12 April 2013

Koleksi Kek Hari Jadi Yang Sangat Cool Dan Menarik



Assalamualaikum w.b.t

Kek hari jadi (birthday cakes) adalah hidangan yang sering dimakan ketika menyambut majlis hari jadi. Sejarah kek hari jadi ini dikatakan bermula dari Jerman pada kurun ke 15 dan mengalami inovasi yang semakin berkembang pesat sehingga kini. Sekarang ni kek hari jadi ada ada pelbagai variasi dan pelbagai bentuk yang unik dan menarik. 


















P/S : Geli plak nak makan yang sesetngah kek tu. Kek ke perhiasan nie. Hihi.


27 orang comel komen:

Anonymous said...

ada yang x sanggup makan sebab terlalu comel... ada yang x rela makan.. sebab mengerikan.. =="

Najah Mustapa said...

amazing!!!
macam dalam cake boss

Cikrosecute said...

terlampau kreatif....tak terliur nak makan kikiki

Edrina Zulkafli said...

wahhhh. bnyak nye jenis kek. :D tapi....ada 2-3 kek tu yang geli nak makan. cemana laa dy boleh trpk nak buat camtu. hahaha.

JaSSNaNi said...

kalau org kasi adiah kek gerun2 tu mau kita tak potong makan pun.. hahahahahahaha..

Unknown said...

hahha dah mcm cake boss...suh buddy buat la kang

Aina Areen said...

ada yang sedap . ada yang errr !

ZaridaIshak said...

ala... perhiasan jer tu.. kreatif dan inovatif... tiba-tiba dapat idea baru pulak... jeng jeng jeng :P

Tuan Admin said...

eeiii

geli nya nak makannn

welkkkk

welkkkkkkkkkk

orang buat kek untuk makan

ni buat kek macam tak mau bagi orang makan je pun ...

fatihahfazlin said...

kalau ada yang nak bagi kita kek yang last tu, xpelah..terima kasih saja..tengok pundah tak sanggup...huhu

kak gojes said...

wah..hebatnya tangan mereka yg buat kek ni...tp geli pulak makan yg mcm zombie tu..huhu

Unknown said...

Awsome cakes!! az pilih kek no.4 dri ats hehe special for enemies hewhew

Khaulah Alazwar said...

geli tengok kek2 yang bentuk makhluk hidup --' uekk n ada yang comel je ^^

ct cucubi said...

setuju dgn lissa.. huhu

Zaza Iman said...

wah lawa gila..kek kucing, kek merah, ohsem =)

Unknown said...

wahh..ada setengah kek tu sgt menggelikann... :D

Unknown said...

kek makanan peberet sy
blh je nk mkn kek2 di atas..tp buang lapisan icing kat atas tu..hehe
klo mkn jgn tenung lelama..takut mood nk makan hilang..hohoho

Unknown said...

Terlebih kreatifffff ;D haha

maszull said...

assalamualaikum fiz....ada yg cantik dan ada yg menakutkan jer...:)

adarain said...

memang orang yang buat kek nie memang kreatif...kalo tempah nie kompom mahaaaalll...tp belom tntu sedap..

Unknown said...

Kalau dpt kek hari jadi macam ni, tak nk mkn rasanya...nk simpan buat hiasan...

Unknown said...

geli nak makan tengok kudis2 bernanah tu tapi memang kreatif laa

Anonymous said...

boleh dapat penyakit kalau makan ni. banyak pewarna tiruan. tak baik tunjuk kat kanak-kanak kek macam ni. =)

Sukma said...

terlampau kreatif....macam seram jer nak makan kek yang menakutkan tuh...

Cik Fie said...

menakutkan je nk makan sesetengah kek tu . huhuh :)

Anonymous said...

cantik n kretif.. :)

dzafirahzain said...

ok tengok no.3 terus scroll~ -.-