14 March 2012

Tutorial Komputer - Ketahui Siapa Unfriend Korang Di Facebook

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang..
okay hari nie nak ajar korang satu benda best..(best lah kot)
korang pernah perasan tak ada orang pernah block atau unfriend korang di facebook? 
mesti tak pernah nak perasan kan..kalau perasan tue, memang tak tahu lah sapa kan..
so kat sini nak ajar lah korang detect siapa yang unfriend kita..
wahh sungguh tidak sopan orang tue nak block2 kita lak kan..
tapi ini hanya boleh digunakan pada Google Chrome SAHAJA taw!

1. Korang masuk web nie --> www.unfriendfinder.com/download
2. Then korang tekan Download & Install kat bawah tue.

3. Korang tekan tue, dan maybe akan keluar cam bawah nie. Korang Continue jer.

4. Pastue keluar msg box, klik Install taw!

5. Tunggu dalam 5.32 saat, terus automatic install dlm chrome korang.

6. Sekarang korang refresh facebook korang, tadaa..macam kat bawah nie kan?

7. Ha tunggu apa lagi! SERBUU ler sapa yang unfriend korang tue. hihi.

36 orang comel komen:

- BieRa Diary - said...

No Unfriends

^ FA NORIZAN ^ said...

sangat membantu! terima kasih! hehe

anNaqia said...

wahaha, ini menarik. sudah try. :)

NYS said...

sangat menarik . terima kasih berkongsi maklumat ! :)

qiE said...

thanks for the infomation =)

FN said...

kalo yg ade ketahui sape yg stalker anda lagi best en kn kn kn.. :D

iAmCekbolat said...

tak kesah pun.. agaggaa..

Aien_Aen said...

menarik ..saye dah try .

Belalang hijau Perisik said...

dah try pasang... terima kasih

arshad muhamad said...

good info !

Lieza Nordin said...

No Unfriends.. :D

zakieazid said...

saye nie budak baek....x de unfriend

Unknown said...

wah...kena buat ni

Ayen said...

no unfriends ! hee :D

Meeda said...

menarik.. dah install.. tq!

no unfriend :]

Unknown said...

No unfriend .. best kan ? Hihi .. =)

TheTaring's said...

Dah menjadi .
Terima kasih !

Anonymous said...

nice info . no friends :)

Dingdang said...

yeay.. dah jadi...
tq apit.

Afasz said...

wah.menarik ni. nk instal kat lappy ni tkleh la .laptop office.kene tgg balik umah

Diyana Ali said...

alaaa ini boleh tahu sape unfriend , spe ignore. block tak kot. hehe . thantk 4 info :)

Farah Fauzi said...

terbaekkk..thanks..da try :)

Nurul Fatihah said...

nape sye nyer tkde ? :'(

Unknown said...

Wahh , Bagus nye .

Nazura Naa said...

thanx apit..hehe..boleh detect sape kan..haa..bagus2

Miss Purple said...

info yang menarik, nk try tp mls nak kesah dgn org yang suka unfriend ni

Unknown said...

Abg apit . Kita share ehh .

Anonymous said...

xbahaya ke bila part harm tuh ?

.::: mr IQ :::. said...

kena pergi ke wall dia dulu ke baru bleh tau samada di unfriend kita...
dan kalau dah block, mestilah x leh pergi wall dia...

~✿Yuhana Shiraen✿~ said...

tuto yg mnarik....^^... no unfriend... thnks apit.. :)

BLOG EYJA said...

alhamdulillah . jadik (!) terima kasih apit ! :D suka eyja . woohoooo >_6

Unknown said...

nk try ! :D

ヅ jc awwwsemm ヅ said...

kenapa lepas install benda ni facebook jadi slow semacam aje? bukak mozilla lagi laju

Dania Bella said...

Yeah, dah jadi.

admin said...

yep, dah lama cari benda ni.

Anonymous said...

DAH TAK BOLEH GUNA URL NIE