Last updated!

15 July 2012

Review 10 Blogger Terpantas!

Tension taktaw nak updated blog pasal apa. Freebies jemu. Tutorial pown dah jemu. Entry dating ngan neelofa pown dah jemu. So saja cari pasal post kat facebook konon2 nak review 10 blog terpantas. Hahaha. Memang suka cari pasal aku nie. Haa amik kau! Kena gak review blog satu persatu nie. Hihihi. Yang mana terlepas sory lah ye. Cuba lagi len kali Hihihi. Apit akan komen setiap blog satu persatu. First time nie nak review blogger. Waahhh! Kalau terasa ke apa sory lah ye. Peace.

1. http://diariaida.blogspot.com/
Okay dik, abg nak komen sikit kat pasal blog adik ye. Blog so ar pink. Make sure kemaskan blog tue ye dik. Kemas tue yang akan menarik pembaca usha blog kita lama2. Hihihi. Better buat masa skang tak payah letak lagu lagi. Header tue sila centerkan (tengah) ye dik. Nama atas header tue buang. Create jer nama tue di header. Banyak lagi kena makeup blog adik nie. Newbie ye dik. Takper, teruskan blogging ye. Chaiyok2! Done to be ur follower #20. Peace.


2. http://amaninatarmizi.blogspot.com/
Okay blog simple.nice.sweet. Comelnyer header. Nak pinjam leh tak? Nama apa nie? Aman kan? Ye kot. Okay aman. Blog okay dah. Cuma boleh tak letak gadget apa2 di bahagian kanan tue. Sebab entry panjang kan, tapi gadget tepi kosong lak. Alaa tak sedap kit mata memandang. Tapi loading blog sangat laju. Like! Tak macam blog fizgraphic nie. Lembab! Save Energy tue berguna ke? Saja jer tanya. Hihihi. Yang gadget profile tue buang lah adik aman. Yang di bawah Jamu Mata tue. Tak penting yang tue. Buat la fanpage untuk blog tue. :-) Haa buat la Cbox ke, apa ke untuk blogger lain tinggal jejak. Kan senang. Nanti kemaskan lagi. Btw, nice blog. Teruskan berblogging ye. Done to be ur follower #66.


3. http://www.rubikzkey.com/
Haa blog nie nk review lebih2 pown tak leh sangat. Sebab tak pasal2 aku kena hack. Hahahaha. Okay, nak komen header dulu..Bagi menarik lagi bro header tue. Backgroun blog dah sempoi. Soft2 gitu. Tak banyak sangat nak komen pasal blog nie sebab dah okay. Segala2nya dah ada. Like page tepi header tue x sesuai lak  di situ. Kan? Haa tab menu tue buat la warna biru gak bro. Hihihi. Biru sokmo aku nie. Aku dah lama follow blog ko okay! Teruskan buat tutorial blog. Bley sama2 newbie belajar benda baru. Nice blog. :-)


4. http://ceriterabudakspek.blogspot.com/
Header sempoi + simple. Untuk tab menu tue kan, sila edit bagi nampak menonjol sikit. Sebab tab menu orang tak nampak. Kemaskan di situ. Lagiiii.......Haa kalau boleh kan, jangan buat 1 page tue banyak entry. Better buat 2 entry pown dah cukup. Kalau macam apit, satu page blog, satu entry jer kan? Haa. Bukan apa, xnak pembaca blog scrol blog kita banyak sgt di bawah. Takut diorang bebai jer nak scrol atas, then pangkah. Lagi satu, sila letak gadget follower di tepi tue. Jangan la guna floating follower. Huhuhu. *Dah klik churp2 kamu yang banyak tue :-) Hihihihi.


5. http://www.jijahcomey.blogspot.com/
Perghhh. Sapa edit blog nie? Pink sokmo nie. Comel header tue. Hihihi. Better buang kot exchange link blog tue. Cam semak kita di atas tue. Hihihi. Bagi apit la. Yang floating button boboiboy tepi tue, edit sikit tulis facebook ke, apa ke, baru orang taw nak klik mana satu facebook atas twiiter. Okay? Gadget follower ngan shout sila letak di atas sikit. Jangan di bawah sangat. Orang kekadang nak bw, nak cepat jer cari Cbox. Okay? So far, semua okay :-) Doodle apit di bawah tue. hihi.


6. http://www.rienrose.com/
Takda apa yang nak dikomen di blog nie. Dah perfect. Header lawa + comel. Kemas. Amboi dah berdotcom kan skang. Maju setapak dah. Bagus2. Memang betul2 blogger nie. I Loike! Lawa dah blog. Biasa lah kan, orang kedah gak. hahaha. Kita serupaaaaaaa. Geng la kita bak hang! Hihihi. 


