Baca Entry Latest Nie Jugak!

02 May 2013

Aku Dah Renew Domain Fizgraphic Dot Com

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah aku dah renew domain blog www.fizgraphic.com. Serius kalau NetKL tak hantar email, memang aku terlupa bila tarikh aku kena renew domain aku nie sebab aku cuma bayar untuk setahun sahaja. Ohh cepatnya dah setahun. Sungguh cepat masa berlalu. Thanks kepada NetKL sebab hantar email tolong ingatkan pasal renew domain. Apa yang NetKL email?


Dear Hafizzi Aziz,
The domain(s) listed below are going to expire in 21 days. Renew now before it's too late...
fizgraphic.com - 15/05/2013 (21 Days)


Haa aku dengan gelabahnya, terus login akaun di website NetKL. Sampai dah lupa username dan password NetKL aku. Hahaha. Last2 ingat gak password aku. Then aku cari lah camna cara nak bayar domain. Ha yela, setahun sekali baru nak bayar. Mesti lah terlupa. So kena lah tanya pihak NetKL sebab mintak tolong ingatkan balik cara nak renew domain.

Tapi lepas aku dah taw cara nak bayar, aku buat rilex lagi. Malas nak transfer lagi. Alahai, bukan mahal pon domain nak renew. RM35 ja setahun. Aku bukan takmau bayar, tapi asal nak bukak maybank ja, lembab sikit. So makan hari ke hari. Hihihi. ku pon biar lah selama 3-4 hari. Then tadi dapat email lagi dari NetKL. Apa yang aku dapat? Invoice. Tengok bawah.


Haa besar bukan main UNPAID tue. Biasalah kan. Invoice. Aku pon dengan pantas bukak lah maybank aku, then check balik email yang NetKL bagi langkah untuk bayar renew domain nie. Aku pon transfer lah RM35 kepada NetKL. Alaa adik-adik newbie, RM35 setahun..murah ja..bukan setahun.. Topup boleh kan.. RM35 setahun dikira murah dah tu. Semua mampu insyaallah. Hihihi. Lepas aku transfer, aku pon email lah kat NetKL dan attach bukti pembayaran. Then NetKL reply tak sampai 2 minit.


ALHAMDULILLAH. Tunggu 2014 plak renew domain untuk berikutnya. Thanks kat semua yang sentiasa support fizgraphic yang sekarang hampir mencecah 10,000 follower. Thanks!


19 orang comel komen:

Normi Nieza said...

alhamdulillah...

Aina Mansor said...

NetKL memang friendly user! Buat keja sat ja. Walaupun ada ja yg lagi murah, tapi tetap setia dgn NetKL. Haha ^^

Ismah Atikah said...

Alhamdulillah. Emmm, apa best eh ada domain? heeee. Budak baru tak tau apa :p

Harith Iskandar said...

hehe besar jugak dia nyer unpaid tu...hehe :)
sy ntah bile nk buat domain...xreti aah

Sally Yatiey said...

Alhamdulillah :D

Sukma Haron said...

apa faedah dan kebaikannya domain NetKL..?

Haruno Hana 하나 said...

Hana pun dah beli domain ngan NetKL.. official guna 30/4.. ingat sikit tarikh sbb birthday mama..

hehe :D alhamdulillah, tercapai jugak hasrat nak guna domain sendiri ^^

servis NetKL mmg terbaik! tak sampai 2 jam beli dah boleh guna domain tu.. kalau ada soalan pun pantas betul mereka jawab ^^

Emas Putih said...

hungtunglah haha

Farah Waheda Wahid said...

punyalah besar UNPAID words tu... apa2 pun tahniah sebab dah berjaya renew... ^_^

yang baik Ishak said...

tahniah !!!!

cim said...

wakaka.. weh2.. aku ingat pun nak pakai domain jugak la.. tapi tak reti macam nak buat. hemm... serabut..

Nao Mei said...

oh...domain nie...kena beli rupanya..ingatkan boleh dapat free..hahaha...nanti tutorial passal domain k...

Nur Dzafirah said...

Wow... ramainya.... :D

deno said...

huhu... dneo tak pakai domain...

p/s: jom join segmen deno? LUPUS awareness!^^ http://dayangdeno.blogspot.com/2013/04/segmen-lupus-awareness-month.html

Leen Princess... said...

macam mana domain tuh? utk seme blogger ke? yg bru bleh ke?

Cik Fie said...

Alhamdulillah :D

Shakirah Rosli said...

wah bestnya. teringin gak nk ade domain ^^

MaYa MustWany said...

bagus jugak mereka laju fedback ek..

planning nak pakai bln 8 ni..dok survey2..

fizzy, xbhaya ke appear alamat umah tuh?hati2 ye.

Anonymous said...

Netkl adalah syarikat domain terbaik di m'sia.Syarikat domain terbaik di dunia adalah Justhost & Hostgator:Dengan unlimited bandwidth dan segalanya unlimited.tetapi anda kena berurusan dalam bahasa inggeris.: http://www.justhost.com/track/farish & http://secure.hostgator.com/~affiliat/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=aidil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...