Last updated!

11 May 2013

Gambar Pandalela Tidur Atas Lantai Lapangan Terbang Tersebar



Assalamualaikum w.b.t

Kenal kah anda dengan atlet yang bernama PANDALELA RINONG? Nama Pandalela mulai terkenal apabila dia memenangi pingat dalam Sukan Olimpik pada tahun lepas, 2012. Dia ialah wanita pertama memenangi pingat itu juga pertama kali Malaysia mengutip pingat dalam sukan selain dari Badminton.

Walaupun pasukan Malaysia tidak meletakkan harapan yang tinggi kepada atlet ini berbanding atlet2 lain, namun Pandalela Rinong berjaya mengharumkan nama negara.

Sekarang neh telah tersebar satu gambar di facebook dan menjadi perbualan masyarakat. Gambar yang dimaksudkan ialah ;

Our diving team that includes Pandalela sleeping at New York airport on a 8 hour transit to Miami. Is this the kind of a treatment for a world class athlete? She did not complaint but shouldn't the sporting body give them a better treatment? Tolong lah ada class sikit! How do you expect them to have good endorsement if we don't value their status? This is a real third world treatment. Look at the Twin Tower and this picture, does not tally!

Sumber : TEKAN

Gambar ini dipercayai di upload sendiri oleh Pandalela dalam account facebook miliknya sebelum dicaptured oleh seseorang yang dilihat tidak berpuas hati atas layanan yang diterima oleh Pandalela.

Apa kata anda? Patutkah atlet Malaysia dilayani seperti ini?


16 orang comel komen:

cik kiwi's said...

kalau atlit depa mai negara kita kemain 5 star layanan kita bagi.

Vee Lea said...

Agaknya kalau orang biasa dia bising2 tak? Heh. Tu lah org skrg, pandang sgt kedudukan. Org duk mengemis kat jln raya dia tak kisah pun. Okay la ni kan, at least ada sleeping bag. Kalau pengemis alas guna kotak je. Huhhhh.

Nadiah Ashikin said...

Mentang2 dia org susah... bleh plak buat dia mcm tu.

eimah siti said...

apa kata pandelela sendiri? klau tuan badan tak complaint, knp kita plak yg nak complaint...apa2 pun tanya tuan badan dulu...:)

Haruno Hana 하나 said...

kalaulah betul mereka terpaksa transit 8 jam, better carikan hotel/rumah tumpangan sekejap pun takpe.. it's better drpd biarkan mereka rehat tunggu macam tu aje :/ letih tu main sukan..

Faeytynn Zayn said...

tak patut tak boleh ke kasi diorang tidur kat hotel...ish ish

baby comel said...

nape leh jadi camtu ye??

TeTerBanG said...

wahh!! abg apit tukaq header baru. BLACKOUT. yeah! sokong2 :D

Sukma Haron said...

transit memang memakan masa yang lama lebih-lebih lagi kalau pergi ke tempat yang berubah lawan jamnya, tepuk dada tanya selera....hanya jauhari yang mengenal maknikam...

AinNawwar said...

salam apit. nawwar lupa nak bagitau. nawwar ada ambik doodle free apit, yang doodle muslimah dgn lappy tu. pastu thankyouuu apit. sekarang nawwar dah boleh lukis doodle dah, guna tuto apit. hehe. thankyouuu :)

Bahrain Ramlan said...

siap ada tilam sendiri...
kita manusia biasa takyah la nak layanan 5 star sangat..

Shakirah Rosli said...

laa. siannya..tapi ok gak pglmn tu. nabi dulu pun pernah tido atas daun tamar je :')

Rozuan Ismail said...

kalau Pandalela tak merungut, rasanya tak jadi masalah pape kot

zainatul abu bakar said...

Hohoho..ni pon boleh jd isu ye.

kaizen said...

salah 1 sbb knape org awam harus lebih menghargai atlit negara... jgn tahu kondem jer bila dorg kalah... time menang disanjung time kalah dikutuk... tp disebalik kemenangan & kekalahan itu xde sape tahu pengorbanan melainkn rakan2 seperjuangan

*pernah menghadapi layanan yg same mase jadi atlit U dulu...

Cik Fie said...

tak patut . tak patut .