Baca Entry Latest Nie Jugak!

24 December 2011

Tutorial Komputer - Facebook Photo Zoom Bila Cursor Sentuh

salam blogger dan salam sejahtera kat korang..
hari nie nak ajar korang camna satu benda best kat facebook
korang rasa tension tak bukak gambar, loading mcm harem..
mesti bebai kan..takpa takpa..apit paham..(pernah kena)
meh nak ajar gambar di facebook auto besar bila cursor lalu
contohnya, bila korang letak jer cursor kat mana2 gambar kat fb
automatik gambar tue akan keluar dekat korang..best!
so korang tak payah terhegeh2 new tab atau klik gambar tue
kan lagi senang camtue kan..jom kita try meh..

1. korang terus masuk ke LINK nie okay! 
2. then korang tekan ADDED TO CHROME korang cam kt bawah nie

3. Pastue kuar satu pop up Install..klik jer install..siap!
4. cer korang bukak facebook korang! try tengok, gambar besar kan?
5. Kalau korang dah boring dengan benda nie, boleh enable atau remove

6. Then korang boleh la nak Enabled atau Remove terus..SENANG!

6. SELAMAT MENCUBA dan selamat berfacebook!!


9 orang comel komen:

W.o.a.y.I.e.s said...

wah. dah install!best..tq~=)

ummi_norseha said...

klu pkai timeline pn blh ke

YOUsoF said...

Waah.. Bagus lah function ni! TQ Apit!

Athira Husna said...

jom promote banner blog anda di blog saya secara PERCUMA selama SEMINGGU !

jom join ni...:

http://tirana91.blogspot.com/2011/12/promote-banner-blog-anda-secara-percuma.html

azmira said...

assalamualaikum :) nih utk google chrome je ea?

Original CikTeddy said...

blh cube ni :)

~Nana BamBam~ said...

kalau kite add zoom nie, kita akan nampak gamba membesar bila cursor sentuh kan..

so kalau orang lain tengok gambar kita, adakah cursor dorang bile sentuh kat gambar kite pon turut membesar?

zana said...

tq :)

Nurul Ain Atikah said...

best. nak cuba ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...