Last updated!

23 December 2011

Uisshh..Nasib Baik Duit Maybank2u Aku Tak Lesap!



assalamualaikum dan salam sejahtera kat korang..
salam blogger pada hari jumaat yang mulia nie..
okay korang pernah dengar pasal risiko Maybank2u nie?
dulu pernah dengar macam2 pasal risiko maybank2u nie kan..
tapi ingatkan dah reda dah pasal semua tue..
tapi baru2 nie apit ada terima email dari Maybank (konon la)
suruh tukar pasword bagai lah konon..pelik gak la kan..
korang tengok email yang apit dapat hari tue..
apit bukak lah baca..dlm tue tulis kena tukar password segera
sebab password tak strong lah kononnya..pandai betul..
apit pown was2 jugak lah kan..yela, tetiba jer..
jangan buat men dengan benda2 camnie..putih mata kang..
dah la ada puluh juta dalam maybank aku tue (rupiah)
so apit buat research sikit pasal benda nie..ternyata tipu!
ini orang panggil pishing site..cis..nseb baik aku tak terkena..
kalau tak, free jer pergi kasi password kat diorang..ayoyoyo
bila korang dapat jer email camnie..diorang akan bg link taw..
bila korang klik link tue,direct akan ke page Maybank yang tipu punya
iniah dipanggil pishing site..diorang create satu page sebijik macam maybank..kalau nak duit pown anon, buat cara NIE ha..
and then diorang suh masukkan username and password..
kalau korang pergi masukkan, memang habislah duit dalam akaun tue
so berhati2 lah ye..jangan sampai kita berputih mata lak nanti
alhamdulillah apit tak terkena..kena lebih hati2 lepas nie..
tadi apit bukak lagi sekali email tue, dah xboleh bukak dah
terus virus..huiiisshhh..bijak2 manusia skang..
semakin bijak, semakin maju..semakin terok perngai manusia..
ohh dunia dunia..hmm tue jer lah kot hari nie..
jumpa g..babai korang..
senang2 cakap..bank kat MALAYSIA takkan anta email kat korang..INGAT TUE!

12 orang comel komen:

smilenajah93 said...

wohowww ! gtakutnyaaa ~ baru ade akaun maybank2u nie ~ huhk uhuk ~~

AdliaFarhana said...

nasib bai apit research dulu,kalau x,x tahu la nak kte ape

CCICute Design said...

isk..gila lah...sentiasa memperingati diri ini...

Niel said...

Perghh.
Bole plk cmtu.
Tkotnye.nsib baik fizzgraphic pandai !

PUTERI LAGU said...

ade jugak yg jenis mcm ni yew..

Miss A said...

wow,better be careful next time :)

.nora. said...

rupiah pon duit jugak. ish! kembung perut org2 yang berperangai mcmtu.

MaYa MustWany said...

allhamdullilah wat masa ni memang sentiasa berjaga2,lagi2 kalau bab duit bank ni.macam2 helah mereka nak wat

Nisa Greennnpanda said...

isy..bahaya btul...

Mahamudah Mutiani said...

MM pun dapat gak dari Bank Islam, dia suruh macam abg Apit bagitahu.. Tapi MM mane ade simpan duit apa-apa selain churp2, kenapa ye abg Apit?
#Abg Apit tolong bagitahu saya niewwwww...

NaIaDHaNnI said...

sama2.mula2 dlu time gne maybank2u selalu dpt email mcmni. then terus rujuk dgn maybank.dyorg ckp dyorg takkan hntr pape pesanan melalui email kite.dyorg akan hntr dekat inbox maybank2u account saje.jadi, berhati2 la.

Farid bin Aspar said...

Betullah tu, bukan maybank je. Banyak bank2 lain mereka gunakan untuk mencuri maklumat pelanggan bank tersebut. Jadi, berhati2 la juga ye...