Last updated!

10 October 2013

Pre Order T-Shirt Blogger Dibuka Sekarang!



Assalamualaikum geng-geng fizgraphic. Okay kali nie aku nak PRE-ORDER untuk T-shirt blogger yang orang tunggu-tunggu selama nie. Khas untuk blogger-blogger saja okay. Hampa ada yang dah pernah beli baju blogger sebelum nie? Apakata try pula pakai tshirt blogger yang diberi nafas baru nie. Yang paling best, boleh letak URL sendiri kat baju. So memang baju tu, hampa sorang ja lah yang ada dengan URL blog sendiri kan. Takkan nak pakai tshirt blogger yang ada link URL orang lain. Nak promote link orang lain plak padahal kita yang bayar dan pakai. :-)

So dengan adanya link kita sendiri kat baju, sedikit sebanyak dapatlah bagi orang kenal blog kita dan tahu yang kita nie sebagai blogger. Takda la orang pandang, alahai blogger ja pon. Hello blogger banyak yang dah berjaya okay. Penulisan blogger sekarang dapat perhatian taw. Takmau cakap banyak, meh aku explain baju jenis apa dan material yang digunakan. 


Embossed Silscreen nie aku akan print pada tulisan BLOGGER tu bewarna oren. So tulisan blogger akan seakan timbul taw. Kita mesti nak mentioned blogger kan, so aku guna keunikan macam nie supaya nampak menarik baju tu. Memang mahal sikit embossed printing tapi serius berbaloi bila aku p tengok kat kedai. LAWA!. Tak sabar nak pakai lak rasa. Jom tengok di belakang plak untuk URL. 


TAK SUKA LENGAN PENDEK? LENGAN PANJANG PON ADAAA!!!

Aku paham keadaan perempuan yang kena tutup aurat. Okay sebelum hampa nak tanya, aku terus bgtaw lah yang ada jugak lengan panjang (long sleeve). So yang mana muslimah boleh la pakai lengan panjang dan link URL boleh jugak nak letak di depan di bawah perkataan BLOGGER tu sebab letak belakang xnmpak sebab tutup ngan tudung kan. 


BAJU yang digunakan adalah 100% Cotton dan size yang ada setakat sekarang nie ialah XS - XXL. Yang pompuan size kecik pada S tu, pakai S ja, biarlah longgar sikit kan, tutup kemaluan anda :-) S pon dah kecik dah tu. Cantik dah :-) Ukuran untuk baju seperti di bawah. 


Mesti akan tanya ukuran baju untuk long sleeve lak kan. Sama ja cuma korang labuhkan lengan ja lah. Aku taw orang malaysia suka bertanya. :-) Harga untuk baju plak ialah : 

LENGAN PENDEK = RM33 SEHELAI
LENGAN PANJANG RM40 SEHELAI
+
POSTAGE RM5
NAK ORDER? PM FACEBOOK --> TEKAN
Hihihihi. Aku rasa itu ja kot yang boleh aku nak explain pasal baju nie. Kat bawah ni soalan-soalan lazim yang korang akan tanya, aku jawab siap2 lah.

SOALAN-SOALAN LAZIM

1. Ada BAJU warna lain tak selain daripada warna hitam?
Jawapan : Ada warna merah gelap dan biru gelap sahaja. Kenapa warna cerah takda? Sebab apabila request atas warna baju yang cerah, kena guna ink bewarna hitam, itu akan menaikkan lagi kos ink untuk baju padahal untuk ini hanya menggunakan ink warna putih dan oren. :-)

2.  Tak boleh kurang lagi ke HARGA tu?
Harga rasanya dah okay kot sebab URL sendiri, pastu embossed silkscreen (tulisan timbul). Kalau nak harga kurang lagi, boleh beli 3 helai ke atas. Pakat lah ngan kawan-kawan lain untuk beli jugak, Insyaallah aku bagi diskaun lah. 

3. Sampai bila nak open pre order nie ye?
OK aku akan bukak order sampai 14hb sahaja. Selepas tu, akan tutup order dan pada 16hb akan dicetak baju blogger masing2 mengikut URL yang telah diberikan. 


4. Kalau nak FREE boleh tak? Soalan FEMES!*
Tak boleh sebab kos nak buat ni bukan guna duit hasil sumber bumi yang ada di malaysia seperti bijih besi, getah, minyak, cukai2 dan sebagainya. So nak taknak, kena gak bayar. Hihihi. :-)

5. Tshirt labuh muslimah labuh ke punggung ada tak?
Boleh nak buat tapi kos baju muslimah kosong sahaja belum print dah cecah RM30+ keatas mcm tu. Kalau 3 orang sahaja order, berapa nak jual, kos printing lagi, URL lagi kan, so pakai tshirt yang majoriti boleh pakai :-)


17 orang comel komen:

~Setanggi Syurga~ said...

jenis tshirt labuh muslimah tak buat ke?

baby comel said...

cantik apit, nak try hitam pulak. dulu dah pernah try beli yg putih. hitam atas ni look nice =) esok kita proceed utk payment ye..

Azhafizah Md Nor said...

done promote :)

Nasuha said...

cunlH...

Nao Mei said...

lama tak singgah blog adik..hihi...

sayangnya warna putih tak ada...kalau ada cik akak mahu..hihi...
warna gelap cik akak tak suka sangat lah dik..takut tak terpakai :)

cweet pinky said...

terbaek ! menarik dan da bomb , so , CP nak order la :D

singgah pagi kat sini , jemput ke blog :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Nk order!!

Marou Apple Hijau said...

done... waiting for payment

recent post : CNBLUE Jadi BBF ke 250

Shida Radzuan said...

orait roger and out..fhm nk promote dah nih hehee..

zuera said...

assalam.. apit.. aku nak... cmne nak contact?? no tipon?

Zana Hassan said...

nak order la hehe...

ain ruslee said...

nk order jgk ..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

apit terbaik.

Busyra Bt Takiyudin said...

ala. teringin nak order. nak order lepas raya. tp date akhir order 14hb. hari ni la. huhu

Busyra Bt Takiyudin said...

teringin nk order

Cik Fie said...

terbaik :)

tarmizi said...

Peh smart