05 April 2013

Baishuitai Air Terjun Bertingkat-tingkat



Assalamualaikum w.b.t

Sungguh cantik dan memukau mata sesiapa yang memandang.. Inilah air terjun bertingkat yang terletak di Shangri-La, China. Air terjun ini juga dipanggil sebagai Baishuitai atau sebagai White Water Terraces adalah terletak di Gunung Haba Snow, 101km dari Tenggara Shangri-La. Baishuitai yang mempunyai ketinggian 2380 m dari aras laut ini sebenarnya ialah merupakan sebuah perkampungan kecil yang dikelilingi pergunungan yang indah, terletak di tengah-tengah antara bandar Lijiang dan Xianggelila ( Zhongdian). Dengan kedudukan setinggi 140 meter dan panjangnya mencecah 160 meter telah membuat air terjun ini terbesar di negara China.







P/S : Cantik. Tapi tak boleh mandi air terjun nie rasanya. 


23 orang comel komen:

panglima harapan said...

subhanallah...cntiknya. :)

Hana said...

org buat kot yang tingkat2 tu.. mcm deras je air tu..

Asma' Sah said...

Kalau mandi dkt sini jgk ...MATIII

Unknown said...

subhanallah! cantik sangat :) teringin nak g tengok sendiri

Unknown said...

Knp plak xbleh mnd??

naomei said...

memang cantik ler dik...kalau dpat tengok real lagi best..hihi

Khaulah Alazwar said...

cantiknya subhanallah :D

Sukma said...

wow....amazing...

Unknown said...

tengok air terjun tu jek da rase nak melompat dalam air.. x best la klu x ley mandi situ

Unknown said...

Subhanallah...cantik sungguh ciptaan Allah

NaZiRaH @ Ezyra said...

cantiknya, np plak tak boleh mandi? huhu

Unknown said...

cantik, kt tmpat lain pon ade jgak yg same mcm ni, tp terhasil dr bahan yg lain la...kalau xsilap dlm tv ade tunjuk

Zaza Iman said...

indahnya tgk =)

Chel Alalguring said...

danger. hehe. nama je pun dah berbelit lidah.

Cik Puan said...

Best nye kalau dapat g sini :)

Faeytynn Zayn said...

subhanallah indahnye ciptaan Allah ni

naomei said...

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/04/bila-purple-sah-menjadi-milik-cik.html

wajib baca entri nie dik..entri khas

Busyra Takiyudin said...

cantiknya...

Aimacomel said...

Cantik.... Cantik... Cantik... Nk peluk dia

Unknown said...

SubhanaAllah, chantekk sangat3!...

Dayang Deno said...

deno pernah bc ttg air terjun ni... sesetengah org ckp ia boleh mengubat penyakit...

Solehah Shamsuddin said...

batunya nampak licin. bahaya pun nak mandi

dzafirahzain said...

xboleh mandi? lorh....

cantik!~