Last updated!

05 April 2013

Baishuitai Air Terjun Bertingkat-tingkat



Assalamualaikum w.b.t

Sungguh cantik dan memukau mata sesiapa yang memandang.. Inilah air terjun bertingkat yang terletak di Shangri-La, China. Air terjun ini juga dipanggil sebagai Baishuitai atau sebagai White Water Terraces adalah terletak di Gunung Haba Snow, 101km dari Tenggara Shangri-La. Baishuitai yang mempunyai ketinggian 2380 m dari aras laut ini sebenarnya ialah merupakan sebuah perkampungan kecil yang dikelilingi pergunungan yang indah, terletak di tengah-tengah antara bandar Lijiang dan Xianggelila ( Zhongdian). Dengan kedudukan setinggi 140 meter dan panjangnya mencecah 160 meter telah membuat air terjun ini terbesar di negara China.







P/S : Cantik. Tapi tak boleh mandi air terjun nie rasanya. 


23 orang comel komen:

TeTerBanG said...

subhanallah...cntiknya. :)

hana hadi said...

org buat kot yang tingkat2 tu.. mcm deras je air tu..

Asma Sah said...

Kalau mandi dkt sini jgk ...MATIII

Haruno Hana 하나 said...

subhanallah! cantik sangat :) teringin nak g tengok sendiri

Nurul 'Aiziz said...

Knp plak xbleh mnd??

Nao Mei said...

memang cantik ler dik...kalau dpat tengok real lagi best..hihi

Shakirah Rosli said...

cantiknya subhanallah :D

Sukma Haron said...

wow....amazing...

Bee Haa said...

tengok air terjun tu jek da rase nak melompat dalam air.. x best la klu x ley mandi situ

ELeEa said...

Subhanallah...cantik sungguh ciptaan Allah

NaZiRaH @ Ezyra said...

cantiknya, np plak tak boleh mandi? huhu

Harith Iskandar said...

cantik, kt tmpat lain pon ade jgak yg same mcm ni, tp terhasil dr bahan yg lain la...kalau xsilap dlm tv ade tunjuk

Zaza said...

indahnya tgk =)

Hafizah Alsa said...

danger. hehe. nama je pun dah berbelit lidah.

cik azLyzah⊙.☉ said...

Best nye kalau dapat g sini :)

Faeytynn Zayn said...

subhanallah indahnye ciptaan Allah ni

Nao Mei said...

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/04/bila-purple-sah-menjadi-milik-cik.html

wajib baca entri nie dik..entri khas

Busyra Bt Takiyudin said...

cantiknya...

baby comel said...

Cantik.... Cantik... Cantik... Nk peluk dia

Seneorita Baharin said...

SubhanaAllah, chantekk sangat3!...

deno said...

deno pernah bc ttg air terjun ni... sesetengah org ckp ia boleh mengubat penyakit...

Solehah Shamsuddin said...

batunya nampak licin. bahaya pun nak mandi

Nur Dzafirah said...

xboleh mandi? lorh....

cantik!~