apit alhamdulillah hehe^^

Hafizzi Aziz said...

@shida : alhamdulillah shida..hihi

aMiRaH said...

Saya still tak faham sal nuffnang nih.. :( tapi sy join seja dorang.. =P

ummie said...

salam..macam mana apit hantar ticket pertanyaan dekat nuffnang??
umi dah almost giveup dah ni.

Miss Yaya ★ said...

Abg apit , BE toh ape yee . :3

SmilingKidtie said...

abg apit, camner nak daftar nuffnang ek?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...