Last updated!

29 April 2013

Faizal Tahir VS Norman KRU



Assalamualaikum w.b.t

Norman KRU nie tak habes2 betul. Mesti dia ada kepentingan dalam kerajaan dulu sebab tu berhempas pulas mempertahankan kejahilan dalam sistem pemerintahan Malaysia nie. Sudah-sudah la tue. Hampa dah kaya dah. Filem Malaysia nie tak kemana pon kalau pelakon semua tak tutup aurat, peluk2, tidur sekatil mcm suami isteri. Alasannya shooting. Lancau la shooting. Sapa pon perintah tak penting pon sebab kualiti filem tu mesti lah kena best. Tengok filem Ketika Cinta Bertasbih. Islamic filem. Best ja dan dapat sambutan. Setakat hampa bt filem pelok2, hantu bodoh, tak payah la. 


Kepada Faizal Tahir, syabas! Anda faham dimana datangnya rezeki. Bukan dari pemerintah tetapi dari ALLAH S.W.T. Norman, sudah-sudah la tu. Aku dulu respek hang sebab hang pandai meniaga, tapi kalau camnie hang punya pikiaq, aduhhh..hilang respek wey. Hang lagi percaya kat pemerintah dari ALLAH S.W.T. Nauzubillah. Sejak Faizal Tahir mendekatkan diri dengan UAI, alhamdullilah FT dah semakin hebat pemikiran dia. Artis camnie yang kita nak. 

APA KOMEN PENGARAH AHMAD IDHAM

Nie kes di kelantan plak dah. Norman, pergi study dulu k. Johor paling tinggi taw. Aiyaa.

P/S : Mungkin Norman alpa dengan kesenangan dunia hingga terlupa rezeki dia datang dari mana... Ingat semua, rezeki 100% dari Allah bukan dari pemerintah.


29 orang comel komen:

Normi Nieza said...

..:)

cik didiey said...

sy agak terkejut bila baca tweet norman di twitter semalam. rasanya Ustaz Don pun ada membalas. entahlah...bijak berniaga,belajar tinggi2,tapi kalau ilmu agama kurang susah juga

Mas Diey said...

terus aku jd speechless bila baca. --' Moga Allah tunjukkan kebenaran yg sebenar...

Nur Dzafirah said...

FT bkn mmg dari sekolah agama ke.. Hihi... xsalah... :)


#Norman sempit pemikiran~

Murni Afiqah said...
This comment has been removed by the author.
Sukma Haron said...

nie ler akibatnya otak singkat tak reti nak berfikir panjang....

Asyiq Radzi said...

Soal HIV atau masalah sosial boleh brlaku dimana2 shaja. Jgn la kita dangkal terhadap kuasa ALLAH.

Shaqir Ir Manz said...

Aku mampu berhujah dgn 10 org yg berilmu, tapi aku pasti kalah dengan seorang yg jahil, kerana org yang jahil tidak pernah faham landasan ilmu..

-Imam Syafie-

Pakej Percutian Yang Menarik Untuk Dilawati said...

apa ke benda ko merepek nie...ko silap org nie...bukan norman hakim la...ni norman kru...adoii..kena tahu dlu pangkal cerita...hahaha

Shakirah Rosli said...

faizal tahir dulu penyanyi nasyid. semoga istiqamah walupun dh rock hehe norman masih boleh perbaiki tu kena bertaubat. siann dye.

Wawa Rosli said...

sedih betolla baca tweet dye..macam melebih-lebihkan pemerintah daripada Tuhan sendiri...pemerintah pon manusia jgk norman oi!!

Kaizer FA said...

@Murni Afiqah ni norman KRU punya cerita lah..bukan norman hakim

kaizerz said...

@Murni Afiqah ni norman KRU punya cerita lah..bukan Norman Hakim

Sue Nursya said...

thumbs up for FT :)

Anonymous said...

Apa la pompuan tu...mai mana la ntah Norman ex-husband Abby dlm ini crita,hadoiiiii.... Ini crita pasai Norman KRU yg bodoh buta perut xtau bersyukur tu...dia ingat rezeki tu gov yg bg kot...bengong punya org...

Anonymous said...

Chill laa... dia tak betul.. betul kan... tegur cara elok la... tak yah la bodohkan owg... kutuk2 dia tu... Kowang tu pandai sgt ke..? leks laa.. cakap elok2 tak bley ke... jd contoh umat Islam yg reti budi bahasa... Mak Bapak kowang bagi didikan agama sampai pandai bukan nak BODOH kan owg tau tak... ta caya gi tanya Mak Bapak kowang tu...

AFTERDARK said...

