Last updated!

14 May 2012

Alhamdulillah..Blog Ini Tak Jadi Nak Tutup



Assalamualaikum w.b.t

Hari tue kan apit ada gtaw kan belog nie akan diremove oleh pihak NetKL kan? Siap dapat warning lak tue kat email. Memang gelabah dah la time tue. Boleh tengok entry tue kat SINI. So apit pown amik keputusan untuk membayar kepada pihak NetKL. Apa? Rasuah ke apit? Aiippp.. Bukan aku yang rasuah. Tapi "orang kaya" atas tue ja men rasuah-rasuah. Hahaha. ---> http://bit.ly/J3PIbX


Haaa..nie apit bayar untuk domain apit lah beb. apa tue domain? tue ha www.fizgraphic.com. Itu lah orang panggil domain. Bukan hosting taw tapi domain saja. Still pakai blogger cam korang gak. Ramai yang tanya camna nak buat .com cam apit tue. Suruh buat tutorial bagai. Adik-adik ku, nie kena bayar taw. Kita menyewa domain kat dorang. Bukan free2 jer. Setahun RM35 apit bayar. Kalau nak tahu lebih lanjut korang boleh ke www.netkl.com pastue korang tanya la kat operator dorang. Ada live chat dlm tue okay.

Alhamdulillah. Sudah setahun apit berdomain. Apit start buat domain dari 15 May 2011 tahun sudah. Time tue akak bee tolong apit urus semua. Alhamdulillah dapat renew untuk tahun 2012 plak. Ada rezeki lagi tuhan lagi. Syukur sangat kat ALLAH S.W.T. Dapat lagi berkongsi minat melukis kat belog nie. Insyaallah apit akan tetap lukiskan doodle2 muslim dan muslimah untuk korang. Moga digunakan untuk kebaikkan lah. 

Thanks kat korang gak sebab sudi jengok belog nie walaupun sebulan sekali ja. Apit hargai sangat2 taw. Tanpa korang, sapa lah aku nie. Takdak korang, tak berblog lah apit nie taw. Huhuhu. Terharu la plak. Okay lah korang. Salam.

14 orang comel komen:

CiK FizA said...

Alhamdulillah~ Teruskan lukis doodle comel2.! Hee. :DD

sanaa said...

jangan tutup lagi..kalu nak tutup jugak wat backup blog..ihihhi..ini sebab tutorial pasal adobe yang apit tunjuk tu, saya masih buat sebagai rujukan saya..hihihihi..

Ryu on ahsfantasy24.com said...

best pakai domain sendiri,
ringkas sikit :)

Cikgu Azim said...

salam hafizi..klu kita guna domain berbayar,tpi msih guna platform blogspot..klu kita xbyar domain tu, adakah .com akan bertukar ke .blogspot jgk??anyone has opinion??

♥ Syikin_My ♥ said...

sama la kita, akak pun buat domain gan netkl, baru jer lagi :)

Farah Izni said...

jgn tutup lg brader apit..farah newbie lg dlm arena blog2 nie..kena wat byk tutorial tau,hehehe :)

misz_eyza said...

owh dia memang macam tue ker apit? lambat bayar tros bagi warning nak remove blog?

Pretty2 Shy said...

Fuhhh .. nasib baek tak jadi close ..

AlyNn NyzAa said...

alhamdulillah..nasib baek xjadi tutup..lau x mne nk cari doodle2 comel cam abg apit pnye...hehe

hahafyza said...

alhamdulilah . lukis doodle bnyk2 lagii :)

Acik Ita said...

alhamdulillahtak jadi ditutup...
^___^

acik pun guna netkl tu...
domain saja...

am|rul semp0y said...

ape yg best pakai domain ni? bro apit tolong jawab cikit..ape kelebihan die?

deno said...

domain? apa tu? mcm pernah dgr je.. apit... deno nak request tutor kegunaan setiap function tab kecik2 belah kiri dlm photoshop tu? deno blur.. smapi skrg tak reti guna.. hehe.. thanks.. (sori2)

DAIRI SEDETIK LEBIH said...

yeay!! teruskan usaha APIT melukis doodle yang comel2!