Last updated!

19 May 2012

Syeikh Muszaphar Ajar Anak 10 Bulan Berenang & Menyelam

Anak Syeikh Muszaphar Shukor dan Halina, Sophea Isabella yang lahir pada bulan Julai 2011 yang lalu kini sudah berusia 10 bulan. Tapi bukan itu yang menarik, apa yang menarik adalah cara didikan awal angkasawan pertama negara Malaysia kepada anaknya adalah dengan mengajar anak mereka menyelam dan berenang. Ia memang agak luar biasa didikan sebegini di Malaysia, walaupun umum tahu ianya  pernah dipraktikkan di luar negara. Didikan begini popular di Australia kalau tak silap. Ia dipanggil water baby. 

Lihat jugak kat sini ---> http://bit.ly/MetCCJ

Jom tengok sini jugak --> http://bit.ly/MetCCJ
Ish best sungguh. Nie kalau mak ayah bijak, anak pown diberikan didikan awal yang bijak. Bestnya. Mesti mahal nie kalau nak latih camnie. Huhuhu. Anak aku nanti pown nak buat camnie jugak lah (tue dia berangan dah) Moga anak mereka akan menjadi orang yang mengharumkan nama negara macam ayah dia jugak. 
credit to : www.opssmedia.com

14 orang comel komen:

BlueiceButterfly said...

~uish..takut lak tengok tapi baby tue comel je dalam air..hehe

|shuhadaothman|TM said...

alahai, comelnye. hebat2. kecik2 da pandai menyelam dlm air :)

Faizul Osman said...

comel lah baby tu...

dear yayah said...

bgus la didik anak dri kecil.. nt besar sure independent dak ni

MawardiYunus said...

bulat tol muke anak dia :P

Nurain Nadhirah said...

kiut lagi comel baby tu.. :)

niedaida said...

muke baby tu selambe je..nieda yang tengok dah rse mcm nk lemas he3

3no gr33ny said...

nk buat mcm ni xboleh nak rasa ksian kt bby la..huhu..

xsampai hatinyee

Awan Nina said...

baru 10 bulan .
memang gempak lah :D

SoutulMujahid said...

bagusla... nabi pun sarankan kita belajar berenang, tunggang kuda, dan memanah

fina fento said...

dalam islam sendiri digalakkan mengajar anak2 berenang dari kecil. memanah pun. oh, menunggang kuda jugak :D

Adam Haiqal said...

anak dia sangat comel! :)

ini lah keluarga sekarang patut fikirkan... fikir utk masa mendatang,masa depan.. dr. sheikh buat begini mungkin bersebab...kan?:)

49 said...

kening sama macam ayah dia jaa.. ish, sampai sekarang pun ceq tak gheti berenang lagi..

Solehah Shamsuddin said...

Bestnye la baby ni dpt belajar berenang.bgusla dh kcik2 tau berenang.cme terkjut sbb baby tu bru 10 bln je.hebat laaa