7. http://blogbudaksengal.blogspot.com/
Apakata try letak gadget follower tue di tepi2 tue. Haa kan lagi menawan blog. Huhuhu. Oh bloglist di bawah sekali ye? Naper tak letak di tepi jugak? Kan leh jimatkan orang nak scroll blog. :-) Kemaskan header tue. Banyak songeh lak aku nie. Hahahaha. Background kalau yang lagi cantik, mesti lagi stylo mylo. Cer try. Peace. :-)


8. http://www.manokelpase.com/
Oh blog SEO rupanya. Taktaw apa yang nak direview. Hahahaa. Header kecik. Cebterkan menu tab tue bro. Gadget follower naikkan. Letak di bahagian Site Search. Dengan Fibox sekali taw. Mudah. Lagi..hmm apa lagi ye. Tak nak komplen pasal blog SEO. Daa. Hihihi. :-)


9. http://nanieteukie.blogspot.com/
Okay first nak gtaw, loading blog laju jugak. Header not bad but perlu kemaskan lagi. Bagi sesuai dengan background belakang tue. Dah ada gadget follower kan tepi tue, yang floating follwer atas sekali ngan dashboard tue tak payah la letak. :-) Lagi, sila kurangkan bilang entry pada satu page. Buat 2 entry utk satu page pown okay kot. Hihihi.


10. http://princessuna.blogspot.com/
Kenapa tak buat header? Huhu. Owh seorang ibu kepada baby yang comel. Blog akak simple, kemas. Kurang kat header jer kak. Ada header comel Sikit. Header penting utk orang ingat blog kita. Pastue akak memang xnak letak cbox or fibox ke? Kan senang nak berhubung dengan blogger2 lain. Saja suggest jer. :-) Comel anak. Kim slm kat abg ye. Peace. 


23 orang comel komen:

Mieya Atiera said...

Wahh, best nyaa. Jeles pulak ^^

Iza Zaty said...

hurm , untungla :(
nak jugak di review . tapi tadi on9 lambat.
hahaha ..

Rien Rose said...

wah! nasib baik tak kena marah dengan otai heheh maceh review ^_^

ccicute said...

wawawa... terlepas sudaaa... :P buat gak sampai 20 blog.. :P

Sabrina said...

Wah,best nye sape yang tercalon dalam review 10 blogger terpantas...
dapat tahu kelemahan n kelebihan blog masing2.. huhu..
siap dikritik oleh cik abang yg hebat nie lagi uh... huhu..
anyway thanks yea,coz visit my blog,sya hargai sangat.. :D hehe

izan mama mia said...

wah dasyat cara apit review blog org yew..hikhik..mama pun teringin nak tau pendapat apit tentang blog mama nie...hehe...ada masa jemput ler ker 'miaduniaku'..

aliff zulfan said...

blog sy x masukkan ke kan laju mcm F1 lg...hihihihi meh la singgah....http://zulfanzuhayr.blogspot.com/

Fieka said...

Bestnya! Nak jugak merasa blog direview. Terlewat!! :'(

Farah Azurah said...

try ah jugak masuk blog fara..mne taw ada pape yang perlu ditegur.. ^^

Emma said...

err, tlg review blog sy skali.. hahaa.. kalo bleh, tlg kemaskn skali.. hohoho

Hana said...

tak tersenarai.. sedeyh ni. Nanti buat la lagi :D

syarmimi said...

ohh my ! jeles.

Sop Nama Saya said...

x pernah gi lagi sumer tu.. terjah jom!

Hajjatul Darwisyah said...

Jelesnya depa kena review ngan blogger famous..,
Nak kena review gak :)
Boleyh x?
Kalau boleyh nieyh link blog : http://budaxmatacomey.blogspot.com/

Aida Omar said...

ala.. rugi tak online tadi kalau tak mesti tercalon :P gedik.. mereka2 majoriti newbie eh.. moga mereka bertambah maju dengan komen2 apit.. good job apit.

Asyiqin Haulisah said...

rajin benar ye. ni kes bosan tak tahu nak buat apa lah ni?

shida'R said...

comel2 blako demo heheee ^_^

Siti Aqilah Munirah Ismahisham said...

wakaka. banyak songeh komen blog orang. pasni kite pulak komen blog kamu. tapi tak layak kot. ehehek. :p

Maisarah Azmi said...

comel header2 diorang..

Rubikz Key said...

hahha, yg kt bhgian menu tab tu mmg aq mlas nk ubah =3

Syafiq Ajis said...

wahh!! no.8 !! terima kasih apit !!! hahaa.. selalu singgah blog apit.. terharu seyh~ =)

Syafiq Ajis said...

hahaha.. oke2,akan ada perubahan nnty.. makceh apit bg tips.. psl SEO tu, baru lg nk wt tuto.. hahaha.. adoi, ade2 je apit niy,,

Terima kasih taikotai !

Aanuar said...

dah lambat ke??? aku nak jugak hehe...
buat review blog part 2 pulak....