Last updated!

10 March 2012

Akhirnya Samsung Galaxy Tab 7.7 Menjadi Milikku

Salam blogger dan salam sejahtera kat korang semua...Wahh mood tengah hepy gila nie..nampaknya dah termakbul jugak nak beli Samsung galaxy Tab nie. Alhamdulillah. Dari tahun lepas lagi tunggu nak sampai kat Malaysia taw. Akhirnya dah berada di tangan ku sekarang. Kih3.. Tapi terpaksa beli kat Pulau Pinang sebab dekat Kedah nie stok belum ada. So terpaksa lah drive ke P.Pinang (tol RM7) semata2 nak dapatkan Galaxy   Tab nie. Sangat2 berterima kasih pada blogger paitkedin sebab sudi temankan aku beli Galaxy Tab nie. Takot oo kuar duit cash beriban2 nie. Dia lah jadi bodyguard aku. huhu.

Mula-mula pergi kat Pacific di Seberang Jaya, pastue tanya semua kat kedai2 hp, xdak stok la plak. benda nie. So terus naik Jambatan Pulau Pinang dan straigh ke Perangin Mall. Haa nasib baik ada. Survey punya survey , so beli lah kat satu kedai nie. Servis baik, okay. Yang best, dia boh Screen Protector Diamond. Gila cantik tab aku. Free lak tue dia kasi. Maybe dia kesian kot dari Sg. Petani pergi penang semata2 nak beli Galaxy Tab tue kan. Hahahaha. Case lak beli warna gold (emas). Nak kaler biru, takdak la. Maybe nanti beli case warna biru plak kot. Guna jer yang mana ada nie dulu kan. Korang tertanya-tanya naper apit sanggup tunggu Galaxy Tab 7.7 nie? sebabnya ada banyak. Korang boleh tengok spec untuk Galaxy Tab 7.7 nie kat bawah okay. Best. Paling ringan dan paling nipis antara semua Galaxy Tab yang lain. Yang paling penting 1.4 Ghz. hihi.
Memang best. Super Amoled taw. Memang serius clear gambar. Standard Galaxy Note. Harga official untuk Galaxy Tab 7.7 nie RM2099 tapi lepas tawar menawar dengan penuh keyakinan, dapat lah harga RM1999. Hahahahaha. Ngan screen protector free kan. Wahhhh..i luv it. Nie semua guna duit on9 lah. Alhamdulillah, rezeki lebih kan. Hmm tue ja kot nak update. babai. Mood : Hepy!

26 orang comel komen:

Lyssa Faizureen said...
This comment has been removed by a blog administrator.
poohrist said...

wow bestnya..
boleh pinjam la lepas nie..hihihihi

nUr aDiLa said...

murahnye rezeki die..^^

Ary ariasputera said...

perghhh.... bes...

Nyamuk Terbang said...

pacific dkt prai la apit...eh apit dok mna??kiter pn dok area tue jgk..sllu g pcfc tue

Mish Apple said...

baru je lepas tengak galaxy. bulan depan insyaallah beli jugak.

Faizz's Jamil said...

bila nk bg aku men poker weyh .

Meow Aizawa said...

wah wah ! ni yg ta sabar nak pinjam drpd bro ni..haha

Cik Nurul said...

bestnyeeeeee... =)

Ida Roslan said...

bestnye dapt galaxy tab tu..taniah yew =)

GeeGee said...

apa beza dgn samsung galaxy 10.1 yea abg apit ?

Aien Nia said...

wahh bestnye ..teringin jugak rase nak beli ,,tp duit x cukup lagi

Mohd Noor Shawal said...

bestnya!!

lady sempoy said...

wahh..untung la kan..

AdaM Hawa said...

sedang berangan2 juga.. ;)

Haruno Hana 하나 said...

waaaaa~ comey... :D

Rawlins byRawlins said...

Tahniah!
Dapat gak kan akhirnya

deno said...

wah.... bestnye.... nak pinjam! hehe :p

MaYa MustWany said...

eh beli ngan lyssa ke?(eh kat entry lyssa pun ayat sama gak ni)hahaha

smart la..fuhh bau kedai lagi tuh..muka keriangan tak de ke?hihihi

Nurul Aisyah said...

wow bestnya!!
Jeles betul! heheh

selamat menggunakannya! jaga elok2..haha.. :)

ROSE said...

SUPERBB ;))

Vintagers_98 said...

oooooooh.... sy ad le jgk samsung galaxy tab tu tp 10.1 nyer.... ap bezanye bg sy mcm same je???

Anonymous said...

untung la kamu.. :)

Mowmoy said...

entri untuk abg,, http://mowmoyy.blogspot.com/2012/03/terer-betol-la-budak-nie-eh-budak-ke.html

Antasya Edora said...

@Haruno Hana 하나
harga galaxy tab 7.7 berape sya nk beli ni!

L said...

kalau nk jual gitau la.. haha dah xde stok skrg nih. L dok cari. =(

ni email L: zackie_91@yahoo.com