Last updated!

21 March 2012

Kartun Masa Zaman Aku Kecik2..


Salam blogger. Uik2! Camna ngan bebudak SPM yang amik result hari nie? Okay ke KO result? Apit harap result gempak lah ye. Korang kan pandai2. Kalau tak pandai, korang tak reti lah nak bukak blog nie ye tak! So sapa yang pandai bukak blog nie, secara automatik dia pandai semua benda << ajaran sesat dah. Hahaha. Jom kita tengok SINI dulu sebelum baca okay.

Okay, nak story kit pasal cartoon2 yang apit tengok masa zaman sekolah2 rendah dulu. Tadi bukak youtube, teringat lak masa kecik2 dulu tengok kartoon. (La nie pown duk tengok gak) So sapa yang sebaya dengan apit, mesti kenal kartoon2 kat bawah nie. Kalau sekarang nie baru darjah 6, maybe x kenal kot katoon2 nie. Yelah, kenal animasi 3D jer kan. Al maklum lah, dah canggih. 

Sapa taw nie kartoon apa? Hahahaaha. Best gila kot yang nie. Ceta lumba2 kereta kecik2 tue. Yang pakai bateri tue ha. Teringat lak time kecik2, beli kereta nie kat kedai RM1.90, pasang kat umah. Hebat. Daripada enjin, tayar sampai ke body pasang sendiri. Memang mekanik sepenuh masa lah dulu. Then kalau pergi sekolah ja, mesti ceta pasal kereta sapa yang paling hebat. Serius syok!


Yang nie sapa tak kenai memang terlepas la nikmat hidup. Hahaha. Yang nie pompuan ka laki ka semua kenai rasanya. Budak2 la nie pown ada yang kenai sebab cerita Dragon Ball nie macam turun temurun. Sekarang nie banyak mein kat Astro time petang2. Ceta lawan2. Yang mati leh hidup balik. Hebat. Boleh terpesong akidah oo.. hahaha. Tapi just for fun. Masa kecik, memang percaya kot Goku WUJUD! Siap gaduh ngan cikgu sebab pertahankan Goku nie wujud. MALU!


Sapa kenai Usop Sontorian angkat tangan! Hahaha. Ceta nie best oo. Mesti terpacak depan tv punya lah. Kalua tak silap dulu ada waktu kul 7 petang. Nie la animasi anak2 melayu. Memang ingat sampai sekarang lah Usop nie. Adik2 la nie tak kenal dah. Kan ada Upin dan Ipin. Hihihi. Lagipown dunia dah canggih kan. Animasi pown cannggih lah. Eh eh korang boleh TEKAN SINI okay.

KARTUN LAIN KAT BAWAH NIE 

p/s : rindunya masa zaman kecik2 dulu. hmm..

14 orang comel komen:

P#eoniX said...

tomato man paling x bleh lah...hakhakhk...

Lyssa Faizureen said...

Usop sontorian terbaekkkk ! hehehe

Luqman Hakim said...

dragon ball > YEah :D

Are_Rull said...

plg best citer DRAGON BALL...
plg x ley blah..TOMATOMAN..
HAHAHAHA

Ahmad Haziq Azlan said...

zaman aku dulu ada ke tomato man? tak ingat pon

maisarah sarah said...

papa yokies!!!!!

deno said...

deno slalu tengok citer usop sontorian... bestt!!!! :)

CiK FizA said...

Tomato man best ! Kartun yokies pon best gak ! Comel je. Dragon ball pon best gak. SEmua best ! Hahaha :DD

Kan? Rindu zaman kanak kanak riang dulu. ^^

Aida Omar said...

kluang man dengan usop tiap2 ptg mesti tunggu nak tgk.. hahaha. lagi satu anak2 sidek

EyA edamanhatiku said...

waa rsanya kita sezaman ne..dragonball pny pasal sanggup eya x g klas tmbahan sabtu taopun kokum..yg lain ne pn mang feveret..kecuali yg 1st ne eya xtao ngan yg last tu xpena npak lak..

hehe dia..bgai seorang phlawan hahak

QasehSuci said...

ya allah...the best kartun ever...kan..kan...semua suka...

Qienah said...

mmg best2 kartun ni..
dulu peminat kartun..
kalau perempuan +1lg..sailormoon..hihi

dulu mmg smgt n tgk tomato man.. setiap khamis tp xtau pkul brpe..lpe..yg pasti ptg le.hihi..

Aien Nia said...

perhh dragonball..Xpenah miss ..Sanggup ponteng tuisyen sebab nak tgk .Dulu ad seminggu sekali hari sabtu ahad jew..

MaYa MustWany said...

pic pertama n pic last..cartoon mas tak tgk rsanya.

dragon ballz mmg layan smpai habis..suka sgt kat go10.masa dulu best tgk ngan smua adik brdik.now ulgan pun tetap tgk..hihih

usop mmg best.awatla xde ulgan lagi kn.mak mas suka sgt suasana kg.kak kiah,selebet..abu n dol.hihihi

err kluang man xsuka sgt..hahah..xbest.hihihi