Last updated!

16 March 2012

5 Trend Perempuan Melayu Masa Kini

Salam blogger dan salam jumaat kat semua. Eh eh korang dok bat apa tue??
Hmm tetiba nak buat entry pasal nie. Trend Perempuan Melayu Masa Kini?
Kenapa dengan trend perempuan melayu masa kini? 
apa yang apit tengok lah kan, makin lama makin merapu meraban ja..
okay2, korang baca 5 trend kat bawah nie okay..

1. Pakaian Sendat dan Ketat
Bila apit ke shopping complex ke, pasar malam ke, kenduri kawen ke kan, kebanyakkan perempuan mesti akan berpakaian yang ketat sampai nampak susuk tubuh badan. Hmm sebagai lelaki, memang la akan tengok kalau seksi sampai camtue. Ustaz ada cakap, kalau nak tengok, hanya sekelip mata sahaja. So bila tertengok tue kan, memang x kelip lah kan. Tahan lama jer. Hahahaha. Apa lah yang membanggakan kaum hawa nie nak mendedahkan lurah dendam "neraka" depan dan belakang. Yang paling bes, budak remaja yang naik motor tue kan. tertonggek kat belakang, ayoyo..terselak apa yang patot sampai nampak spender tue. Ada yang samapi nampak lurah belakang korang tue.. Ish!! Apit yang nek keta ngan mak, bila nampak couple2 camtue, alahai..malu lah wey. 

2. Tudung Nampak Bayang Rambut
Haa yang nie lagi confius. Cik adik, kalau pakai tudung, tapi nampak lagi bayangan rambut tue kat dalam, baik tak payah nak pakai tudung lah. Dan ada jugak buat toncang tinggi2. Tak boleh kan kalau buat toncang kalau pakai tudung? Mintak orang yang pakar bagitaw kat apit. Setahu apit, x boleh kan, sebab bila orang laki nampak, orang laki akan bayangkan rambut dia panjang, kan dah jadi haram. Hmm yelah kot kan? Lagi satu, ada yang bila yang pakai tudung, nampak ekor rambut kat belakang tue. maybe tudung singkat lah kot sampai nampak ekor rambut.. 

3. Pertuturan Lancang dan Ketawa Kuat
Ini berlaku banyak di sekelilingg aku. Dari zaman apit sekolah mengah lagi. Alahai. pompuan yang gelak macam setan pown ada. Gila kuat kot dengar satu kelas. Bukan tak sedar, sedar tapi maybe nak dapat perhatian dari lelaki kot. Kesian kalau pompuan macam tue. Kalau bab pertuturan lak, memang sekarang nie dah ramai perempuan bergurau bab2 lucah nie. Bukan semua,sesetangah ja, kalau kata semua satgi, habes belog nie kena banned lak kan. Hahahaha. Tapi inilah kebenarannya kan. Agak2 lah cik kak nak bergurau pown ye. 


4. Bercubit Tampar Dengan Lelaki
Memang la lelaki dan perempuan boleh berkawan der, tapi agak2 lah nak berkawan tue kan. Nie duk men cubit-cubit lah..tampar2 badan lah. Amboiiii..sakan nampak.. Yang laki tue pown, sedap ditampar ke camna? hahaha. (Aku selalu gak kena tampar masa time belajar dulu)


5. Bercumbu dan Memadu Ksih Tanpa Segan
Bercumbu dan memadu kasih tanpa segan ini adalah antara sifat yang paling memalukan dan menjatuhkan maruah kita sebagai seorang Islam. Memang dalam perkara ini kaum lelaki juga bersalah kerana menjadi pasangan dalam aksi berahi bermadu kasih tanpa segan silu. Jika dibuat carian ‘gadis bertudung’ di Internet, hasilnya sudah pasti aksi-aksi kurang sopan dan seks yang dirakam secara rela atau tersembunyi. Astagfirullah. Malu tu kan mahkota seorang wanita.

p/s : Aku pown kena perbetul balik apa yang patot nie. huhuhu.
(mak2 datin punya style rambut lagi aku tak paham!) --> http://blin.gd/4dsM

credit to : Melayukini.net

38 orang comel komen:

Ain Zuhairi said...

info yang menarik :)

norain97 (miss strawberry) said...

betul lah tu api.
bkn nak kate ain baek, ain pun manusia biasa yang biasa buat salah. tapi sepatutnya, perempuan a.k.a muslimah patutnya malu bila buat apa yang apit senaraikan tu.
tu ain punya opinion lah.

❤ cik ieYra ❤ said...

huhuhu~~~

sokong-II . sme2 kita perbaiki diri kita .

