Last updated!

27 May 2012

Tragedi Berdarah Drag Racing di Himpunan Sejuta Belia Pukul 12.30 Hingga 2 Pagi

Satu tragedi berlaku di Himpunan Sejuta Belia sekitar jam 12.30-2.00 pagi tadi iaitu di dalam acara Drag Racing anjuran Kementerian Belia dan Sukan di Putrajaya, malam tadi. Penganjur rasmi perlumbaan drag race telah mengeluarkan kenyataan bahawa tiada kematian tetapi 2 orang penonton cedera parah dan yang selebihnya cedera ringan. Kita saksikan video di bawah ini di minit 5.29.


TENGOK JUGAK -->  http://bit.ly/LcMoYF

Hmm moga mangsa yang parah cepat sembuh. Itu la, buat program sampai ke pagi buta. Aku tengok Himpunan belia nie bukan nak mendidik belia ke arah keislaman, tapi lagi melencongkan belia ada lah. Bawak datang artis K-Pop lah..Berdangdut sakan semalam. Sampaikan kuliah agama terpaksa ditunda untuk memberi peluang kepada hiburan camnie. AGAMA ISLAM diketepikan di negara Islam sendiri. 


Lihat Juga di -->  http://bit.ly/LcMoYF

p/s : Fatwa kata himpunan Bersih hari tue haram, yang nie, tak haram ye. Mana dalil yang menghalalkan konsert K-Pop nie ye? Mana pergi majlis-majlis fatwa? Hiburan Diutamakan, Islam Ditinggalkan. Dunia akhir zaman. Waalahualam.


16 orang comel komen:

cik tenggiling said...

saya pun tak setuju dengan sejuta himpun ni sbb rata2 remaja yg dtg adalah melayu islam, dimana terdapatnya pergaulan bebas diantara lelaki dan perempuan(lebih kearah kezinaan)..

iejjah piejah said...

kan..pape jek program hari belia semalam...walaupun saya pergi...kahkahkah...sebab saya ada program...jd saya terkecuali :P

lyana kamal said...

Aiseh! sakit hati betullah!

ciksengeh :D said...

sepatutnya diperbanyak kan lah majlis-majlis ilmu untuk mendidik belia-belia . hmm .

|shuhadaothman|TM said...

motif hari belia ni apa sebenanya? errr...

Anak Ulu Cheka said...

Allah balas online je terus tu
tapi masih x faham2
masih x ambil ikhtibar utk berfikir

cik ainisha said...

xsangka macam tuh skli jdnya.. marilah kita bersama berdoa agar semua mnrima hidayahNya.

CiK FizA said...

kuliah agama d batalkan sbb buat majlis belia cm nie? =,="

ntah apa2 je kan~ yg hiburan d agung2kan. agama d tepikan.
hurmmmm. renung2kan lah >.<

MawardiYunus said...

gua p tgok pameran tentera.

Anis Farhana said...

Serius, saya rasa malu bila ada program mcm ni, tapi kuliah agama diketepikan . ya Allah :'(

Cik Ummi said...

sebenarnya,program mcm ni bukan tujuan utama nak menghiburkan belia sebenarnya.
physically,yes."MEREKA" menghiburkan belia dgn pelbagai aktiviti yg menarik.
but inside,siapa tahu sebenarnya itu cuma propaganda utk pru13 yg akn dtg neyh.

cuba fikir sejenak.
kalau betullah "MEREKA" sayangkan kita,sayangkan belia,sayangkan negara,"MEREKA" akan buat aktiviti yg menarik SEKALI DENGAN aktiviti keagamaan.Barulah namanya mendidik belia jasmani dan rohani.adelah jugak bekalan utk akhirat nnt.


Ha,itu dah solat isyak ke belum tuh???Maghrib time tu tgh buat ape lah??
Ade ke buat solat jemaah?Ade ke event diberhentikan sekejap,then ramai2 solat berjemaah berimamkan PM 'kesayangan' tuh?Hoho.In your dream lah !


Maaf kalau ada yang tersinggung.Saya cuma risaukan negara ni je.Risau sebab populasi belia kat negara ni mmg sangat ramai.Tapi,kalau majoriti belia dah rosak,siapa yang nak dipertanggungjawabkan utk pertahankan negara ni?


Allah sentiasa berada dekat dengan mereka yang mengingati-Nya tidak kira ketika mereka senang mahupun kala susah..

Cik Lyeen said...

objektif dan matlamat sudah jauh menyimpang....objektif ingin membina dan membawa belia ke arah yang lebih baik..tapi matlamat itu tidak menghalalkan cara..:) Pincang semuanya apabila kepribadian belia muslim itu tercalar dibumi sendiri...Wallahualam..T_T

Norliza Nordin said...

salam takziah buat yg terlibat. seriau je ngk.. hukhuk

elyna mirsada said...

jenguk cni..apit buat le dudel utk sy skali..hehe^_^

cik penyu said...

@iejjah piejah saye pon der program kat saner

Asilah Sahira said...

ceramah UAI lebih bernilai drpd artis korea yg rata2 taruk plastic syrgery je kat muke :)