Last updated!

06 March 2012

Date Dengan Lembu Lagi Best

Hai korang. Buat apa tue. Tadi petang lepas balik dari ofis, mak ajak g kebun jap tengok orang kerja kat sana. Cuaca agak mendung jer masa p tadi tue. Hujan renyai2 bila masuk kawasan di felda. Tapi alhamdulillah sempat sampai sana dengan selamat. Ada banyak buah nangka yang dah masak tadi. 8 bijik gak la bawak balik tadi. Nak sedekah kat orang nak buat kenduri kahwin. Ikhlas kata mak. Okay tutup ceta tue.

Nak story pasal lembu kat atas tue. Comel tak? hahaha. hitam legam nya kau Mak Tam ooii (mak tam nama diberi) Tengah bunting Mak Tam nie. Dari angle nie xnampak sangat perut dia memboyot. kalau tengok dari depan, melebar jer perut dia tue. Bunting dah lama. Bila ntah nak beranaknya Mak Tam wey. Tak sabar nak tengok anak-anak engkau. Hahaha. Korang tahu tak berapa lama lembu akan bunting dan beranak? ada pantang tak? kih3. Just kidding. Kat kebun kami ada bela 4 ekor lembu jer. tengok bawah nie lak.


Kat atas nie lak lembu jantan. Pelik gak la. Kenapa lembu jantan nie takdak tanduk ye. Yang Mak Tam tadi lak tanduk mak aii tajam kemain. Yang janatn nie tanduk alahai..keciput jer. Kontot. Disebabkan yang nie warna putih. Kami pown panggil lah Pak Teh sebab yang tadi tue dah Mak Tam sebab warna hitam. hihi. Yang belakang tue anak lembu. Ada cadangan nak bagi nama apa2 tak? jgan suggest nama Neelofa plak. Aku ketuk kepala tue kang. hoho. Agak2 korang kan, bila lembu aku nie nak besar cam kat bawah nie ha? Hahahahaha.


Pstue hujan mula turun sikit2 lama2 hujan lebat. Cepat2 amik buah bawak masuk dlm bonet keta (habis kotor bonet keta aku) terus kami cergas balik rumah. hmm itu saja nak share utk hari nie. Takdak pa yang best sangat pown. Jom layan Parody lagu Ada Lembu Nak Jaga kat bwah. Jeng3..



12 orang comel komen:

lyana kamal said...

gile debab lembu tu, harharr ;DD

saya wawa najwa said...

kebabomm kena tipu ..date sgt lah :P

Lyssa Faizureen said...

Ohhhh mak hitam and pak tehh .. I miss you . muahhaahaha :*

ciksukaberangan said...

haha. SIHAT betul lembu tu. bagilah makan byk2. vitamin ke.. hehe

oyyuon said...

uhhuh best kan lagu tue....hahhahah..nakal molek lagu tue

shida'R said...

haha lawok la..ade lak lagu jd gini yerhh hehe..

zakirul rahim said...

hahaha..terbaiikkk laaa..okay..ada cdangan untuk namakan lembu tuh NAKBUCOK...it mean..anak lembu cokolat..hahaha!!

Hanim Irsyad said...

gemuknyee lembuu tuw!!!!

Azhafizah[フィザ] said...

oh..ade lembu rupenye..nanti kenduri leh beli lembu apit :p takpun sedekah je..hihihi

MaYa MustWany said...

hahah siap dh warning awal2 tuh jangan letak nama buah hati tuh..hihihi

adesss video sengal2 ubi..kikiki..ada lembu nak jaga..lalalala

faiz fakhirin said...

hahaha,,,naper la parody xmasukkn lembu gemuk cmtu dlm bideokelip dia.

mimieux said...

lagu to0 style kot..ahahaha