19 May 2012

5 Anggota Polis Rempuh Pagar Kompleks Seri Perdana

Gambar sekadar Hiasan sahaja.
Lima anggota polis cedera dalam kejadian merempuh pagar Kompleks Seri Perdana, yang juga kediaman rasmi Perdana Menteri di Presint 10, Putrajaya, awal pagi tadi. Dalam kejadian kira-kira jam 5 pagi itu, dua mangsa mengalami kecederaan teruk termasuk patah hidung dan kaki sementara, tiga yang lain cedera ringan.

Semua mangsa yang berusia 20 dan 22 tahun kini dirawat di Hospital Putrajaya. Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh berkata, ketika kejadian, lima anggota terbabit yang bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam sedang bersiar-siar di kawasan tersebut. Menurutnya, siasatan terperinci akan dilakukan bagi mengenal pasti punca kemalangan sehingga merempuh pagar Seri Perdana.
“Ada kemungkinan mereka ini mengantuk atau mabuk tetapi kita akan meneliti melalui rakaman kamera litar tertutup di kawasan kediaman itu dan menyiasat punca sebenar. “Keterangan daripada mereka akan diambil dalam masa terdekat untuk siasatan,” katanya selepas merasmikan Sukan Rakyat Polis Bersama Masyarakat Sempena Hari Polis ke-205 di Kerinchi, hari ini.
Mohmad turut menegaskan supaya tiada spekulasi yang dibuat berhubung kejadian tersebut kerana pihaknya akan menjalankan siasatan secara menyeluruh. -sinarharian-

p/s : Kemungkinan anggota polis nie terbawa2 lagi perangan nak merempuh peserta Bersih 3.0 hari tu. Nampak pagar PM tue macam peserta bersih 3.0. Hahahaha. Tetapi polis mabuk? Hmm.. Harap siasatan yang telus dan adil dan umukan pada media. (telus ke mereka nie?)

2 orang komen:

Unknown said...

dalam setandan pisang tidak semua nye busuk =)

Awan Nina said...

jangan kerana nila setitik , rosak susu sebelanga sudah .