Last updated!

14 December 2011

Awas Wanita! Gambar Anda Boleh Dibogelkan Dengan Photoshop

Ini maklumat baru dan sangat berguna.
Kepada pengguna-pengguna internet wanita semua terutamanya penggemar facebook, diharap berhati-hatilah agar tidak menjadi mangsa kepada orang yang tidak bertanggung jawab yang boleh memaparkan seluruh tubuh anda!
Zaman sekarang kita semua pun sudah tahu memang ramai editor yang mahir dalam menggunakan software Photoshop ini. Tetapi, sekarang ada tools editor x-ray di dalam Photoshop boleh membuat gambar anda berpakaian akan menjadi bogel atau nampak bertelanjang.
Jadi bagi wanita, dinasihatkan agar janganlah upload gambar anda di facebook atau di mana-mana laman sosial dengan keadaan penuh seperti gambar di atas. Ambillah gambar dari atas dada dan ke atas. Dan juga, jangan pakai baju putih kerana editor akan lebih senang untuk edit gambar anda.
Sumber: http://paaduu.com/
Sila sebarkan maklumat ini dengan kawan-kawan anda yang lain!

30 orang comel komen:

Najwa Rahman said...

wah. thanks yah apit sbb bg info ni. bhya jgk zaman skng ni. tmbh2 kaum pompoan ni.

nuyui a.k.a miss YUI said...

bahaya sungguh ni!

Wan Nurul Zur Ain Bt Wan Din said...

bahaya zaman skang ni,,,,semua boleh wat....hai dunia dunia

Asningtiyas Nasdja Putri said...

Mashaallah..ish2 bahaya betul..-.-

teynteyn the doll said...

ish2 takotnyeee nanti org edit jdi cmtu >.<

CekbOlat-bOlat said...

semakin mnakutkan =="

nikcun said...

wwuwuuwwu takutnya..nauzubillah...mintak dijauhkan..

c genk bah ne said...

adui bikin takut juga... genk tak berfecebook dah..tapi bukan gmbar kat facebook..kat mana2 ja tmpat yg boleh upload gambar..kita kena hati2..

TiraPengemis said...

menakutkan la apit...gmbr yg tue sape buat? hahaha?

Nisa Greennnpanda said...

isy.mmg mnakutkn la.. nape ade org jahat nk wat camtue??? isy2..

puanbee said...

adoi bermasaalah betul , ni buatkan akk lagi malas nak update kisah sendiri huhuhu

czueka zulaikha said...

erk..cm ni elakkan la upload gambar sorang just untuk DP boleh la :) lbih selamat

||aLeaSaRa|| said...

mmg patutlah ulama dan juga ustaz yg femes tu ustaz azhar tak silap akak...dah nasihatkan org pompuan jgnlah upload foto penuh dlm fb/twitter/blog dll.

sng2 je foto ditelanjangkan adeihhhh.tq ye 4 this info ^^

Qienah said...

betul2 bhya tp 2le, kt xupload pic dlm fb ngt..kwn2 dk upload..nak minta buang segan pulak..huhu..

K O R I E said...

WADUH!
cilakak punya org

btw, thank for info k

hoyahadis said...

menakutkan sungguh..benda mcmni selalunye perbuatan org yg dah buta hati.gelap hatinye sbb suka tgk benda negatif.. thanks apit bg info ni.. sgt brmenfaat..

3no gr33ny said...

ngerinye..thanks ek..

superb.rara said...

Saya share ye :)

aku suka biruu (: said...

thanks 4 d info abg apit, bahaya tol org skrg kn.

gadisbibirseksi said...

photoshop yg mne ade bnde xtray tu?
(nk thu sbb boleh halang org dr upload yg tu)

EdoHayra said...

info yg sgt bguna..
thanx

Onitsuka_hana said...

bkan badan asal kan.huhu

Zakaria's daughter said...

takutnye :/

Cik Rose Cute said...

bahaya nie...

by shahamri.com [SA] said...

tulah dh trlampau maju sgt zaman ny..haha...apit shah dtg cuma nk ambek pndpt tntng header blog shah yg bru shah design..hope bley bg komen untk mmperbaiki nye lg ye ;D

Blog Shah : www.shahamri.com

khairul said...

jgn main wo

NURIN AFFIRA said...

menakutkan, thanks for the info :)

fiQ'Ra said...

aduhai, canggih dah zaman sekarang ni.. makin akhir zaman, makin banyak benda benda yang tak di jangka.. kena berhati hati..

gdsbnga said...

bebetul bahaye . nasib private gambar .

hazanis said...

bahayanya...hummm