Last updated!

04 March 2012

Tutorial Komputer - Turn of the Light di Chrome

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua..
kali nie nak buat tutorial komputer lak la..
tapi nie untuk pengguna chrome saja lah..kepada mozilla tue, sory..
okay, nak ajar install lampu2 mentol kat chrome korang..
contohnya bila kita nak bukak youtube, malas nak tgk benda tepi2 tue kan, korang hanya turn off jer, then korang hanya akan nampak video tue saja..
sama jugak kalo tgk gambar kat fb, hanya gambar saja korang nmpak..
jom belajar install extension nie okay..peace..

1. Korang masuk LINK nie dulu okay.
2. Tekan ADD TO CHROME tepi tue..contoh bwh nie.

3. Pastue kuar box kecik kan. Korang klik Install.

4. Then automatic akan install masuk dlm chrome korang. Korang akan nampak icon mentol warna hitam di hujung URL Address korang tue. kan3..

5. Bila klik, akan terpadam kan lampu korang tue? hihi. Korang leh jugak nak ejas opacity atau warna utk background korang tue. Right click kat mentol tue, korang amik Option.

6. Korang boleh la ejas opacity mana yang korang nak. Mudah. Hmm okay lah. Tue jer nak koongsikan kat korang. babai. Selamat mencuba ye.
 

6 orang comel komen:

GeeGee said...

so good, thankie abg apit ~

GeeGee said...

boleh buat shadow dea tak abg apit mcm gmbar no 1 tu ?

Shazwina said...

GC ke Mozilla best ek ?

sara pedrosa said...

menarikkk

MaYa MustWany said...

menarik..tgh try..hihihi

Nurul Ain Atikah said...

okay, akan dicuba.