Last updated!

27 December 2011

Tutorial Blog - Daftar Cbox Untuk Blog



assalamualaikum dan salam blogger kat korang..
hari nie nak ajar korang nak daftar cbox..
memandangkan shoutmix dah nak expired..kena lah buat cbox
memang sedih gak la shoutmix takda..best kot shoutmix nie
lebih friendly dari yang lain2 tue..tapi nak bt camna kan
so kena lah cr jalan len utk blogwalking..so cbox jawapannya
pada sesiapa yang tak tahu nak daftar cbox, meh tengok..

1. Masuk websit cbox nie dulu kat SINI
2. Tekan SIGN UP kat atas tue..nampak kan?

3. Then korang masukkan lah maklumat2 korang..tick Agreement bwh tue

4. Pastue dah tick agreement tue, click Create my Cbox. tunggu berapa saat, Cbox korang dah berjaya didaftarkan. Korang sign in Cbox korang lak tuk dptkan code cbox korang

5. Dah boleh log in kan? Then korang tekan Publish then kat bawah tue ada code cbox korang. Copy code tue then paste kat blog.

6. Now, korang Log In > Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript dan paste code cbox tadi then korang SAVE!
7. Amacam? kan dah siap. Heppy blogwalking ye.

SELAMAT MENCUBA!


7 orang comel komen:

MiSz fiFiEyQa said...

alaa da nak expired ke?mlsnye nk tukar..huhu..sy x gune sh0utmix tp gune shoutbox...same ke d0rang ni??

Kotak Mancis said...

hahhahaaaa.. xda mood nak tukaq lagi... tengok la esok2... hehehehee

Zaira Muhamad said...

aik tteibe fenin..sebab dah sampai takat step yg DESIGN tapi yg ADD GADGET tu x jumpa lak..yg ada edit html ade la huhuhu tulun sayerrr :'(

☯Kiroro Shinako ツ said...

uikk..dah nak expired ka? susah laa klau tuka2 shoutmix ni..nnti mesej2 yg lepas2 ilang cmtu je..^^

Encik Happy said...

shoutmix expired esok kan. :)

Anonymous said...

Many of us think over this issue, but few of us have the courage to express opinion on it. Your work is amazing. sildenafil citrate

meylshumeyl said...

thanks da jadi , hihi :)