Baca Entry Latest Nie Jugak!

16 April 2013

Says Dah Berubah Ke 8Share



Assalamualaikum w.b.t

Hampa perasan dak website says dah berubah kan? Aku pon baru perasan tadi tengahari sebab aku dah 3 hari tak bukak web says. Tadi bukak, memang aku pelik la. Kemana hilangnya duit aku.


Memang kelam kabut aku tadi. Hahahaa. Rupanya bahagian yang earning tue dah berpindah ke hosting yang baru. Maju dah says nampaknya. Itu membuktikan yang says makin bagus dan meyakinkan. Yeahh cayalah says. Aku memang setia ngan says nie. Sapa tak daftar lagi boleh daftar --> TEKAN. Tutorial daftar lak tengok SINI okay!

Okay camna nak bukak website yang berpindah tu? Camna nak check earning yang hilang tu? Okay semuanya dah berpindah ke 8share.com. Meh aku ajaq hampa k.  Tengok betul2 aku ajaq. Aku ajaq cara nak dapat code iklan sekali. :-)

1. Okay 1st bukak web says tu, hampa tengok xdak bahagian earning cam biasa dah kan. Okay xpa, jangan panik, usha bawah tue ada link. Contoh cam bawah nie.


2. Then keluar announcement dari Says. Depa inform yang depa dah berpindah ke 8Share.com. Hampa tekan ja button hijau. Cam bawah nie okay.

3. Boleh x? Kalau tak boleh, klik --> TEKAN. Then hampa sign in macam biasa. Sign in guna username dan pasword macam akaun di web says jugak. :-)


4. Okay cara nak share iklan plak. Tekan iklan yang ada nilai RM ja taw. Yang xdak tak payah gatai nak share. Tak dapat apa-apa pon. Contoh cam bawah nie.

5. Lepas tekan iklan tadi tu, kuar satu pop up box. Okay kat situ ada button SHARE kaler hijau. Ha tekan ja situ. Eh sebelum tu ada dia suh pilih button facebook atau twitter. Yang aku pilih di bawah button twitter. 

6. Haa keluar kan pop up twitter. Copy code contoh cam kat bawah. 

7. Then share lah code iklan tu kat chat atau post di wall facebook hampa. Siap!


10 orang comel komen:

selipar putih said...

iklan pun makin banyak..ada can nak naik earning ni..

Sukma Haron said...

Saya pun dah tukar ke 8SHARE...

miz ruha said...

dah bertukar ye..? dah seminggu tak buka says... hihi~~

apit, thanks untuk doodle tu... cantik... ^_^

Normi Nieza said...

good sharing...

Cik Fie said...

wow ! nice info :)

Mieza Jhaa K said...

Thank you..

Mama Idlan Irsyad said...

naper saya punya xde share ke fb??

Nur Dzafirah said...

apa niy??? huhu~

ANa Ahmad said...

owh.. mcm tu hehe.. bru tahu.. patot la tak kene suspended hehe terbaik la...

Atie azieda said...

kenapa tetiba 8share sy jadi acc suspended.. tkleh bkak da =(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...