Last updated!

13 April 2013

Strabucks Disahkan Haram Oleh JAKIM? Biar Betul!



Assalamualaikum w.b.t

Eh skang nie aku tengok di facebook keluar balik bab Starbuck nie haram. Aku nie takdal kaya pon nak p lepak Starbuck 2-3 jam macam hampa semua. Aku lepak kedai mamak ja pekena roti canai. Sepanjang hidup aku tak pernah lagi lepak starbuck ke oldtown ke. Tak terasa nak p langsung. Hihihi. Macam tak best ja lepak situ. Lagipon yang lepak situ mesti buat muka bajet banyak duit. Menyampah. Hahahaha.

Pasal info kat bawah nie telah tersebar plak dah di facebook. Biasalah kan orang kita nie ringan tulang jari jemari jer tekan share. Apakata tekan iklan Says aku, leagi berfaedah. Aku pon dapat duit. Hihihi. Gurau. Tengok dulu gambar kat bawah nie yang banyak terdapat di facebook. 


Eh biar betul Starbuck nie haram. Dah la aku usha banyak gak melayu yang selalu lepak minum di Starbucks. Ish nie merisaukan nie. Habes keturunan aku otak tepu satgi. Dah la siang malam disajikan dengan video seks dari UMNO. Kena siasat nie. Aku pon seacrh la di website HALAL. Apa yang aku dapat? Perghhhhhh biaq betoi wey!

WEBSITE HALAL --> TEKAN
So lepas nie jangan duk sebar-sebar lagi naa benda-benda camnie. Kita kena alert sikit. Buat kepastian. Kang jadi fitnah plak. Tapi aku syorkan, tak payah la lepak situ. Jom lepak kedai makcik Char Kueh Teow tepi jalan lagi best. Leh tengok kereta lalu lalang. Hihihi. Makan pon sedap2. Nak gelak kuat2 pon orang tak marah. Hohoho. Tak payah nak bajet banyak duit kat situ. Tapi nak online tu takleh la sebab xdak wifi. Hahahaha. Okay tu saja. Sila sebarkan benda nie. Bye2.


13 orang comel komen:

nabila biela said...

hee..dah lame dh tahu^^

cik kiwi's said...

kah kah kah. apit. apesal iklan atas tu. kah kah kah. manifesto bn tuuu..perghhh :P

Hani Razhani said...

Mungkin haram bukan sebab bahannya, tapi diharamkan sebab ia menjadi talian hayat kepada ketenteraan zionis. Maka, mungkin ada yang sengaja manipulasi status halalnya. Wallahualam...

Haruno Hana 하나 said...

banyak sal halal-haram ni main kat FB.. memang kena cek betul2 ngan JAKIM.. dah la bab nak jadi darah daging kita gak tu.. hehe

lagi suka lepak kedai mamak pekena roti canai drpd Starbucks.. haha

Faeytynn Zayn said...

nasib baik aku tak pernah pergi Starbuck

||aLeaSaRa|| said...

dh lama kan kes hrm ni,hurm akk dulu2 ms bujang sllu lah lepak makan situ lps hbs study.skrg tgk logo tu pun menakutkan nampak benor yahudinya.

ank2 akk ckp kalau hrm knpa msh ada kt msia ni alahai apo mama nye nk jwb he3...

3no gr33ny said...

owhh..tp was2 jugak nak masuk

Hafizah Alsa said...

ayat tak bleh bla.. "Apakata tekan iklan Says aku, leagi berfaedah. Aku pon dapat duit. Hihihi. Gurau.".. apit kreatif... hahaha. mai nak tekan iklan says bebanyak-banyak melon melon

Mieza Jhaa K said...

Ish meloyakanlah mkanan barat ni semua... tak minat..roti canai mamak sedap jgk..

Sukma Haron said...

tak pernah ke Starbuck...

Cik Fie said...

saya tak pernah pergi pon kat starbuck . hihi .

Nur Dzafirah said...

erk. tapi starbucks berkaitan dgn [ konspirasi yahudi] kan... better xyah bazir duit .. g bancuh sendiri je setakat milo secawan huhu...

faez.ismail said...

suma dok kata starbucks haram la.. yg dok p kedai mamak tu, mamak tu semayang dak? klu dia pon x semayang, makanan yg dia bwat tu kira halal jugak ka? fikir-fikirkan, slmt beramal... *masak sendiri kt rumah lg baguihhhhh. halalan toyyiban*