Last updated!

13 December 2011

Apa? Hasil Churp-Churp Haram??



assalamualaikum korang semua..salam sejahtera..
okay apit nam membebel cket pasal churp-churp..
korang tahu kan apa churp-churp tue? 
korang boleh terjah website churp-churp kat SINI
okay kita teruskan dengan tajuk entri nie okay?
betul ke duit yang kita dapat dari churp2 nie haram?
okay..korang boleh pilih nak yang haram ke halal?
apit bukan la pandai mana pown..bukan la ustaz..
tapi kalau bab2 nie kena lah peka sikit kan..kita orang islam..
kalau bukan islam tue xperlah kot.hohoho..
banyak yang apit jumpa kwn2 blogger mintak klik churp2 diorang
okay dear..saya klik ye..dun wory..pastue klik lah..
then terjumpa satu link nie..mcm iklan alkohol jer..
adikku..iklan2 jenis alkhol tak payah la share ye dik..
kan korang boleh tahu samada iklan tue alkohol ke tak..
caranya korang boleh tangok contoh kat bawah nie taw..
korang baca lah terlebih dulu iklan nie untuk apa ye..
baca ayat yang apit dah kotakkan dah tue..paham tak?
apa? tak paham? kat sekolah cikgu BI cuti? ha meh nak translate..
** Ini adalah kempen untuk jenama alkohol yang berkaitan dan yang dimaksudkan hanya untuk orang bukan Islam di atas umur 18 tahun **
tak cukup denga warning yag churp-churp kasi?
ada lagi pop up yang churp-churp dah buat..camna?
kan bila korang tak baca arahan alkohol tue, korang tekan SHARE THIS
automatik akan nek pop up suh letak tarikh lahir korang kan?
ha hope korang boleh paham lah ye BAHASA MELAYU..
kalau tak faham gak...rujuk ngan cikgu2 BI or BM anda sekalian..
hope adik adik ku lebih peka lah ye dengan iklan2 sebegini..
kalau korang sharekan iklan camnie..kan dah jadi tak halal hasilnya..
kan kan kan..so lepas nie berhati-hati ye korang..
tak salah kita nak men ngan churp-churp nie..tapi agak2 lah ye..
peka sikit len kali..jangan men share tak tentu hala jer..
okaylah korang..kalau nak daftar churp-churp kat SINI
kalau korang nak tahu cara daftar churp-churp kat SINI
okay korang..itu saja..babai..peace no war..

22 orang comel komen:

nuyui a.k.a miss YUI said...

dah dlm pale ade DUIT aje,
tu yg phm pon buat2 tak phm ^__^

Cebisan said...

Sama² beringat. Kadang² ada yang terlepas pandang.. atau dilepas pandang..?
Terima kasih atas peringatan anda.

thaqibzaki said...

There's Meleis who is surely Muslim share the ads. Failed.

Kotak Mancis said...

terima kasih atas pesanan... dulu mmg main klik ja... lani diorg dah mula letak iklan alkohol.. mmg kana baca dulu... klu terlepas pandang pon nasib ada warning dari churp2...

Ummi Hanie said...

betul ... sebelum ni sy UPkan pasal lady gaga yg sah2 agen yahudi tu...sy war2 kat blog supaya x payah share iklan lady gagap tu ...

kite ni masing2 pandai mmbace,takkan xleh paham iklan2 tu kot kan ... berpada2lah nk wat duit pun... ;)

Amierah Nabillah said...

satu masa dulu pun ada dorg kecoh pasal nuffnang pun ada unsur2 syubhah. dulu saya letak nuffnang, sekarang dah remove jugak. risau lah sebenarnya :/

khairul said...

kena berhati hati

Are_Rull said...

sy pun sokong!!btul tu..baca la dulu ikln y diberi..jgn fkir $$ je..

MaYa MustWany said...

rasanya tak pernah lagi yang jenama ni..hope tak terlepas pandang.pernah hampir2 nak ambik,nasib baik perasan.sejak tuh memang kene baca betul2.

Cytah Lovicry said...

cytah dah lama tinggal churp2 mcm tu jaa.. memang berbaloi tp malas nak update selalu,

Anonymous said...

Don't judge each day by the harvest you reap but by the seeds that you plant.
My site : shoe Lifts Insoles

Anonymous said...

The only disability in life is а bad attitude.
Look into my web site shoe lifts insoles

Anonymous said...

Τhat's my only goal. Surround myself with funny people, and make sure everyone has a good time and works hard.
Feel free to visit my web site ; shoe lifts inserts

Anonymous said...

A paiг of poweгful spectacles has sometimes sufficеd to cuгe a person
in lovе.
Feel free to surf my weblog : heel lifts insoles

Anonymous said...

Gestures, in loѵe, aгe inсοmρaгаbly mоrе аttrаctive,
effectіvе аnd valuablе than words.
My blog post ... shoe lifts

Anonymous said...

Learning iѕ the beginning of wealth.
Learning is thе beginning of health. Lеarning is
the bеginning of sρirіtuality. Ѕeаrching anԁ learning is where the
miraсlе pгoсess all begins.
My web page ; shoe lifts

Anonymous said...

Beliеvе that life is worth livіng
аnd уоuг belief will hеlp create thе fаct.
Feel free to surf my website ; Heel Lifts

Anonymous said...

Life is not а problеm to be ѕolved, but a reality to be experienced.
Feel free to visit my web page heel lifts insoles

Anonymous said...

Whο would give a law to loverѕ? Love is unto itself а higher law.
Here is my web-site ... heel lifts

Anonymous said...

Don't follow any advice, no matter how good, until you feel as deeply in your spirit as you think in your mind that the counsel is wise.
Also visit my webpage : shoe lifts inserts

Anonymous said...

Ιt's not what you look at that matters, it's what уou see.
my site :: shoe lifts inserts

Saffa' said...

dah try buat . stilll tak boleh nak iklankan social share . dashboard churp hafiz lain . saffa punya lain . [ ini keluar topik ]