Last updated!

21 May 2012

Sinopsis Dan Download Lagu Tema Seindah Sakura

Korang duk tengok tak drama Seindah Sakura nie kat TV3 pukul 7mlm? Dah jadi macam rutin lak kul 7 bukak tv. Hahaha. Best plak ceta nie. Walaupun aku nie meluat ngan Fasha Sandha, tapi baguih jugak budak nie berlakon. Boleh la. Lagu dalam nie pown layan gak. Tajuk Harapan - Hyperact. Baru apit taw yang drama nie diadaptasikan dari Novel Seindah Sakura jugak. 

SINOPSIS NOVEL
Kisah Shaqira seorang pelajar miskin yang bermasalah di sekolah, Cikgu Airil gurunya menganggap Shaqira berperangai buruk dan dia sering sahaja dihukum di sekolah. Selepas kematian moyangnya cikgu Airil sedar akan kesulitan yang dialami oleh Shaqira, dulu cikgu Airil bersangak buruk kepada Shaqira selepas tu dia semakin mengambil berat hal Shaqira hingga menimbulkan rasa sayang.

Selepas rumah Shaqira musnah terbakar Shaqira tidak ada lagi tempat bergantung hidup, Datuk Walid bapa cikgu Airil bersimpati dan mengambil Shaqira tinggal dan menanggung perbelanjaan persekolahan Shaqira. Di rumah Datuk Walid Shaqira tak disenangi oleh salah seorang lagi anak Datuk Walid. Anida sedar Airil ada perasaan sayang kepada Shaqira dia berusaha untuk membuat Airil bencikan Shaqira. Airil telah berlepas ke luar negara kerana terlalu kecewa. Shaqira semasa tinggal dengan keluarga Datuk Walid, dia berjaya dalam spm dan menyambung pelajaran hingga ke luar negara.

LAGU TEMA SEINDAH SAKURA
Harapan - Hyper act - DOWNLOAD
Mafa ft Ronnie - Buatku di sana - DOWNLOAD
Arahmu - Panic room - DOWNLOAD
Ku Tiba Lagi - Hyperact - DOWNLOAD
Banyak lagi di -->  http://bit.ly/LcMoYF

7 orang comel komen:

Rubikz Key said...

wahh, macam best je. /me x penah lagi tengok cite ni. biasa tengok nada cinta je. hahaha.

Dysha.Pinkstudio◕‿◕✿ said...

sedap lgu ne.. apit cri la lagu cite paan & paiz..sya malas nk cri..hahaha

FITRAH JAMIL said...

bez sgt cite ni..hehe

Aira Amir 姶良 said...

Thanks sebab share..
Mak suka sangat tengok cerita ni sampai suruh download lagi lagu ni..
cuma kita tak tahu nak cari kat mana...
Mak dah baca novel tu...
Boleh cari novel tu kat Popular...

cik ainisha said...

assalamualaikum.. nak ucapkan terima kasih kepada abg fiz.. :)

http://satumakna4u.blogspot.com/2012/05/repost.html

Ct_hAjAr said...

Thanks Fiz..kita dh download pun..best kan citer ni..lagu pun best..baru rating naik..hehe

Anonymous said...

tak best lansung