Faizz's Jamil said...

isk2 . mujuq pon ja .

laki baik baik belaka :DD

AmirahSyafiqah ♥ said...

menarik entry ni :)

Cik Jaa said...

hahaa. betul lah tu fizz. tak semua tapi kerana nila setitik, habis rosak susu sebelanga. :)

izan mama mia said...

kekadang malu tengok kaum sejenisku...tq apit, moga mereka diberi hidayah untuk berubah

AiSyA LiEzA said...

ttp aurat bukan balut aurat,, xsemuanya cm tu.. hekhek.. nice sharing,, :D

Nur Ezzati said...

perempuan , perempuan :(

ANISA said...

dunia realiti...ugly truth about it...thanks apit

Fiey said...

stuju dengan info keempat tu ... terasa macm nak tampar je budak perempuan yang mcm tu even dah tegur =,= rsa menyampah plak

Nurul Aisyah said...

nice entry :)

Nurul Aisyah said...

nak ckp lelaki pun saya segan...sekadar aktif dlm dunia maya je..

Haruno Hana 하나 said...

malu.. sungguh eyh malu.. sbb dh x sama cam perempuan dulu2.. :( perasaan malu pd mereka tu dh berkurang..

afina rahmat said...

1 dan 3 tu high rated.. pelik3..

kadang yg pompuan pun segan nak tengok *__*

afina rahmat said...

1 dan 3 tu high rated.. pelik3..

kadang yg pompuan pun segan nak tengok *__*

ZiErWa zAiNaL said...

lame x komen..hehe
satu lgi apit..dah pakai tudung suke pakai lengan pendek..huhu... aurat tu smpai pergelangan tgn..jgn la bg nampk... ade yg pkai tudung kadang2 leher nmpk... huhu

Nad Ezrin said...

thumbs up ! ;)

miss ida said...

malu bila org ckp mcm 2...
dunia dh nk akhir zaman mmg mcm 2 la...

Munirah Rosman said...

Gelak mcm setan ? Haha. Mcm mane tuu ?

Halimatun Sa'adiah said...

mintak dijauhkan..

inche hlovate said...

yang mak2 datin tu sya pon tak faham juga

NAL said...

menarik sangat dan NAL setuju..
mmg trend tu, sebenarnya girl wajib menutup aurat bukan membaluti aurat..

Cik Lyeen said...

Even pompuan pun sgt mnyampah bila ada yg bawa fesyen yg ntah apa2...memalukan..T_T malu.....

cweet pinky said...

hik3 , alamak , CP sukerr ckp kuat2 , kiki ~ i'm humour xtualy , if that was wrong , i'm goin to change a bit , hehehe ~

Qienah said...

btol 2, kadang2 terasa malu sangat menjadi perempuan bila berjumpa dengan perempuan2 begini..YA ALLAH, jauh le diri ini dari mudah terpengaruh..aminnn..

aalia shahira said...

daku angkat tangan setuju :)

Lieyna Rosli said...

betul tu apit... ish3~

Yayah Nasake said...

apit...awak terror buat doodle kan jadiii joinlah contest ini :

http://arazua.blogspot.com/2012/03/wedding-anniversary-contest.html

3no gr33ny said...

maka termalulah hamba sebagai kaum hawa dek perangai tidak senonoh mereka

shahron said...

agak memalukan juga la..bagi yang tak sedar2 lagi tu..sedar2 la sblom terlambat....

Lyssa Faizureen said...

Amboih . haha ..

EYJA MASLIZA said...

paling tak boleh belah >> (Aku pun pernah kena tampar dulu ...) kena tampar dengan cikgu ke dengan member-2 sekolah ? HAHA :'p LOL ==,'

:: Ika :: said...

yup,kadang2 agak keterlaluan jika perempuan yg sepatutnye dilambangkan sebagai simbol keayuaan berkelakuan begitu kan ='(

MaYa MustWany said...

rasa nak bagi jew entry ni pda budak skolah gurlz dok terjerit2 tepi jlan..gelak2..maki2 budak2 laki..mas dgr pun mnyirap.. grrr

Anonymous said...

lagi 1, couple sekarang lansung tak ada batas pergaulan... touch n go tu dah biasa sgt... subhanallah...
urmmm alhamdulillah... bagus jugak kn..kadang2 benda ni nampak remeh dan kita sendiri tak sedar kita pernah melakukan nya..tapi ALLAH selalu bagi peluang kepada hambanya untuk berubah.. perempuan yg mcm ni ALLAH dah jaminkan balasan setiap perbuatannya jikalau dia masih tidak bertaubat... sebab tu ALLAH menjanjikan perempuan yg baik untuk lelaki yg baik , begitu juga sebaliknya.. kadang2 kita menyembunyi kebenaran dari diperlihat oleh orang lain tapi ALLAH itu maha mengetahui dan maha berkuasa.. wallahualam... sebagai hamba ALLAH bertaubatlah selagi ada masa dan peluang tapi bukannya hanya berkata-kata tapi tidak melakukan nya...

arenis said...

setuju sgt dgn entry nyh :)
hope dpt larr sme2 perbaiki diri masing2 :)

Syuhada said...

info yg menarik..
wahai wanita sedarlah.semoga mereka berubah n mula perbaiki di.sama2 ^^