Baca Entry Latest Nie Jugak!

02 March 2012

Tutorial Komputer - Elakkan New Window Apabila Membuka Folder

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang..
kemarin ada membe apit tanya pasal masalah tentang komputer..


apa masalah dia? korang mungkin pernah jadi benda nie..
Bila korang bukak di mana2 folder komputer korang, akan new window
korang paham tak jadi camna? bila double klik folder untuk membuka  folder, automatik akan muncul window yang baru dan begitu jugak yang seterusnya..
Ini akan membuatkan korang punya toolbars jadi banyak dan serabut kan?
camna nak elakkan benda nie dari berlaku? boleh setting..
tapi sebelum tue korang kena lah support mlm 31 march SINI dulu

1. Bukak folder korang tue..Tekan Organiza > Folder and Search Options

2. Pastu dekat bahagian Folder Option tue, korang tengok kat bahagian Browse folders. Korang tick kan pada Open each folder in the same window. Then OK.

3. Cuba korang try, jadi kan? dah tak kuar window banyak2 kan?

3 orang comel komen:

nuyui a.k.a miss YUI said...

info berguna ni.

Aida Omar said...

walaupun tak pernah jadi lagi.. tapi harus tahu pasal nie, kot2 nanti jadi kan.. TQ apit :)

sstandsforsuraya said...

terima kasih atas info yg sgt awesome niey...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...