Last updated!

09 July 2012

Review The Amazing Spider-Man. Geram Tengok Gwen!

Okay kali nie aku nak baut review sikit pasal Filem The Amazing Spiderman yang tengah meletup kat pawagam. Sebenarnya hari first ditayangkan memang nak p tengok dah, tapi tak jadi sebab tiket lewat sangat time tue. So hari nie berpeluang p tengok sebab takda keja then ada la masa free sikit tengok wayang. Takmau ceta panjang2, nak story pasal sipderman nie jer kat entry nie. 

Movie start pukul 3.20 petang. Tue jer yang agak awal selepas pukul 2.15. Sampai lewat plak nak beli tiket 2.15. Siap tengok yang 2D lagi. Kenapa bukan 3D? Sebab malas pakai spek 3D tue. pening kepala ja pakai. So layan 2D jer lah kan. Hihihi. 

File The Amazing Spider-Man nie bukanlah sekuel dari filem-filem spiderman yang lepas2 tue taw. Takda kena mengena langsung rupanya. Masa tak tengok lagi, ingatkan anak spiderman yang amik alih jadi spiderman. hahahaha. Bila ntah spiderman kawen kan. Okay aku mengarut. Ha jangan nak buat pelik lak nanti kalau bukan hero spiderman yang asal berlakon (Tobey Maguire) sebab hero spiderman kali nie cam budak2 sikit aku tengok (Andrew Garfield) Hihihi. Hensem sikit dari spiderman yang lama aku rasa.


The Amazing Spider-Man mengisahkan tentang Peter Parker yang masih bersekolah dan dibesarkan oleh bapa saudara dan emak saudaranya, Ben Parker dan May Parker. Peter Parker ni sebenarnya nak cari siapa sebenarnya ayah dia. Lepas terjumpa satu beg dokumen milik ayahnya, dia terjumpa satu dokumen rahsia and mula nak menyiasat apa rahsia disebaliknya. Tengok sini ---> http://bit.ly/Q5y9fI Dan masa ni lah dia mula tahu sebab kenapa ayah dan mak dia tinggalkan dia pada makcik dan pakcik dia dulu, and hasil dia siasat dokumen tu lah bawa dia ke Oscorp dan Dr. Curt Connors, bekas rakan sekerja ayahnya. Dalam masa yang sama, Peter Parker berkenalan jugak dengan Gwen Stacy lakonan Emma Stone (memang cun awek nie. Gebu gila! ) Bukan heroin lama si Mary Jane dulu tue. Hihihi.


Time Peter Parker ni kena gigit kat belakang leher (dulu di tangan) dengan spider dari lab Dr. Curt Connor, terus dia dapat power spider dia tu. Tapi kelainan Spider-Man kali ni, dia more high technology dari Spider-Man lain sebelum ni sebab dia takde spider web sendiri keluar kat tangan. Cam pelik lak spiderman kali nie kan. Hahaha. Then, dia pergi cipta device dia sendiri, then letak kat pergelangan tangan dia. Agak bijak jugak Spider-Man alaf baru ni. Nak track kes-kes jenayah dalam bandar pun dia pakai scanner device dia cipta sendiri, terus boleh detect kalau ada kes jenayah apa-apa. Tengok sini ---> http://bit.ly/Q5y9fI Sebenarnya Peter nak cari penjenayah yang dah tembak Uncle Ben dia. Kiranya nak balas dendam la. Tapi lepas kemunculan Lizard a.k.a Cicakman tue, barulah dia sedar dia jadi nak jadi hero untuk selamatkan orang awam. 

The Amazing Spider-Man ni macam komedi banyak jugak. Tak sesuai utk kanak-kanak sebab Gwen dengan Peter sikit-sikit nak kissing. Standard cerita mat saleh la, kalau tak kiss tue, x sah! Hahaha.. Yang best, Gwen ni anak ketua polis bandar tu rupanya. Dan bapak Gwen a.k.a ketua polis ni tak suka Spider-Man. Macam-macam gak lah part2 yang best. Tak sama dengan spiderman dulu-dulu tue. Korang pergi lah tengok sendiri okay. Takkan nak cerita semua lak kan. Kasi 4 bintang jer kot dari 5. So itu saja. Salam.

p/s : Malam nie nak mimpi Gwen. Huhuhu.

16 orang comel komen:

profmie said...

cite ni memg best,,..akpUn b'peluang tgk mse ari jmat lps lg.huhu..pelakon kli ni hebt2x..

~SchaaFeezaJajA~ said...

ishh kena g tgk..esok trus pg ehhehe

Alieza Dayasari said...

ada makhluk baharu erk. waaaa.. mcm hulk..
nk pergi tgk ni...

Hafizzi Aziz said...

Kan3. Best gak kan. Tapi cam kelakar ja spiderman galas geb sekolah. hahahaha.

Hafizzi Aziz said...

pegi jangan x pegi. Hihi.

Hafizzi Aziz said...

Haa makluk baru. Cicak. hihi. Putus ekor, tumbuh balik. hihi.

Si Matatajam said...

cerita cam best..tp byk kissing la pulak..hadoi...kena pikiaq 40 kali kalau nak pi tengok ni..

rAIHan said...

erm..mcm best. tp tade masa nak g tgk.

eyjalukman said...

hehe klu sume nk cite baik kita je jd pengarah , ye dak ? ohh ingt ni mcm sekuel film yg lpas ke apa .

Mira Adzlia said...

hohoho....mcm best tp xterase nk g tgk..hihihi

PENDIDIK2U said...

x tgk lagi lor..best ker ..brape star kasi...

P#eoniX said...

jejaring lelabah kembali lagik!!!!!hheheheh....minat giler kat spidey!!!!

Azhafizah Md Nor said...

serius best!amboii..kalau gebu kasik kat apit ye.

azizah :) said...

wow.. movie baru...harus di terjah ni..

Fienazzuki said...

adoi...nak!!!!!!!!!!!!!!!
hahaha
Btw, Pendatang baru kat blog awak!!!

Yui Bieyna said...

Haa.. Kite pun tgok cite nihh. :P
Seriously, jln cite nye lgi best, trg n nyata gtue...
Cite spiderman lpas2 mcm x tntu.. XD