Last updated!

05 July 2012

Tempahan Vector Dari Little Caliphs International



Korang tak rasa pelik ka aku jarang nak update blog sekarang nie? Kalau tak pelik tue nampak sangat la aku nie perasan ja lebih. Hahaha. Bajet orang baca jer blog nie kan. Ohh tidakkkkk. Hmm jaran nak berupdate sangat dah blog sebab bz. Ya Bizi! Bizi drawing. Hmm selepas sekian lama x melukis vector, akhirnya aku melukis kembali. Kali nie dapat tempahan dari company Little Caliphs International. Baca msg di bawah. Hihihi. :-) Alhamdulillah.


Sebenarnya doodle yang saudari tue nak, tapi bincang punya bincang, xjadi nak buat doodle. Boss dia nak vector. So dengan rakusnya terima terus pelawaan ini. Lagipown lama dah x melukis. Time nie lah bagi jari jemari nie cekap semula. Ada banyak jugak kena lukis nie. Hampir 6-7 vector gak kena lukis. Tapi buat masa sekarang dah siap 3 vector. Korang leh tgk kat bawah nie. 

Lihat Di Sini ---> http://bit.ly/Q5y9fI
Nie vector yang pertama kena buat. Kiranya nie vector untuk present kat Boss la. Bila siap separuh, try tunjuk, alhamdulillah. Bos suka nampaknya. Vector yang apit lukis sekarang pown lain sikit caranya dari dulu. Dulu cara len, skang nie cara lain. Sekarang banyak guna fill path dari guna stroke path. Saja nak cuba cara baru lak. Gambar nie agak susah di bahagian belang2 baju dan beg sekolah tue. Tapi dapat siapkan dengan jayanya. Yeah!

Tengok Juga Sini ---> http://bit.ly/Q5y9fI
Vector yang kedua nie agak cepat sikit nak siapkan dari vector yang first tue. Tapi vector nie agak mudah sikit nak buat sebab tak banyak mimik muka yang kena lukis. So takda la susah sangat. Yang sejadah tue guna kreativiti sikit sebab nak ceriakan vector nie. Hihihi. Agak best jugak lah lukis vector budak2 nie. Sejuk mata memandang sikit. Budak2 lah katakan. Suka budak2 sangat2. Hihihi. Peace.


Dari tadi vector lelaki ja kan. So try plak vector perempuan. Comelnya budak pompuan nie. Alahai. Huhuhu. Vector nie lagi sikit lagi nak siap. Sekarang nie ada masalah sikit, so tak leh nak siapkan cepat2. Tapi akan percepatkan dan tunjuk kat korang vector nie. Hihihi. Banyak lagi nak kena makeup kat vector adik nie. Tak berapa nak puas hati sangat. Hihihi. Kalau korang nak belajar photoshop nie, korang boleh tengok SINI okay. Apit ada jual DVD tue. Selamata melukis. Thanks membaca. Salam.

39 orang comel komen:

Fatihah said...

sangat cantik !

Alieza Dayasari said...

waaaaaaaaaa memang berbakat.
syabas.. menarik. berapa upah 1 tu?
mcm berminat plak saya ni nk uat 1 utk diri saya.

Iza Zaty said...

perghh ! gile cool ^_^ menjadi la .. same je !

Hafizzi Aziz said...

Terima Kasih. :-)

Hafizzi Aziz said...

Boleh PM apit ye di fb :-)

Hafizzi Aziz said...

Hihi. peace

Linda AnNur said...

cantik la pit ^_^

keri ikhwan said...

pergh... smart ar. menjadik tuu. masyuk la dpt bnyak2 sekaligus camni :D

dayah danisha said...

Ya allah ! sunggOh kreatif abg fiz ne . Terbaekk rr !

MISS Z BERCELOTEH said...

smart o.. hehhe..
semoga semuan berjalan dgn lnacar :)
http://misszberceloteh.blogspot.com/

nuha ahmad said...

wow terlalu awsome sangat :)

Nur-nba said...

Sangat cantik.. Tahniah ye.. Apit dah semakin dikenali.. Gunakanlah bakat yang diberi ke arah kebaikan..

nurdani said...

semuanya memang buat aku ternganga la apit. sangat cantik vector tu

Hafizzi Aziz said...

thanks. boleh la.. :-)

Hafizzi Aziz said...

thanks bro. boleh la rzeki. hihi.

Hafizzi Aziz said...

thanks dayah!

Hafizzi Aziz said...

Insyaallah. amin.

Hafizzi Aziz said...

wey. puas aku cr hang di facebook. x jumpa. nak tanya banyk benda, tp hang xdak. huk huk huk.

lilypelangi said...

sangat sangat sangat hebat la apit nie!

ainulaqma said...

waahhh cantik!!!

Singgah sini.. Jemput bace entry baru~ http://diagonallife.blogspot.com/

Izzati Syazwani said...

Comelnyaaaaaaaaaaaaaa !! ^_~v
Lepas ni bolehlah tempah kat Apit eyy ? :D

Hafizzi Aziz said...

eh takk. banyak lg nie kena belajar.

Hafizzi Aziz said...

thanks. serbuuuuuuu!!!

Hafizzi Aziz said...

thanks. eyh boleh ja. huhu

Ain said...

Waa...vector apit macam real je. Siyes ain cakap =D

Busyra Bt Takiyudin said...

wahhh.. real giler... :)

Secrets of A Teenage Girl said...

wah, tahniah sbb dpt twaran tu~
seriusly, cantik sgt! memang nampak real..
keep up the good work fiz ;)

putryteya said...

waaah , comel2 semuanyaa ...teringin nak belajar ! :)

Aida Omar said...

tudia apit makin maju sekarang no.. bagus2.. aida doakan moga rezeki apit makin mewah :) chaiyok2..

MawardiYunus said...

wow osemmm

aniqbukhary said...

Serious. Nice bro..

Hafizzi Aziz said...

thanks. cuba la belajar adobe photoshop. x susah kalau tahu function2.

Hafizzi Aziz said...

amin aida. hihihi.

Hafizzi Aziz said...

thanks bro. hihi. lu bila g?

Hafizzi Aziz said...

Thanks bro. :-)

✿ MisZ FieQa ✿ said...

cantik kot vector nih..satu vector brape eh?

shida'R said...

tgn bseni xleh nk kate pe..tnjuk ajar ku sifu :)

BaBaH said...

cantek.. fizz.. kene tukar la copyright footer kat bawha blog tu.. sebab skarnag dah tahun 2012.. heheheh

deno said...

sangat cantik!!!! sekarang pun deno nak cuba buat mcm ni jugak.. cuma tak jadik sgt.. hihik :)