Last updated!

05 March 2012

Adnan Sempit 2? Boleh Laa..

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua. Tadi apit keluar tengok wayang ceta Adnan Sempit 2 yang skang riuh kat wayang kan. Tak plan pown nak p tengok ceta nie sebab skang nie jarang dah nak tengok ceta melayu. Bukan taknak support industri tempatan kita. KL Gangter apit tengok, KL Drift tengok..tapi kalo macam ceta komedi nie memang mintak maaf lah nak p tengok skang nie. Macamana boleh p tengok tadi? Jom ikuti babak bawah nie. peace.


(Bunyi Tepon..teett teett..)
Aku : Halo wey..awat?
Jit : Hang ada mana nie? 
Aku : Aku kat umah la..mana lagi. (baru bangun tidoq)
Jit : Hang nak tengok Adnan sempit 2 dak?
Aku : Malaih aku nak tengok ceta melayu camtue.
Jit : Alaa hang mai ja..tiket free nie. Tak payah bayaq.
Aku : Hang jangan nak kencing aku la. Satgi aku p, kena bayaq!
Jit : Laaa hang mai ja la..ada tiket satu lebih nie.
Aku : Haa sat. Aku nak p mandi dlu. Pukul berapa muvie tue?
Jit : Pukul 8.15. Hang mai laa nie la wey!
Apit : (tengok jam dah 7.45) satgi aku sampai!


Apit pown dengaq ja tiket free, terus lah nak p. Sapa nak belanja kita buta2 kan. Hahaha. Bawak keta macam 2 Fst 2 Furious jer tadi. Berdesup mcm pelesit. Tapi trafic light merah, berhenti la derr. Spoil betul. Sampai jer, terus masuk cinema. So tengok punya tengok, agak kelucahan banyak gak la. Bukan lucah camna, tapi entah la..macam x sesuai la dialog2 kebanyakkan tue. Memang filem skang nie tarik perhatian, kena ada unsur2 camtue ke? Si wawa (pelakon nama Yana tue) pown agak teettttt... Lawak pada Sam Saheizy lah. Dia pandai membawa watak. Tapi ada ayat2 yang dah basi la der. Der <--salah satunya. Tapi apa2 pown filem nie boleh la..nak kata cemerlang tue tak lah sangat. Hmm boleh la..lain orang lain pendapatnya kan. Ada jugak scene2 yang boleh aku ketawa, dan ada jugak scene2 yang aku "Haa..errr". So korang plak asa camna? 

p/s : boleh tak create muvi yang boleh buat aku "WOW!"

8 orang comel komen:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is xtengok lagi ceta ni~ ada yang kata bes (^___^)

Puan Pelangi said...

tak tengok lagi . hari tu ade juga suami tercintak ajak p tengok , siap nak bawak anak anak lagi . aku cakap ler tak boleh , takut ade unsur unsur mencucuk mate atau kate kate yang kurang bernas . Kesimpulannya di sini , tak p tengok lerr . aku belilah cd nanti , itu pun tengok sorok2 . HAHAHA !

Hafizzi Aziz said...

@puan pelangi : mcm x sesuai jer utk budak2.. kdg2 meluat dgr ayat2 kurang didengari tue..

NAL said...

hurmm, NAL sendiri tak tengok lagi filem ni..ade kata best, ade kata biasa2 ja..nanti2 la nak tgk..nak beli DVD jer nanti..

Aisyah Ahmad said...

baru plan nak g tengok.ada kata best ada kata tak.tu biasala tu.

waNy niNiey said...

bez ke cta 2???

MaYa MustWany said...

aah,setuju..mesti de nak selit2 ayat2 lucah/xbest..takut budak2 trikut..

tyromecha said...

bole laaa
tapi tader la bez sgt...
lawak un cam lawak boleh gelak siket2 la...
rating=2/5