Kepada kem-kem penyokong Norman Halim (dari Seni Panggung) dan Faizal Tahir (Seni Nyanyian). Buat apa korang bertekak sangat?? Meh aku jadi referee..

KEPUTUSANNYA IALAH FAIZAL TAHIR YANG BETUL.

Apabila Pakatan memerintah, Liberalisme, Pluralisme dan LBGT akan dilegalisasikan. Oleh itu tiada sekatan kepada semua bentuk hasil seni sepertimana yang berlaku di USA sekarang. Oleh itu lagu rap, black metal, satanic songs dan entah apa-apa lagi semuanya akan LEGAL atas dasar kebebasan bersuara. Begitu juga di layar perak, semua scene pun legal tak kira bercium ke, beromen ke, telanjang ke, pendek kata semua scene boleh. Apa? Korang sangka scene "True Blood" yang ditayangkan di Malaysia selama ni sama ke dengan scene "True Blood" kat US? Kata sana scene "True Blood" banyak adegan sex bogel habis wooooo...

So kerisauan Norman bahawa kerajaan Pakatan akan bertindak seperti Taliban di Afghanistan mengharamkan semua bentuk seni adalah tidak berasas sama sekali sebab hakikatnya PAS yang dikeldaikan oleh DAP/PKR tidak akan boleh menghalang dasar Liberalisme, Pluralisme dan LBGT oleh Kerajaan Pakatan.

Cuma Faizal Tahir slack sedikit saja apabila memberi indikasi bahawa rezeki seni dibawah Kerajaan Pakatan adalah rezeki yang dirahmati Allah kerana ia lebih kepada perkara opposite. Anyway, at least Faizal Tahir masih bercakap perkara yang betul. Congrats pada Faizal Tahir yang mungkin lebih memahami bahawa industri seni muzik dan filem itu adalah salah satu senjata utama Luciferians di akhir zaman ini.

Oleh itu sukacita sekiranya Norman Halim mengaku kalah saja pada Faizal Tahir dan membuat kenyataan terbuka bahawa industri filem (termasuk porno) dan muzik (termasuk muzik tidak bermoral) akan lebih berkembang di zaman pemerintahan Pakatan.

Faeytynn Zayn said...

tak semestinya rezeki tu ade kat mane2,tp elok jugak klo hancur dari terus buat dosa kan...kihkihkih

Haruno Hana 하나 said...

rezeki tu ada kalau kita berusaha.. sbb Allah yg pegang rezeki kita.. kalau Dia tak nak bagi, mungkin rezeki kita dlm bentuk lain pula..

harap2 Norman KRU cepat insaf.. sampai bila nak lambakkan filem yg hampir masuk kategori lucah dan tak bermoral tu? bukan pd KRU aje, tapi pd semua penerbit filem Malaysia..

Cik Fie said...

erm :(

Jeffri Zain said...

jangan gaduh2.... aku yakin BN akan memerintah kembali putrajaya...... pakatan nak memerintah putrajaya? .... jangan mimpi..... tawan dulu johor baru bole cerita
.......HAHAHAHA....

Jeffri Zain said...

jangan gaduh2.... aku yakin BN akan memerintah kembali putrajaya...... pakatan nak memerintah putrajaya? .... jangan mimpi..... tawan dulu johor baru bole cerita
.......HAHAHAHA....

Jeffri Zain said...

jangan gaduh2.... aku yakin BN akan memerintah kembali putrajaya...... pakatan nak memerintah putrajaya? .... jangan mimpi..... tawan dulu johor baru bole cerita
.......HAHAHAHA....

Jeffri Zain said...

jangan gaduh2.... aku yakin BN akan memerintah kembali putrajaya...... pakatan nak memerintah putrajaya? .... jangan mimpi..... tawan dulu johor baru bole cerita
.......HAHAHAHA....

Anonymous said...

jangan gaduh2.... aku yakin BN akan memerintah kembali putrajaya...... pakatan nak memerintah putrajaya? .... jangan mimpi..... tawan dulu johor baru bole cerita
.......HAHAHAHA....

Anonymous said...

amboi...suka2 je nak bodoh2 pembaca blog...ckp org lain p stdy dulu konon...dy yang patot p stdy... statistik mmg ckp kelantan lebih tinggi la...johor pulak kene...

Anonymous said...

hai...tapis komen kerrrr...xbest ar blog nie...asyk dy je bersuara...pembace xde hak bersuara....da la 2... terlalu taksub dgn politik...bosan2...

Murni Afiqah said...

@kaizerz sorry2. dh delete dh. ^_^" xpela memey pn dh baik dgn abby abadi. buat pe nk kutuk lg kn.

Murni Afiqah said...

@Anonymous haha sorry2. aku baru perasan. feel so shtupid lalala. bukan norman hakim, norman kru lol.